Što se tiće slika poslaću ti svoj e mail na pp pa se čujemo,
U veziventilatora , ne znam mnogo , neko ga je radio nije nešto kvaliteztno ali za ove potrebe je odlićan i ne koristi se sa više od jedne četvrtine kapaciteta ( šuber na usisnoj strani za regulaciju ) inače je sa otpada još je i bio sav povijan pa sam ga morao i ravnati , Što se tiće kalibratora , vidi , kako radiš jasno mi je ali ,,,,,,,,, kada puštaš prvi put ( i tako svaki drugi put ) sve moraš pregledati i prebrati one koje nisi polomio a pomješani sa polomljenima i ako toga ima ,,,,,onda je to posao i tako svaki put za svako propuštanje , nije lako ,,,,,,,,, kažeš da si imao orjentaciju kalibra 10 - 18 , kalibrator da si naštelaš ( kalibrator se može štelati na obje strane ) na 8 - 20 , i od toga izvučeš 10 kalibracija , poćneš sa nekom vrjednošču i svaki put samo malo pritegneš ili otpustiš krckalicu i sve izlazi iskrckano i ne polomljeno ,,,,,,,,,,,,,, bacaš u čiščenje i sve za čas gotovo i sve možeš sam bez pomoći drugih ruku kojih većinom nema kada treba pomoći ,,,,
Što se tiće tvoje vizije o drobilici i kalibratoru , meni se NE sviđa ili nisam shvatio točno sistem , ali ti mogu dati svoje mišljenje o tome , kao prvo svaki stroj sa više namjena mislim da nije lako napraviti doma i još da kvalitetno radi , lakše je napraviti svaki za sebe , a drugi dio zašto mislim da nije u redu , u prvi mah zamisao ti je dobra ali što če se dešavati ????? neznam kako si zamislio da ti nakon prvog krckanja stroj prebire iskrckane i NE iskrckane ??? Zašto ??? zato jer će ti ponovo sve padati na sljedeću krckaljku koja je uža i tu če dolaziti do loma jezgre bilo samostalne ili one pod koju će doći i komad ljuske tu če se sve polako mljeti , a tek kada padne na treći nivo ili više ,,,,,bojim se da ćeš dobiti ne puno nego previše loma , zato mislim da to i ne bi bilo u redu , ali ti si vjerojatno razmišljao i o tome pa ovo moje mišljenje zanemari .
Što se tiće komušaća još nisam ništa radio ali ako me primi volja nešto ću napraviti , o ovome komušaću što spominješ mislim da sam već pisao u nekom postu prije ( malo u nazad ) da ga je rođak probao od LONČARA
http://www.youtube.com/watch?v=BvLNUkDQIn8&feature=mfu_in_order&list=UL
, ali kao što sam mu rekao u napred da to neće raditi , da će lomiti , što i ti kažeš , Imam jednu na slici ali sam je slabo slikao pa se dosta slabo vidi kod nekog čovjeka u Daruvaru kada smo išli po sadnice za rođu , u principu najbolje su se pokazale kako ti kažeš na bubanj ili što su neki napravili na automobilsku gumu , ali nemam slika , možda malo krenem za slikama kada krenem u rad ,
Evo malo mojeg mišljenja ,
P.S. Kada bi radio krckaljku bez sortiranja onda bi trebao napraviti nešto ovakvo ,,,,,,,,,,
Uploaded with
ImageShack.us