• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Antonio Carraro

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ne nije bio moj, od bivšeg gazde, on ga samo za borovnice koristi, ali kakva je to mašina dečki, Yanmar motor, ma to ke stvarno zmaj od traktora.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Krumpi,
hvala. :ppozdrav: Proslijedil sam link koji si stavil. To je samo 25 km od nas pa mu nebi trebalo biti pronlem pogledati. Možda bu veći problem kaj je on planiral iznos do 7 k E, a ovaj je 50% skuplji. 5500 su gledali, i jedini problem, koji su primijetili, je da slini nafta kod jedne Bosch pumpe.

Reider,
ak se dobro zmislim, ti si imal neke problema s actio zglobom. Kaj treba napraviti da se pokažu simptomi i kakvi su, ako je u problemu?

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
853
Sve ove što gledaš jesu sa različtim kotačima tipa Country(a ne Serije F). Razlika ti je zbog duplih osovina skroz octio zglob zbog dvostepenog kvačila kod F serije). Kod F serije bar kako kaže kumič nije bilo drljanja osovine zapaziti ni kod uskoro 2000sati, koliko sada ima, al mome Normal-u počelo je drljati i kod 650 radnih sati. Kakve su razlike između moga,Country i F serije u samome zglobu pojma nemam, al jako mi se čini, da je Normal i Country podosta slično napraveni. Zašto je moj tako brzo odkazao, ko bi znao. Serviser kazao, da to mu je jedna i jedina boljka i odmah se počeo smijati, kad sam počeo se razpitavati. Sigurno skrati vijek tog zgloba prednji utovarivač, nemazanje zgloba il mazanje sa nepravom maščom,vožnja po jako razgibanom terenu(valjda po asvaltu taj zglob manje oscilira)...
Kako možeš to saznati?U leru, kad stoji treba biti jedna od ručk u leru, a druga uključena. PA sad više neznam koja. Jer drlja samo u jedni kombinaciji i ne na obadvih. MAda čuje se i u obadvih kombinacijama ali na jedni jako malo. Al ni to problem, da drlja u start gasu. Problem je kod vožnje neobterečen po ravnici i nizbrdici u 1 brzi. Na gore se problem ne kaže.
Ni neznam, ali se ovaj problem pojavlja obavezno kod svih traktora toga modela il samo ponekvih. Ovo nisam raziskoval, al sa reakcije servisera mi se čini, da se to pojavljava često, znači pričao sam samo, što znam.
Lahko bi bilo, da bi bilo više brzina kod tog traktora i samo bi radila problem jedna. Tad bi izabro drugo njoj najbližjo i miran jesi. A sad nemaš te mogučnosti. isto kao kod Štorčana. Ima 6 brzina, al ona koja bi trebala orati, stvara največe probleme(3 spora sa 7km/sat brzine).
Inače ovo daleko od toga, da traktor više ne funkcionira, ako ova osovina drlja. Može on raditi par hiljada satova bez problema tako i neče odkazati, osim ak ne odkažu prije tvoji živci. Može biti oštečena i glavna osovina pogona menjača izpod ručk menjača, al ovo možeš saznati samo, ak je pod največjem opterečenju uzbrdo. Tada počinje kod vučenja traktor cimati(cukati),jer preskakivaju zubovi na finim ripnama osovine...

Posljednje uređivanje od moderatora:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Reider,
njaljepše zahvaljujem na iscrpnom odgovoru. :ppozdrav:
Logično bi bilo da je kod svih modela približno jednake snage to jednako izvedeno. Barem do određene godine proizvodnje.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Iwanho a gle ako gleda AC do 7€ nema nista vrijedno spomena, tako da ili ce kupit nesto drugo ili ce morat povecat buđet, druge nema, a pumpe se daju na obradu ja sam svoje rijesio i nebi trebale slinit a da ne govorim da može bit i neka banalna stvar, ja da biram ja bi taj 5500 ili ovaj sa kabinom, kabina je jako korisna stvar.
Ja ne kužim zašto je problem? To nema veze sa zglobom nego sa kardanima u sredini to se i meni čuje to je luft između kardana i osovine kardana u zglobnu, svi ac imaju dva kardana u stupu šasije jer imaju mjenjač pozadi, tako da to nije nikakav problem, čuje se i novim ac-ima koji nemaju ni 200sati to nije nikakav kvar tako da...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Koliko si platio sređivanje pumpi i jel bilo samo zbog slinjenja ili baš reparatura? Može i na pp.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Meni su zaglavile poluge za regulaciju gasa, 250kn po pumpi je bilo, doneso neispravne dobio ispravne, nisu mjenjani elementi samo servis.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Hvala. :ppozdrav:
Onaj AC 4300 s kabinom je izgleda prodan. Rano jutros je još bil vidljiv, a malo kasnije samo poruka: oglas je prodan ili obrisan. :(

