Maska je stigla (
Stanley SXWD90368E ). Nemam niš za švasat, pa sam probal kroz nju pogledati u sunce. Nije zatamnila pa sam se sjetil da je možda treba ostaviti izloženu sunčevoj svjetlosti.
Nakon otrilike sat vremena je počela zatamnjivati, ali prije nek sam pogledal izravno prema suncu, a onda je opet posvijetlila taman kad sam pogledal u sunce. To se dogodilo nekoliko put, a kak brzo nakon zatamnjenja je ovisilo o položaju kotačića za delay.
Malo sam mrdal po regulaciji osjetljivosti i stupnju zatamnjenja i uspjel sam dobiti da mogu jedno vrijeme promatrati sunce. Nisam testiral koliko bi to potrajalo bez prekida, ipak mi oči još trebaju.
Pitanja:
- kak dugo bi je trebalo izložiti sunčevoj svjetlosti da solari dođu u punu funkciju,
- maska nema položaj grind. Znači li to da bi je kod eventualnog brušenja trebalo samo podesiti na najmanju osjetljivost?
- znam da je to dosta osobno, ali svejedno, na koliko je najbolje podesiti osjetljivost i zatamnjenje za švasanje s 2,5 i 3,25 elektrodama.
Moral bum nekaj bez veze probati švasati, da je morem vrnuti u roku 2 tjedna ak mi kaj ne bu odgovaralo.