• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ALTERNATOR - Pomoć oko alternatora

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Zahvaljujem , mislim da sam na pragu rješenja problema , našao sam polovan relej kao što je ovaj novi i ubacio sam ga , za sada imam lijevi žmigavac a sa desnim je neki drugi problem , izgleda kao proboj na masu negdje u vodu za prednji migavac.
A ne rade ni sva 4 ali to za sada nije problem.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Imam raskomadan neki pokretač od universala pa razmišljam da li da napravim neki tutorial sa slikama.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Trebam pomoć oko alternatora, prestal puniti na traktoru pa sam prvo posumnjal na regler i njega jučer zamjenil a li na stolu nije daval nikakve znakove struje pa me zanima dali se dadu sa multimetrom ispitati diode i kam treba okrenut na multiju za ispitivanje istih. Usput ako je do dioda kolko bi koštalo otprilike zamjena istih.
Alternator je bosch 12v 55a, od fiata tipo.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Jel mu diodni most aluminijski rešetkasti taj je oko 300 kn jel radi pobuda ?

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Mislim da nije, na poslu sam pa tek dok dojdem doma morem provjeriti.

Ja sam odmah posumnjal na diode jer mi je kontrolna lampica prvo titrala, pa jaće i jučer je posvetlila do kraja ali reko prvo da probamo regler kad sam imal u zalihi pa onda dalje tražimo.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Diodna ploca za alternator ko imt-ov origigi je oko 300kn, ona sa rebrima je isto oko 350.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pa daju se i diode razlemit i stavit druge samo je pitanje dali se več itko želi sa time igrati.

Moram poslje nazvat svog električara ako mu se da sa time igrati jer su diode bile po 3-4kn komad tak da do nekih 100kn popravka pristajem, ako ne onda uzmem opet neki od fiata ili zastave za 150-200kn i ak izdrži 5g kak ovaj bu ok.

Posljednje uređivanje od moderatora:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Evo bdw da javim, alternator prošli tj. složen i namontiran, neka žica se nutra otpojila, električar složil, popravak nula kn, radi ko zver.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Dali netko zna vezano za indikator ulja na motoru lombardini lda 100 dali bi lampica trebala svjetliti kad se žica dirne na masu ili kad seja makne od mase?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
U večini slučajeva ( bar one kaj ja znam) lampica svjetli kad se žica spoji s masom.

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Je, ako je ugašen motor svijetli, kad dobije pritisak, nakon paljenja motora bi se trebala ugasiti.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Ima li recimo kakave veze ako se na traktor stavi akumulator umjesto 70A od 100A to jest ako se stavi vec?:(snooze):

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
I u zavisnosti od snage alternatora može doći do slabijeg punjenja jer sistem nije pravilno dimenzionisan. U većini slučajeva sve radi kako treba, ali da se imaju u vidu svi detalji. :)

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Neće biti ništa sabije nego na postojećem akumulatoru, nije da će ga više prazniti.

Najnoviji postovi

Na vrh