Sve ove što gledaš jesu sa različtim kotačima tipa Country(a ne Serije F). Razlika ti je zbog duplih osovina skroz octio zglob zbog dvostepenog kvačila kod F serije). Kod F serije bar kako kaže kumič nije bilo drljanja osovine zapaziti ni kod uskoro 2000sati, koliko sada ima, al mome Normal-u počelo je drljati i kod 650 radnih sati. Kakve su razlike između moga,Country i F serije u samome zglobu pojma nemam, al jako mi se čini, da je Normal i Country podosta slično napraveni. Zašto je moj tako brzo odkazao, ko bi znao. Serviser kazao, da to mu je jedna i jedina boljka i odmah se počeo smijati, kad sam počeo se razpitavati. Sigurno skrati vijek tog zgloba prednji utovarivač, nemazanje zgloba il mazanje sa nepravom maščom,vožnja po jako razgibanom terenu(valjda po asvaltu taj zglob manje oscilira)...
Kako možeš to saznati?U leru, kad stoji treba biti jedna od ručk u leru, a druga uključena. PA sad više neznam koja. Jer drlja samo u jedni kombinaciji i ne na obadvih. MAda čuje se i u obadvih kombinacijama ali na jedni jako malo. Al ni to problem, da drlja u start gasu. Problem je kod vožnje neobterečen po ravnici i nizbrdici u 1 brzi. Na gore se problem ne kaže.
Ni neznam, ali se ovaj problem pojavlja obavezno kod svih traktora toga modela il samo ponekvih. Ovo nisam raziskoval, al sa reakcije servisera mi se čini, da se to pojavljava često, znači pričao sam samo, što znam.
Lahko bi bilo, da bi bilo više brzina kod tog traktora i samo bi radila problem jedna. Tad bi izabro drugo njoj najbližjo i miran jesi. A sad nemaš te mogučnosti. isto kao kod Štorčana. Ima 6 brzina, al ona koja bi trebala orati, stvara največe probleme(3 spora sa 7km/sat brzine).
Inače ovo daleko od toga, da traktor više ne funkcionira, ako ova osovina drlja. Može on raditi par hiljada satova bez problema tako i neče odkazati, osim ak ne odkažu prije tvoji živci. Može biti oštečena i glavna osovina pogona menjača izpod ručk menjača, al ovo možeš saznati samo, ak je pod največjem opterečenju uzbrdo. Tada počinje kod vučenja traktor cimati(cukati),jer preskakivaju zubovi na finim ripnama osovine...