Kupio IPOTOOLS MIG-160ERS za 200€, znam da nije neka sreća ali za po kući i ono što meni treba mislim da će biti dovoljan. E sad sa co2 bocom i navlačenjem svega toga neda mi se zezat, bar za početak jer je u planu raditi ogradu na bašći u dužini 35m - dakle raditi će se vani. Ograda će imati betonski cokl jedno 25cm visine od tla, stupovi će se tiplat u cokl i onda idu horizontalne pravokutne cijevi u 2 reda pa lim visine cca 150/160cm.
Mislim si nešto da ta limena ograda bude ko jedro na brodu kada se skrši kakva oluja ili jači nalet vjetra. REL/MMA nije problem ali gledam to izbjeć jer budem radio cjeli mjesec vražju ogradu. Gledam koju Flux zicu uzet i tu sam zapeo.
Ovih žica sa oznakom E71T-GS se nadje i za 35€ za 5kg no koliko sam shvatio sa tom žicom mogu varit samo u jednom prolazu. Tražim znači E71T-11 ili E71T-1 karakteristiku žice ali ne nalazim bas nešto u debljini 0,8mm. Svejedno bilo 1-2 ili 5kg. Ima debljine 1.0mm no s obzirom da su pravkutne i kvadratne cijevi debljine profila 2mm hoće ta žica 1.0mm biti prejaka za takve profile?
U pravilu glavno pitanje bi bilo koju malo kvalitetniju 0.8 Flux žicu kupiti a da nije GS i da se može ako zatreba sa njome ići i više prolaza?
E sad zašto MIG-160ERS za 200€, a znam povarit sam elektrodama no slab sam sa vremenom i ajd reko da vidim kod 2 "majstora" koliko bi tražili da povare tu ogradu, znaći ja bi vertikalne stupove postavio sam i on da razmjeri i povari 2 reda horizontale, znači oko 70m dužine je sveukupno te 2 linije. I jedan i drugi a čuj... moram rezat, mjerit i tako itd... a 250€ vjerojatno 300€ ak bude ošlo dosta žice... Fala lipa, javim se uskoro ( NIKAD ).
Za 250€ je radje onda povarim sam, opet sam uštedio bar 50€ i nemoram ga hranit, napijat i dežurat jel fušari varove ili ne čisti od prskanja pa kad krenem farbat ogradu bude više psovanja nego zadovoljstva što farbam.
Ako ovaj ERS krepa nakon ograde opet se isplatio...., na kraju krajeva ima garancija, servisirat ćemo ga.