Čovjek pita za automatsku al! automatsku nije ti poluautomatski stroj kramp ti ga sam ga dižeš a sam padaSamSvojMajstor kaže:to ti je jarane ona na guznipogon :lol: ,izvadi bolcnu namjesti traktor pa opet izidji i stavi bolcnu,ima to na forumu negdje davno sm cito i vidio al neznam tacno gdje :scratch
SamSvojMajstor kaže:ma ima jarane toga i kod nas u prijedoru na svakom cosku,ali jebiga turski i indijski kvalitet ,a sta turcin proizvede
nevalja nista,opet nezelim nikoga uvrijediti.u nas u prijedoru je za poluditi sto se tice djelova,u mnene stari polomio uticnicu orginal za signalizaciju prikolice,ja kupim ovu NONAME sa buvljaka za 8 maraka pukne mi u montazi,nakraju dam 15 evra u svicarskoj za fentovu i kvalitet razlika ko nebo i zemlja.vec godinu sam pokusavam da preko nabavljaca nabavim gornju kuku za kola (pulfer-kuku tako mi kazemo)i uvjek nema nemoze donese neku rumunsku a ja hocu imtovu.ma za poludit,sad bi ja trebo ici u srbiju da sebi kupim kuku? :scratch :lol: cak i agrocoop u aleksandrovcu gdje sam kupio svoga ferugu (539) uvjek izmilsaju sad cu tad cu ima nema,zato ja filtere za gorivo i ulje kupujem u svici barem ovdje zama sta kupujem.al sta bi nemogu ja promjenuti nista,mozda sam vam dosadan al brate moram se i ja malo nekome iskukati :mrgreen:
pozdrav
maiky kaže:
Bobo kaže:FOP je tvornica (Fabrika Opreme i Pribora) iz Novog Beceja u srbiji koja pravi prikljucke i do nedavno je bila u sklopu IMT-a dok nije Vogel&Noot umjesao svoje prste tamo...
Moja kuka je poluautomatska (s krizem) i NE nije isto za 539 i 549, jer nije hidraulik isti, nit je nacin montaze kuke isti.
Kuka se na 539 montira s 4 velika sarafa ispod diferencijala, dok kuka na 549 ide s dva klina kroz onu plocu sto inace drzi klazecu poteznicu. Podizne poluge na 549 su u odnosu na 539 duze 10-ak cm i samim time kriz ne pase od 539, kao ni ona "zeljeza" koja idu od klriza do kuke.
Automatska kuka (S lancima) se montira na plocu od poteznice, a mislim da je nacin montaze kuke isti i za 549 i 539.
I da, kuka na 539 je ispod kardana i uvucena pod traktor, dok na 549 viri dosta prema van...
Imam negdje sliku moje kuke, samo mi je komp izgorio, i ne znam kad cu ga popraviti, pa od slike za sad nista...