Ovaj kaj je meni došel je univerzalan, za 70 €Da,hebem sve pa i taj Denso.
Jedan alternator, i kompresor klime, koji je zablokirao, u razmaku od jedne godine. Ukupno je izgurao 190 000 km, GP 1,4 moje žene.
Drugi sam dobio pod račun od susjeda, za uslugu izmjene, Bog ti plati.
Dok je bio onaj Magneti Mareli, takve stvari se nisu dešavale.
ima ih puno vrsta od tog proizvođača, ja prvi nemam viziju o kojem pričašDobra večer svima, molim vas za savjet u svezi alternatora Magneti Mareli,tu marku alternatora imam na traktoru
uglavnom teško da drugi tip pašepa me zanima dali se može kupiti sličan regler neke druge marke
Pa ako si ih potrgao, onda moraš ugraditi nove.ili se moraju mijenjati četkice,
Kakvu to lemilicu imaš, koje snage, namjene?ako se mijenjaju četkice to sa svojom lemilicom ne mogu odlemiti i ponovno zalemiti 🤕🤔, svaka pomoć je dobrodošla Hvala svima.
A da proba pri susedi poiskati 🤔🤭E moj Lijeska, recept za tu pomadu nebuš našel u podrumu![]()
Hvala na odgovoru dečki, htel bi svima zahvaliti i odgovoriti,pa ne znam jel budem uspel.Situacija je sljedeća.Uspel sam pronaći novi regler takav koštal je nekih 8 Eura pa sam ga kupil i složil sve skupa natrag,(vidi se da su lemovi na novom puno slabiji nego na starom)očistil sam alternator od prašine i smeća,promjenil oba ležaja i namontiral na traktor,upalil sam ga i više se ne čuje roštanje i ugasi kontrolnu lampicu. Mislil sam u najgorem slučaju dati autoelektričaru da mi zamijeni četkice.Imam hobi lemilicu Parkside s kojom nisam mogel ništa napraviti (može biti da nisam znal jer nikad nisam lemil ništa). Sve u svemu usepl sam rešit problem a vama hvala na pomoći 😉🍻Ako regler paše,marka je manje bitna,ako imaš dobrog autoelektričara u blizini,on riješi četkice za čas
Mom tati je na kia autu (valeo altern,)istrošile se četkice,novi regler preko tisuću kuna tadašnjih,četkice nigdje ne mogu nać,odem do autoektričara,za 40 kn mi proda četkice i zalemi i evo prešo auto sljedećih 100 000 km i još uvijek sve funkcionira