• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,262
Sadrži oko 80% dušika i ostalo vodika. S njim se puni cijev koja se zavaruje da bi var iz nutra "bil lepe"!
Takozvani provar. Na "bijelim" cijevima se to lijepo da odradit. Samo mora biti i majstor za aparatom 🧑‍🏭

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Mislim da ste prijatelju izbili 400 kuniča iz žepa. Sreča pa on nema novčanik od krtove kože 🤭
100 kuna za žicu i 300 za plin.
Ako uspijem zamjeniti bocu od co2 uzimam feromix da probam kaj to bu.

Hvala

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
@smilan, svatko na svoj nacin. Plin se ne mjenjuje ako varis hrdavo, ali se onda pripremi povrsina. Svatko radi kako zna i koliko mu je dovoljno kvalitetno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
A što misliš raditi da trebaš feromix? Samo za probu????????
Klasika, kakvu prirubnicu fergazera, kakav auspuh, popikati kaj bu trebalo a i zavariti nekaj ako zatreba. Za svaki dan za posel koji mi po doma treba.
Zakaj pitaš?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Prevelika je to lova za samo probati i takve obične stvari raditi! Ali svaka se škola plaća :ppozdrav:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Prevelika je to lova za samo probati i takve obične stvari raditi
cca 300 kuna razlike, kakvi su to novci? Malo jača runda i dve porcije čevapa :unsure:
To me nebu obogatilo ni upropastilo, ako uspijem bocu od co2 uvaliti uzel bum. lako se vratim na co2. Druga boca ionak stoji za rezervu i čeka kupca.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Tekučina i njezin plin su u ravnoteži kod određene temperature, samo se mijenja pritisak.
Imaš "plinsku jednadžbu" pv=nRT

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Tečnosti nisi štisljive te se povećanjem pritiska zapremina volumen ne mijenja.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Kupljena žica.
Plin kad bu flaša prazna ako uspijem uvaliti ovu od co2 za onu od mixa

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Neznam dal sam propustio,koliko na kraju košta boca Co2,koliko mixa,koliko argona?
Uvijek se spominju duplo više od ovog,onog..a nitko konkretno o cijeni ne piše.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Mix, boca velika (40l)200bara= 300kn bila prošle godine neznam kak je sad.

Prilozi

• 20220306_112532.jpg
    20220306_112532.jpg
    29 KB · Pregleda: 6

Najnoviji postovi

Na vrh