• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,468
elektroda ima puno manje UV nego npr. MiG a naročito ga ima MAG, TIG da ne spominjam ..njihove okice i koža su podešena na puno više sunca nego mi.zato je njima kutija od ciplea dovoljno ....Sreča za njih a zavaruju vani jer elektroda puno više truje preko dimova nego zračenja
Ovo si ti pisao. Pitam te jesi radio sa bazičnom 5mm, kažeš nisi.
Evo jasnije pitanje. Ako je REL najmanje zračenje. Koje su potrebne zatamljenosti za ove ostale postupke, MIG, MAG TIG, za 200A.
Ja sam naveo da za REL na 200-250 nije dovoljna ni N13., izgoro kroz senzorsku masku, obične staklo dodatno zatamnjena.
Ako ne radiš sa REL,... znaš da ima najmanje zračenja, ok.
Stavi parametre zatamljenosti, za pojedine postupke.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
za mene je to indiviudalna stvar , i nisam spominjao nikakve brojeve nego moje iskustvo .
ako ti vidiš sve kroz 13 tvoja sreća
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,468
za mene je to indiviudalna stvar , i nisam spominjao nikakve brojeve nego moje iskustvo .
ako ti vidiš sve kroz 13 tvoja sreća
Imaš iskustvo ( da je najmanji UV), neradiš sa REL. Da OK.
Nema tu individualne stvari.
Nisam rekao da vidim sve sa 13 netrebaš okretati što nisam napisao.

Igrom slučaja sam to vezao za tvoj komentar. Nemoraš ti da daš parametre ima još varioca nek stave za koji postupak na 200A koju zatamljenost koriste.Pa će se vidjeti onda UV gdje i koliko.
 

borotaurus

Novi član
Tu od
16 Sij 2024
Poruka
1
Ovdje bi ostavio jako negativnu recenziju za ipotools. Početkom prosinca kupio sam aparat MIG 160ER. Doslovno sam ga izvadio iz kutije prije nekoliko dana i eto iznenađenje...aparat ne radi, ventilator se ne vrti, ne radi ništa... Zovem ja njih, kažu servis ( o ženi koja radi u korisničkoj potpori neću trošit riječi - blaga katastrofa). Servis za novi aparat? Kažem da hoću nov, kaže ona da će mi preuzet aparat na adresi. Nakon 3 tjedna čekanja i zivkanja po 20 puta na dan, konačno dobijem tu "finu" damu koja mi kaže da mi je aparat još u servisu??? Neću dobit novi? Kaže ona meni da mogu biti sretan jer uopće imaju servis i da drugi dućani prodaju robu i ne javljaju se na telefon više, nemaju ni servis ni ništa???? Sad samo čekam da ga dobijem nazad da vidim šta ću dobit. Pročitao sam dosta negativnih stvari na amazonu i slovenskim forumima ali ipak sam ga uzeo, najveća greška ikad! Ne znam jel su oni u srbiji, po naglasku "dame" ali sigurno kod nas n emaju ni servis ni firmu.
 

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
197
Takodjer jako lose iskustvo s ipo tools. Nije bila nikakva reklamacija nego je za firmu trebao novi gorionik za plazmu pa nam je tribalo par dimenzija i specifikacija. Apsolutno se nista ne razume u to sta prodaju a i cuo sam dosta ljudi ako ti je aparat pokvaren da ga jednostavno bacis u smece jer ga nece popravit iako je pod garancijom.
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,423
Evo ja imam dva čovjeka koji su prezadovoljni s njihovim aparatima za varenje, izgleda da je kako se namjeriš.
 

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,527
Pa normalno se zavaruje TIGom jer je lim do lima i ne treba elektroda isto kao da se zavaruje autogeno
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Daj molim te još jednom otvori moj film...pomakni klizač ili čekaj do 7 minuta i 30 sekundi filma..ako je ono TIG ja odmah mjenjam halju.
 
Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh