Helena kaže:
spensi kaže:Jeli poznajes automate za uzimanje pica, marendina, itd.
Na isti nacin postoje i automati za prodaju friskog mlika.
Uz cestu u blizini farme stavi se automat koji je povezan sa skladistem mlika na farmi.
Dodjes s bocom ubacis recimo 5 kuna, stavis bocu i automat je napuni. Jednostavno.
Veliki bum u evropi je izazvao ovaj sistem prodaje friskog mlika i to narocito u podrucjima gdje je razvijen agriturizam.
Narocito turisti stoje u redovima svako jutro da bi kupili frisko mliko.
Sad mi je jasno , mislim da takav sistem može proći samo tamo gdje je turizam razvijen ,a kod nas na ovim prostorima će takav model malo teže prolazit ,prvenstveno zbog određenog stupnja nerazvijenosti ,zbog mentaliteta ,itd, mislim kad bih ja postavio takav aparat, da nebi dočekao sljedeće jutru ,Samo mi nemoj reći da su to talijani prvi krenuli ako jesu onda su zasigurno i taj način prodaje mljeka brendirali ,koliko mi je poznato talijani su skoro svaki svoj proizvod brendirali .spensi kaže:Jeli poznajes automate za uzimanje pica, marendina, itd.
Uz cestu u blizini farme stavi se automat koji je povezan sa skladistem mlika na farmi.
Dodjes s bocom ubacis recimo 5 kuna, stavis bocu i automat je napuni. Jednostavno.
Veliki bum u evropi je izazvao ovaj sistem prodaje friskog mlika i to narocito u podrucjima gdje je razvijen agriturizam.
spensi kaže:Nista ti ovdje ne punis ni razvozis. Imas automat ko oce da kupi mliko stavi pare u automat, ispod stavi bocu i automat mu napuni bocu. Kao kod automata za kavu.
spensi kaže:Pa bar u nas ljudi kupuju radje mljeko od seljaka nego u ducanu. Ako imaju priliku.
Ne postavljas automat u gradu, nego u blizini farme. Npr. uz cestu blizu farme.
Ja isto tako bih kupio sveze mljeko direktno od farmera radje, nego u ducanima.
To je kako sam vam vec rekao na sjeveru gdje je veliki broj farmi mljecnih krava postala normalna stvar.
Uglavnom svi imaju, a narocito u planinskim podrucjima.
Da postavis aparat i u sredistu Bjelovara, ja za djete bih radje otisao i uzeo svjeze mljeko nego pivku )
spensi kaže:Nema tu tehnoloskih procesa prerade mljeka. To je kako si napisao sveze mljeko direktno iz laktofriza.
Nije tehnoloski obradjivano. Cjena mislim da je bila jedan euro po litri.
To su uzgajivaci napravili upravo radi borbe zbog niske otkupne cjene mljeka.
Sta se tice smrada mljeka, neboj se. Sta vise smrdi to je bolje :lol:
Inace ja sam odrasta na takvom mljeku i znam o cemu pricas.
Sta se tice alkohola i to mi je jako poznato. Iz Dalmacije sam.
tomonh kaže:Tata mi je pričal da je to vidio u Njemačkoj. A za autohtonu hranu i to bi išlo. Jedan poznati ugostitelji iz Dugog sela "BunčiĆ" kod njega ima u ponudi Grah sa kiselim zeljem+buncek ili krvavice sa kiselim zeljem porcija 100kuna. Ekipa iz zagreba se u tome guti...
Tribamo mi jos puno ucit kako se "muze" lova od ljudi :mrgreen: :mrgreen:pajdo kaže:spensi kaže:Jeli poznajes automate za uzimanje pica, marendina, itd.
Nije loša ideja...
Hvala spensi na ovome. Evo van ideja kako se borit protiv velikih. ako nekome triba pomoc oko prevoda tu smo spensi i ja a nasa bi se jos neko ko zna talijanskispensi kaže:http://www.artinox.biz/distributori.html
Evo bas i mene malo vise zainteresirala tema automatske distribucije svjezeg mljeka, pa sam nasa nesto filmata koje mozete pogledat na gore navedenoj adresi.
Ovo su bili poceci postavljanja ovih automata, nakon cega je nastao bum prodaje mljeka na ovaj nacin.
Ljudi, ma ne samo turisti jeli, rado kupuju svjeze mljeko nego pasterizirano u ducanu i sl.
Moram napomenit da se radi o svjezem tek muznom mljeku, koje nema nikakve termicke obrade. Jedina operacija koja je provedena je filtracija mljeka koja je normalna u muzilici putem papirnatih jednoupotrebljivih filtera.