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Dosta mi je taj kaj ga imam, čak se može reči da je neiskorišten. Ne trebam drugi, ali ako morem kome pomoći pri traženju, tu sam. A vidim da i neki forumaši vole pomoći. (y) :) Makar nije za mene zahvalan sam. :ppozdrav:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Pa reko sam ti da je dobar i da nije puno novaca, sada imas i dokaz🤣 zapamti kad je nesto jeftino treba kupit, onaj goldoni iz slo je placen 4000€, oglas je stavljen navecer a ja sam odmah ujutro dogovorio da idemo gore i reko da ne proda, da ga nismo mi uzeli isti dan su trebali jos 2 doc...najjeftinini na talijanskim oglasima je bio 5000€...pa se ti premisljaj heh

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Ti si navečer stavil link kad ja sam već zgasil komp. Ujutro sam prije 6 proslijedil link, a u 9 sam dobil povratnu informaciju da oglasa već nema.
Kad sam ja kupoval traktor, gledal sam oglase nekoliko puta dnevno na hrpu oglasnika. No da naletiš na rabljeni koji ti odgovara, treba dosta sreće.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ja sam do sada 3 puta imao srece hehe moj ac je bio pred 7 godina 7500€, frendovoog maxtera sam ja naso isto brzo kupljen 10t€ bio sa malcerom i bazenom...priključci prakticki na poklon bili i evo sada 933 sa servom original sve prvo na njemu za 4000€...ja stalno pratim oglase skoro svaki dan, malo iz dosade malo iz znatizelje.
I to je bio prvi Ac fiksni na oglasu nakon dugo vremena i jedan od prvih sa kabinom, zato je planuo tako ali ajde nije svako zlo za zlo...barem je suzio odabir na 5500 hehe meni je uvijek draze uzet jaci traktor

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Hvala, :ppozdrav:
ti stvarno dobro pratiš oglase. (y)
Prek tvog linka ne dela ali vidim da je danas u 7:52 ponovno objavljen. Sad sam napravil i screen shotove (za slučaj ak opet nestane) i proslijedil zajedno s linkom. Pitanje je zakaj je oglas obrisan pa ponovno objavljen.

Prilozi

• 1- AC_oglas.jpg
    1- AC_oglas.jpg
    48.2 KB · Pregleda: 24
  • 2 - AC_oglas.jpg
    2 - AC_oglas.jpg
    25.7 KB · Pregleda: 24
  • 3 - AC_oglas.jpg
    3 - AC_oglas.jpg
    21 KB · Pregleda: 18

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Sad ne radi ni meni, a jučer kad sam objavio je radio jer sam provjerio..našo sam još jednoga preko fejsa isto kabina, al sad su mi odg da je prodan...probaj toga zvat da nije isti
Ja ti navečer kad se legnem prođem malo oglase tako da uvijek nađem nešto zanimljivo a po dobroj cijeni

A taj iz oglasa sa kabinom je i na avto.net

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Izgleda da bu pala kupovina onog 5500 s različitim kotačima. Gdje AC oma brojeve šasije i motora? Krumpi ti vjerojatno imaš svježe informacije koje papire treba dobiti od prodavača i kakva je procedura homologacije-registracije kod nas. Jel se kupoprodajni ugovor radi na općini ili je na općini samo ovjera potpisa. Traktor je registriran u Sloveniji pa vjerojatno treba vlasnik napraviti odjavu i vratiti tablicu.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Reci bratu da je dobro izabro, nije to puno sati za taj traktor uz dobro održavanje vrti i 6000rh bez nekih vecih kvarova, a s njim može šta želi.
E sad...goldoni nije bio registriran a šta se tiče granice dosta ti je kupoprodajni ugovor ovjeren kod bilježnika, nismo još ništa radili po pitanju homologacije tako da ti na žalost više od toliko ne mogu reć
Brojevi su ti na pločicama, jedna ispod komandne ploče i isti broj je na šasiji oko mjenjača lijevo ili desno ako se ne varam, a broj motora je na motoru na pločici i na rubu kartera barem meni na lombardiniju

Najnoviji postovi

Na vrh