• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Auto-prikolice

tbradaric

Novi član
Tu od
8 Tra 2024
Poruka
14
NIje mi jasno koji je smisao dvoosovinskih prikolica ako ne mogu podnijeti 1.5 tonu tereta !?
Zar ne bi bilo dovoljno samo podnicu ojačati odozgo OSB pločom debljine 15cm?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,391
Mogu podnijeti!
Je li registrirana za 1,5 tona?
Imaš li kategoriju za prikolicu?
Imam dvoosovinku. Jednom na more sa jednoosovinkom vozili namještaj, kad pukla guma da vidiš sranja

tbradaric

Novi član
Tu od
8 Tra 2024
Poruka
14
Ovako... položio sam sa A, B, C i E kategorije. Ne pada mi na pamet kupovat prikolicu E kategorije da plaćam svake godine registraciju 100 eura za to što koristim prikolicu 5 puta godišnje.

Registrirana je na 750kg.
Iskreno, živo mi se jebe za goveđe Briselske EU zakone i norme.
Radije ću platit prekršajnu kaznu policiji nego poštovat takve goveđe zakone.
Bitno mi je da mogu prevesti da se prikolica ne raspadne i da ne ovisim o ničijoj milosti.

Mislim da je dvoosovinska prikolica jedino razumno rješenje za ovo što meni treba.

Posljednje uređivanje:

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,713
Pa
Ovako... položio sam sa A, B, C i E kategorije
Onda znaš koja je tarifa ak te ide vagat. Kila x km x ojri. I isključen si iz prometa,tj. po tablice si peš na murju. Onda ispadne isplativije platiti kamion za prevoz.
Da,i da nebi bilo,može se tolko voziti,al se nemože stati

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,786
Ovako... položio sam sa A, B, C i E kategorije. Ne pada mi na pamet kupovat prikolicu E kategorije da plaćam svake godine registraciju 100 eura za to što koristim prikolicu 5 puta godišnje.

Registrirana je na 750kg.
Iskreno, živo mi se jebe za goveđe Briselske EU zakone i norme.
Radije ću platit prekršajnu kaznu policiji nego poštovat takve goveđe zakone.
Bitno mi je da mogu prevesti da se prikolica ne raspadne i da ne ovisim o ničijoj milosti.

Mislim da je dvoosovinska prikolica jedino razumno rješenje za ovo što meni treba.
Svakom je na izboru šta će da izabere u životu. Ja ću se samo osvrnuti na dio komentara o neželjenim posledicama. Neželjene posledice nisu policija, to se lako riješi baš kako si i naveo ili jos lakše.. Postoji nešto drugo o kojem bi ja dao komentar. Polisa osiguranja auta pokriva i laku prikolicu do 750kg. Nekad se može (podvuči) i veći teret ako to vizuelno ne pravi problem ??. Ako se u pravnom smislu bude utvrđivala stvarna činjenica, recimo prilikom saobraćajne nezgode u kojoj je odgovorno za nezgodu, vozilo koje je vuklo prikolicu, osiguranje koje pokriva štetu( da bi sebe zaštitili i izbjegli nadoknadu) će zatražiti detaljan uvid u stanje. Ako se na osnovu policijskog zapusnika ili ovlaštenog lica osiguravajuće kuće, utvdi da to nije ta vrsta vozila ( laka do 750 kg), nemaju obavezu nadoknade štete , uz obrazloženje da ima više propusta ( teret vozila, način zaustavljanja, broj osovina ..) Znači vozač mora da isplati novčano svu pričinjenu stetu koja nekad može biti i više hiljada eurića.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,669
Gledajte svoja posla, covjek pita koja bi bila najbolja za navedeni teret. Pola vas ima nereg. traktore, prikolice, pa vecina suti 🤦‍♂️

tbradaric

Novi član
Tu od
8 Tra 2024
Poruka
14
Ma dobro, napisao sa da me to ne brine i ne briga.
Svjestan sam posljedica ako se nešto dogodi.
Kad bih razmišljao i živio po zakonu ne bih iz kreveta ni izlazio.

Najnoviji postovi

Na vrh