• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,259
E sad treba najti vremena upalit ga🙂
To su ne Fronius kolica oni imaju okrugle cijevi. I fi 250 pune kotače 😎
Ak ti je višak moreš ga meni poklonit..
Si dobil i automatsku masku z njim? 🤔

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Prijatel, ve ti nema ravna. Bi ti mene mogel navčiti švasati (ako imaš volju i vremena)? Zauzvrat ti nudim da ja tebe navčim orati. Kaj veliš na ponudu? 😉 :unsure:🌞

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Je, tak i ja mislim da znam švasati, ali mi više to sliči na šmrkljanje. :ppozdrav:
Ali to mora biti majstorski, profesionalno odrađeno.

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
U Rafineriji Sisak su skoro sve "prebacili" na TIG
Što se tiče cjevarije da, 90% se vari tig.
Al ovakve stvari, po meni vrlo bitne treba odraditi kako treba od samog korjena ,a ne kao što sam dosta puta vidio da se naprave lagane faze i samo to zavare.
Čemu onda debljina od tih 20+ materijala ako nije u cijelosti zavaren.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Što se tiče cjevarije da, 90% se vari tig.
Al ovakve stvari, po meni vrlo bitne treba odraditi kako treba od samog korjena ,a ne kao što sam dosta puta vidio da se naprave lagane faze i samo to zavare.
Čemu onda debljina od tih 20+ materijala ako nije u cijelosti zavaren.
Rade tako da sa najmanje dodavanja drugog matrijal, da je zavar nastao od konstruktivnog matrijala sa najmanjim udelom druge primjese. Takav var ima najmanja dinamička naprezanja što je najpotrebnije u sistemima koji prenose fluidan pritisak.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ovako izgledaju dijelovi koji se navaruju sa mekim varovima. Ništa bez visokih tvrdoće. Samo elektrode sa visokim udelom Cr i Mn.

Prilozi

• 20220205_160145.jpg
    20220205_160145.jpg
    30.2 KB · Pregleda: 34

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,259
Može li ovo proći? 🤔
Nije za navarivanje ko DUR 400,ali vjerujem da je dosta tvrdi var

Prilozi

• 20220212_175743.jpg
    20220212_175743.jpg
    72.5 KB · Pregleda: 32

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
340
Opa😳
Gledao sam taj video. Odrađeno je vrhunski i sigurno je dobro. Ćak i bez TIG postupka bilo bi ok. A ako to želimo odraditi po pravilima struke onda se bočno stave nekakve ukrute ili pločice ,pa se zavar završi preko njih. Pločice se odrežu i zavar pobrusi. A bez pločica bočni dio zavara treba obrusiti na čisto pa onda navariti i obrusiti.

Najnoviji postovi

Na vrh