• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Probaj vidjeti na supergoldy-ju.Tamo je jeftinije,jer su ljudi počeli kupovati stvari kod njih pa prodavati skuplje.Tako kod mene željeznarija uzima alate sa goldyja i prodaje po 2.5 puta višoj cijeni lokalcima koji neznaju za internet

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Da se ne lažemo...
Imam MIG/MAG s pravih 230A i deklarirano je da može zavarivati žicom od 1,2mm.
Pištolj je malo veći od ovoga, a i ide kolut žice od 15kg u njega.
Ova igračka ak daje 160...180A skidam joj kapu.

Ne velim da ne valja, ali za 350A treba ozbiljnija 3f mreža.

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Stvar je u tome da je jeftiniji od ovoga što on gleda,a vjerojatno i ima više mogućnosti.Samo to.Nek pita ovog Plemenitog što i kako,vjerojatno ga je čovjek probao pa će znati sve

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ovaj Iskravar kojega gledaš nije ni približan po karakteristikama ovom inverteru.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa znam da nije al je ipak ime, kaj ne? Servis i sve imaš a kaj ovaj? Kupiš i to je to više za njega niš nemaš, pa ima takvih oholo marki čudni.
Sa ovim na poslu delamo.
Možda ipak zemem ovaj 210l.
Al opet velim netreba mi apsolutno niš profi. DSC_1757.jpeg DSC_1755.jpeg DSC_1752.jpeg

New York-Paris-Peckham

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Ime ili bezime takav nex za elektrode imam ja već dosta dugo i potrošio je oko 8-9 velikih paketa elektroda bez ijednog problema.Skoro svaki dan varim sa njime.Amperaža na mom je navedena 250A,iako ne vjerujem da je toliko ali svejedno topim elektrode 4mm do te mjere da prska sve okolo ako ga nafurim do kraja.Da je loše "ime" nebih ti ga niti spomenuo

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma sve to stoji, al evo ja nevidim razlog zakaj ovaj nije dobar da se upali 2 do tri put na godinu, za pošvasat aspuh i to je to, za sve drugo imam elektro aparat.

New York-Paris-Peckham

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Ne kaže nitko da nije dobar iskrin ali budući da tebi treba za par puta godišnje nešto zavariti onda ti bude i ovaj drugi dobar.Sa njim možeš variti i više od auspuha i limova.Ti odlučuješ sam,ja sam samo predložio nešto drugo.Meni svejedno

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Zato kaj ne vrijedi ni toliko koliko košta. S malom strujom i malom intermitencijom buš imal samo probleme.
S takvim san delal vrata od ZP profila. Krvi mi se napil dok sam moral čekati da se ohladi između para zavara po 5cm.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Bez uvrede ikome ali dati 2000kn za drek koji će se upaliti 3x godišnje je bezvezarija..još bocu kad uzmeš bit će to i 3000kn.
Za 2x varenja godišnje,bolje platit nekome da povari što treba i mirna bosna.
I sam sam prošao školu sa elektrolučnim,stari mi kupio einhella sa brusilicom za 500kn,nisam mogao jednu elektrodu od 2.5mm spaliti da ne izbaci termička..nakon što sam se zaposlio kupio si inverter za 1600kn prije 10god i to je bio preporod..

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Stvar je u tome da je jeftiniji od ovoga što on gleda,a vjerojatno i ima više mogućnosti.Samo to.Nek pita ovog Plemenitog što i kako,vjerojatno ga je čovjek probao pa će znati sve
¸

Ma nisam ja neki varioc niti imam prevelikih iskustava u tom polju ali mogu reci sljedece,,,
I ja sam poceo sa Einhelom 140 ampera kojem se ni jezgra nije davala pomicati nego imao prekidac ono sa 1, 2, 3 mogucnoscu stelanja, sam Bog pregorio nesio prije isteka garancije pa su mi zamjenili za malo jaceg (150 ampera jer onog sranja vise nije bilo u ponudi)
To je je bila muka Isusova za bilo sto zavariti,,,
Nakon tog kupio sam pravi Varex 180 amp (radio u rascu u samim zacecima te nadaleko pooznate firme) Taj vari i sa elektrodama od 5 mm bez ikakvog problema,,,
Nedavno sam uzeo taj 2 u 1 co2 + elektrode sa super goldya sa namjerom da posluzi za zavarit tanke limove i sve sto ovaj jaci ne moze,,,
Mogu reci da sam ugodno iznenađen nacinom na koji vari a i samom snagom bez obzira na to sto radi samo na jednoj fazi,,,
Sto se pak tice garancije, lose sam ja srece pa me zapao aparat u kojem nije bilo onog nosaca role sa zicoom,,,
Chatao ja malo sa onom plavom tetom sto tamo radi opisao i poslikao nedostatak i zatrazio da mi samo njega posalju ali ne kaze tetka imate Vi pravo na ispravan aparat, posaljite nam ga pouzecem na nas trosak i mi Vam o nasem trosku saljemo drugi novi,,,
Ali ja isao u Zg pa otisao osobno i zamjenio za novi bez ikakvog kompliciranja i iako je bilo vidljivih tragova koristenja na istom,,,
Tako da servis i zamjena kod njih pale,,,
Nisam sa njim nista vece radio pa ne mogu iznjeti neko misljenje, ali ono sto sam isprobavao (flahove 4 - 5 mm debljine topi samo tako sa 3,25 vec na 180 amp vjerujem da ima dovoljno prostora do 350 i za elektrode 4 mm
Co2 milina za radit, 08 zica i ja prezadovoljan,,,
Ti aparati su ko Đekna, nisu jos umrli a kad ce ne znamo,,,

E sad zanima me ta intermitencija, u kom vremenskom periodu je ona prikazana, minuti, 10 min, 30 min ili sat vremena?

Posljednje uređivanje:
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Intermitencija se mjeri u intervalu od 10 minuta jer je i sama skala 100% pa shodno tomu imas percepciju koliko mozes raditi na nazivnoj snazi dok masina ne izgori ili se sigurnosno ne odluci zagorcati ti zivot hahaha

15% = 1.5min ~ 10min
30% = 3 min ~ 10 min
60% = 6 min ~ 10 min

Itd...

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Kod mene je 60% to.Plemeniti ak nije tajna,koliko si ga platio?Ja dok sam tražio za sebe nisam uopće našao takav co2 a one glomazne nisam htio jer su preskupi.Na kraju sam uzeo ovog za elektrode,firma se onda nekak drugačije zvala.Morao bih vidjeti na garantnom listu što piše

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Kod mene je 60% to.Plemeniti ak nije tajna,koliko si ga platio?

Kao i ovaj sa linka 1699,oo kn plus trosak dostave plus 700,oo novaca boca a mjerac protoka bio gratis,,,:icon_weed:

Najnoviji postovi

Na vrh