• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Antonio Carraro

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,259
Pa mislim da nebi trebala bit neka velika razlika...imt ima cca 1,4t i 35ks a tvoj ima 1,2t i 38ks i 4x4, staviš malo utega i na istoj težini si, napred su felge da stane uteg od 50kg od vinkovića, a iza su ogromne gume di stane dobra količina vode i imaš daleko bolji traktor od 533

Tu od
27 Pro 2023
Poruka
36
Za naprijed sam kupio original utege nisam ih jos stigao ni staviti 35kg svaki..i mislim da ti trebalo to funkcionirati i trebalo.bi.biti.dosta bolje 70kg tezine na prednjim tockovima...nije skroz naprijed na haubi kao kod ratarskih traktora ali je od polovice traktora na pola puta naprijed..
Nazvao vise trgovina za nove priključke za Carrara tanjurače da budu neke nize sa malim discovima...i drugi odgovor nije to traktor za tanjuracu vise za malčiranje..

Ima pogon na sva 4 i bolji raspored tezine mislim da ne bi trebalo.biti problema samo nesmije biti previse veliki discovi mislim da su ovi od 46cm na Leskovackoj tanjuraci

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,106
Tanjuri nemru biti preveliki, mogu biti samo bolcni za kvačenje previsoko, pa ih traktor nemre dovoljno podići.
Malo mašte i bravarije bi moglo pomoći ;)
Čisto da znaš, imaju ono 380kg i teže se vleku od OLT-ovih (radi kliznih lagera).

Tu od
27 Pro 2023
Poruka
36
Tanjuri nemru biti preveliki, mogu biti samo bolcni za kvačenje previsoko, pa ih traktor nemre dovoljno podići.
Malo mašte i bravarije bi moglo pomoći ;)
Čisto da znaš, imaju ono 380kg i teže se vleku od OLT-ovih (radi kliznih lagera).
Trebam bas izmjeriti visinu prihvata..
Da 380kg je na gornjoj granici za taj traktor mislim..pise kao od 20kw na vise..
Country ima 28kw..teze se vucu nego OLT ali neki kazu da bolje usitnuju zemlju

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
12,215
Ti drveni su kuhani u tovatnoj masti ili gustom ulju. Podmazuju se mašću!
Jednog proljeća me kolega obradoval izradom 8 komada!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,106
Ima jedno 8 mazalica... i to je najveća gnjavaža s tim priključkom... no jednostavno je za popraviti je ne treba rastavljati baterije pri zamjeni lagera.

Futa

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2023
Poruka
109
Imaju 16 mazalica, svaka baterija po 4, proljetos sam svoje komplet rastavio i obnovio, bojanje, novi drveni ležajevi, novi svi šarafi. K'o nove su sad.

Tu od
27 Pro 2023
Poruka
36
Imaju 16 mazalica, svaka baterija po 4, proljetos sam svoje komplet rastavio i obnovio, bojanje, novi drveni ležajevi, novi svi šarafi. K'o nove su sad.
Jesi zadovoljan s njima?
S kojim traktorom ih vuces?

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,435
Ja sam drvene lezaje mijenjao na nekoliko. Jednom sam pravio nove zbog potrosenosti uložka koji se okreće a predstavlja osovinu. Ako se pravilno odrzava dugotrajni su, nebi trebali biti izlozeni kiši ali ako su podmazani nista im ne smeta. Treba podmazati ih poslije završenih radova, podmazati svaki novi radni dan i onda bi bili vječni ili desetak godina najmanje. Obično se to ne podmazuje pa se onda istroše i istroše (ulosci) osovine pa zamjenom novog ostaje ogroman luft, tad se moze izraditi svaki zasebno za svaku mjeru. Novi koji su meni dostupni su od parene bukovine i nisu impregrirani niti trebaju biti jet ih treba odmah podmazati.

Najnoviji postovi

Na vrh