• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Auto-prikolice

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,046
Ta prikolica ti je otprilike veličine auto prikolice kakvu kolega traži 🤭;):ROFLMAO:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,210
A jeste ga zabrazdili s tim auto prikolicama da to nisu istine. Čovek pita koja bi po mišljenju iskusnih bila najčvršča, a vi ga odmah pitate za kočnice u kakvom su mu stanju, jel ima kategoriju, važete teret koji on planira prevoziti u više navrata, na kraju mu tvrdite da treba traktor, a ne prikolicu.......
Na kraju bu čovek kupil kamion Iveco, samo da ne ubode Strgalis......

Kolko ja vidim @zoran89 je čudo tereta sa svojom prevlekel, a znamo da je i za Suziku zakopčal i svašta sa nama podijelil...
Da je se mene pita, ja bi vozil pa kak joj bude, i ako gledamo cijene prevoza otplatila se bu prije nego bu hiža gotova.
Ako bi na jednoj furi skužil da je kritično drugi put bi manje tovaril.
Ako bi se prefrknula pojačal bi ju za sljedeče zahvate i kad bi odradila svoje otpeljal bi ju na otpad i papire sa potpisanim ugovorom u najlonskoj vrečici za nju zaklamal ako dojde kakav dučanđija da mu osmjeh na lice izmamim.

Ili bi zval ovog šofera koji nema u glavi ali ima među nogama.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,210
To nije dobro, to je šteta.
Da je pital imal bi i ja po koju pametnu za napisati jer motorku imam. Prikolicu nemam.
Istina Bog da sam s njom napilil samo koju auto prikolicu drva ali i to je dovoljno da se stekne iskustvo i znanje.....

Vozila je moja drlja teret koji je teži nego ona, još malo i prazna prikolica bi bila teža nego ona, ali jebi ga.... dovlekli smo iz Zadra drugu drlju da se imamo sa čim zabavljati.... Pretovar, naravno, prekršaj, naravno, ali je bilo mukte

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,213
Sve ovo i više od toga a prikolici ne rade kočnice , bitno je da je vučni auto težak i ima dobre kočnice.
Naravno pamet u glavu i polako.
IMG_20250220_064803_7.jpg IMG_20250219_131647_3.jpg IMG_20250217_170536_6.jpg

tbradaric

Novi član
Tu od
8 Tra 2024
Poruka
24
Ako bi na jednoj furi skužil da je kritično drugi put bi manje tovaril.
Ako bi se prefrknula pojačal bi ju za sljedeče zahvate i kad bi odradila svoje otpeljal bi ju na otpad i papire sa potpisanim ugovorom u najlonskoj vrečici za nju zaklamal ako dojde kakav dučanđija da mu osmjeh na lice izmamim.

Ili bi zval ovog šofera koji nema u glavi ali ima među nogama.
A vidio bih, natovraio bih 0.8m3 pijeska, pa da vidim kako ide.
Ne bih sad išao, već kad sunce malo upeče pa se prosuši.

Sve u svemu nema smisla da plaćam dostavu. 20m3 pijeska je 380 eura, a dostava 220 eura ( 10 km udaljenost ).

Auto je BMW 218D Gran tourer, 1520kg, 2.0 diesel, 150ks, ručni mjenjač, prednji pogon.

Motorku sam nabavio lani, Husqvarna 365 X Torq. Ali da mi je vratiti vrijeme uzeo bih neku Stihl slične snage, zbog zastupljenosti dijelova, servisa.

Prilozi

• Screen Shot 2025-02-27 at 18.24.40.jpg
    Screen Shot 2025-02-27 at 18.24.40.jpg
    62.4 KB · Pregleda: 9
Posljednje uređivanje:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,864
HQ 365 je odlična motorka, sad sam ju prvi puta nakon 15 god otvorio. Zamijenio membrane, svjećica i gas dalje. Servis i dijelovi od D. Rese i Karlovca nemaš problema.
Šta se tiče prijevoza, do kubik nije problem voziti u tim dvoosovinskim prikolicama. No, jesi razmišljao o istovaru tog istog pijeska? Pogotovo ako prikolica nema mogućnost kupanja.

tbradaric

Novi član
Tu od
8 Tra 2024
Poruka
24
Jesam, razmišljao sam o istovaru.
Kupio sam 2 dobre lopate...
38 godina čiste mladosti u meni...

Vesta prikolica je tovarni prostor 3.2m2, to bi značilo da je 1m3 pijeska na njoj oko 31cm visine.
Prikolica je ukupno 37cm. Neću ja ni moć voziti više od 0.7-0.8m3. što se tiče same visine prikolice

Eventualno ću je obložiti OSB pločama iznutra za tu svrhu, ionako mi je to prenisko za bilo šta drugo.

Odlučio sam da neću uzimat njihove gotove arnjeve i ceradu pošto imaju samo one 80cm visine, a i koštaju skoro 400 eura. Jadne tanke šipke i vjerojatno neka tanka cerada.

Može li se atestirat bilo šta poslije na prikolici? Recimo ako sam napravim neke povišene stranice ili DIY arnjeve i ceradu?

( mislim da je stara 365 bolja od ove nove koju ja imam - X-Torq. Na ovoj mojoj kad ode klip ili cilindar ode i laganih 300 ojri, navodno ne valjaju zamjenski )

Posljednje uređivanje:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,245
Buši, buši. Savoris, pa i ti si u temu ubacil hedera i dva rovokopača ;) . Znaš i sam da su motorke i poticaji u svim mogućim temama i da je to vezivo koje drži forum na hrpi. Nemoj se sekirati.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,864
Jesam, razmišljao sam o istovaru.
Kupio sam 2 dobre lopate...
38 godina čiste mladosti u meni...

Vesta prikolica je tovarni prostor 3.2m2, to bi značilo da je 1m3 pijeska na njoj oko 31cm visine.
Prikolica je ukupno 37cm. Neću ja ni moć voziti više od 0.7-0.8m3. što se tiče same visine prikolice

Eventualno ću je obložiti OSB pločama iznutra za tu svrhu, ionako mi je to prenisko za bilo šta drugo.

Odlučio sam da neću uzimat njihove gotove arnjeve i ceradu pošto imaju samo one 80cm visine, a i koštaju skoro 400 eura. Jadne tanke šipke i vjerojatno neka tanka cerada.

Može li se atestirat bilo šta poslije na prikolici? Recimo ako sam napravim neke povišene stranice ili DIY arnjeve i ceradu?

( mislim da je stara 365 bolja od ove nove koju ja imam - X-Torq. Na ovoj mojoj kad ode klip ili cilindar ode i laganih 300 ojri, navodno ne valjaju zamjenski )
A nek ti je sa srećom kaj se tiče lopatanja. Ja sam taman u tvojim godinama izgubio volju za istim.
Atestirat kasnije možeš jedino tvorničku ugradnju, home made izrada u 99% slučaja ne prolazi. Za sve moraš imati papire.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,404
Što se tiče prijevoza rasutog tereta i istovaranja bez kipe.

Dobru ceradu ispod. Dođeš do mjesta gdje treba, otkacis prikolicu. Panj I dizalica ispod rude. Nagnes ju dokle ide.

Dvojica od kraja onako izdižu ceradu... Ide jako lijepo i brzo.

I zapamti.. Uz dovoljno dobro brdo. Ne postoji prikolica koja nije kiper... 1000024794.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh