• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Mi u firmi koristimo EZ 650 TN ,stvarno je dobar navar. Nije ga moguce pločicom obrađivati samo brušenjem.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Postoji. Imam par komada..
Nedim na koje materijale navarujete tom elektrodom?
Stvarno tvrd navar, ako ga vidija ne može skinut..
S tak nečim navarit raonike na sijačici, noževe na rotobrani, ili čekiće na malčeru. Vjerujem da bi se rok trajanja dosta produžio 👌👌

Prilozi

• 20220212_184535.jpg
    20220212_184535.jpg
    71.9 KB · Pregleda: 18

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Navarujemo č.1530 najčešće ,na njega navar ide perfektno. Ja sam sebi na Loznica prikolici navario na rudi oko sto ide na kuku ,bilo pojedeno. Evo vec 2 godine neki minimalan trag trosenja ,ta elektroda je beton za navarivanje al ima i 450 TN ona je malo mekša.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Znači ide bez problema inverterskim aparatom? Baš ću probat kupit par komada pa da isprobam negdje.. 🧑‍🏭

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
br. 1. je TIG;
2. MIG;
a ovisno o debljini komada REL
Nemoj zaboraviti argon (ili smjesu) za TIG i MIG!

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Ako se zavaruje mig postupkom onda trebaš inoxline plin, inox žicu fi 1,0. (ovisno koji materijal zavaruješ.
Teflonsku vodilicu u crijevu(bužir) i poželjno jedan broj veću diznu(kontaktnu provodnicu).
Uglavnom nije baš lagano 👍

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Po pravilu mora iti. Jer ti ovak žica struže po čeličnoj vodilici. I prašina ulazi u zavar pa već nije to čisti inox var.. Stvaraju se pore i može biti porozan..
Pretpostavljam da to tebi nije bitno, pa moreš s običnom.. 👌

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Lepo var izgleda, nema kaj. Ako mu je korjen kak treba to mora držati.
Baš me zanima kak bu pjeval na 30mm, ipak je to tri puta deblje od ovog materijala.

Najnoviji postovi

Na vrh