• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Meni se dopada kombinacija MMA/TIG.
Šteta, ak je dimenzioniran na knap. :(

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Svaki inverter može biti DC TIG. Zaboravil si koliko je argon skup... ;)

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Evo slika sad kad je uhodano malo, na vari se,,,nisam niš čistil pa ovih par kapljica je sve od varenja, niš četka,postavke su ovak kak ja druga slika,,,, Jel Ok,,,,,, 210890.jpg gazišta(drvena) se šlajfaju, ovo usput IMG_20211207_201155.jpg

Prilozi

• IMG_20211207_201828.jpg
    IMG_20211207_201828.jpg
    32.1 KB · Pregleda: 18

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Plazma ako nije s pilot lukom (VF bezkontaktnim paljenjem) troši dize nenormalno. Imal sam onu iz Lidla i nisam baš bil oduševljen.

Usput, ja bi prodal svoju, nerabljenu... Očito mi još dugo nebu trebala..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Gle, znaš moje stanje. Još dugo nebum nikaj delal sa željezom...šteta da stoji, a garancija ide...
Kupil sa ju u nadi da budem uskoro nastavil s ogradom, ali za sad nikaj od toga...na žalost...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
3...5 bara piše, oko 60...100 lit/min, ulaz 6 bara (ima regulator i manometar).
Ne, isam ju isprobal, stoji u kutiji. Samo sam sastavil regulator, ali ga nisam montiral jer onda uređaj ne bi stal u kutiju.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Znači ima paljenje luka na tipku? Zrak bi trebal stat nakon nekog vremena il puše stalno?
Kakav pištolj je gore? Zanima me radi potrošnih dijelova..
Može i u poruku neki link s više info, mogel bi si nekaj takvo poklonit pod bor 😅

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kupil sam 10 kompleta keramika i dizi. Pištolj je 60-amperski. Ima glavni kabel sa cijevi zraka, 2-polni konektor za tipku i posebnu žicu za masu za uspostavu pilot-luka. Upališ luk, pa približiš materijalu kojeg režeš, kad se usposavi luk, pilot se gasi. Zahvaljujući tome bakreni dio dize ne dodoiruje materijal i dulje traje. Keramika ima "feder", kojega guraš po željezu, da drži distancu od dize do materijala kojeg režeš.
Kak se uspostavi luk prije samog rezanja, možeš "načeti" farbano ili hrđavo, kaj nejde s plazmom bez pilot luka.
Zrak ide malo prije luka i nekih 15sek poslije da ohladi pištolj.

Imaš slike par stranica prije.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Pitam, meni to izgleda opasno. Strah me da bi akumulator mogel ruknuti pa zato pitam.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Meni je ruknuo na stolu jer se nešto brusilo pored njega. Pukao po pola horizontalno, sva sreća sam bio okrenut leđima

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Tu je veći problem iskrenje tako blizu akumulatora,nego kratki spoj ,mada ni njega ne treba zanemariti

Najnoviji postovi

Na vrh