• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Okretaji nemaju puno veze, već moment koji motor predaje. Potrošnja je proporcionalna momentu.
Motor veće zapremine i s više cilindara ima veće mehaničke gubitke i mora trošiti više na leru i na malim teretima. Na velikom teretu može biti ekonomičniji od manjeg motora (iste nazivne snage), jer radi u povoljnijem režimu snage.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
3.0 možeš vozit u leru u bilo kojoj brzini, ima 2 cilindra više koji itekako znače na malim okretajima...

Makar neznam kako lik uspije nabit takvu potrošnju, vozio sam 320d E46 sa 110kw i potrošnja mi je bila možda čak i nijansu niža nego na passatu...

A eto ne znam kaj bi ti rekal, nisam gledal specifikacije koje daje proizvođač za taj auto al znam da je servisiran uredno kod Tomića i da je bilo riječi o toj potrošnji i rečeno je da je to za taj auto ok. Nisam ga nikad vozio tako da nemogu iz osobnog iskustva reći jel tako ili nije, al nemam razloga ne vjerovat mu. Obično svi pričaju o potrošnjama od 3-4 lit. a nitko o 10 ili više litara :(blush):

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
par postova prije mog javio se kolega Styer01 s 318d ( isti motor ko i 320d) s svojom potrošnjom...

Ako je za 4 cil bmw-a u nekim režimima normalno 5.5l zašto onda za 6 cil nebi bilo normalno 7, s time da masa auta i ostali otpori definitivno nisu 50% veći ( alternator jednako radi, klima koja radi jedan od najvećih otpora u niskim okretajima jednako opterećuje i jednog i drugog)....

poigrajte se na spritmonitor.de
bmw3 200 i noviji dizel, s minimalnom evidencijnom 100 000km
- prosjek 6.31l na 100km za aute do 180ks ( da isključimo 6-take) ( 275 vozila )
- prosjek 7.4 l na 100km za aute preko 200 ks ( da isključimo sve 4-cilindrike) ( 70 vozila )

s time da su u tom prosjeku i oni koji gaze aute i oni koji pimplaju po cesti...

novcky

Član
Tu od
27 Srp 2012
Poruka
292
ak je dizel 2.0, onda sve naj. Vozil sam a3 quattro sa 125kw i zguštal se po gradu od semafora do semafora, pogotovo po snegu. Preuzel sam ga 2009. pri zubaku za firmu v kojoj sam delal i napravil nekih 30000 km s njim. Za mene je malo premali, kak i golf. A kaj se motora tiće, nismo ni kasnije imali s njim nikakvih problema. Potrošnja je bila 8 - 9 litri. Al mu je zato auspuh bil bijeli ko na benzincu.

Prilozi

• 2009051102.jpg
    2009051102.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 92
  • 2009051103.jpg
    2009051103.jpg
    49.9 KB · Pregleda: 84
  • 2009051105.jpg
    2009051105.jpg
    51.7 KB · Pregleda: 87
  • 2009051104.jpg
    2009051104.jpg
    46.4 KB · Pregleda: 82
Posljednje uređivanje:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Netko voli diesel a netko plin. Većina vozi što ima a ja preferiram diesel. Pred malo vremena plin je bio oko 5.5kn. Npr. Megane 1.6 plin troši 12L plina dok peugeot 1.4 hdi troši max6L diesela. Dodamo atest boce i davanja na plinsku instalaciju i servise a da ne spominjemo ugradnju plina od 7000kn.

Poslano sa mog MG481 koristeći Tapatalk

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Plin nije tolko bil ne sjećam se kad. Godinu, dvije sigurnonse vec vrti do 4.5 kn i manje...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Dečki, jel ima ko iskustva sa Golfom V GT 125 kW?

Odkud sad želja za tak jakim autima?

Mene isto vuče jak auto,ali kad pogledam koliko je cjena osiguranja i registracije,pa onda svi ti veči auti imaju gume koje su skuplje od standarda nekako nemam volje za njih..
Sad sam na 90ks,ali nešto od 130ks,mi se čini sasvim pristojno za bilo kakvu vožnju,osim utrka..

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Ma bio bih zadovoljan i sa 1.9 tdi 105 ks, i sa 2.0 tdi 140 ks, a trenutno kolko vidim ostat ću na ovom. Dok provozam peticu maminu tu i tamo, onda kad sjednem u moj , izgleda tromo...

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Ne vozi jači, samo je bolji i živahniji :) Al nije tolko zbog kubikaže nego je ovo pumpa diza, a moj je cr.

Petica je pacific construct, kupljena sa 30000 km original 2009. G, turbo sačuvana, sad ima 80000 km.

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
Pitanje za ljude dobre volje ! Imam problem s autom Fiat Punto 1.1 ,95 god. Iako je taj auto odradio svoje ,šteta ga je na otpad ,dok traje registracija ,a trenutno mi baš i nije zgodno kupovati drugi. Problem je: auto danima dobro vozi ,doduše po 10-ak km i onda ili počne trokirati pa se ugasi ,ili se samo ugasi i onda 20-30 min ne može upaliti. Kad upali ,opet neko vrijeme normalno vozi! Bio je kod mehaničara ,pregledan dovod goriva ,iskra ,nove svjećice ,filteri ,sve ok, ali kvar nije detektiran. Bio je i kod autoelektričara ,pregledan ,opet nije detektiran kvar. Taj veli ,kad bi problem bio u kompjutoru ili bobinama ,nebi radio nikako. Ukratko ,nitko nezna šta mu je ,pa ak je netko imao slične probleme ,makar i s drugačijim autom ,molim da rekne koju...

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Mijo mel sam slicen problem,doduse nije mi crkaval u voznji vec se nakon voznje nije htel upalit.Platil dvaput elektricara koji je sumnjal na anlaser dok mi nije jen stari elektricar iz prve pogodil.jebe te kontakt brava je rekel i bogme tak je bilo unutra v njoj sve rastaljeno.Promenil ju zrabljenom i avto isel ko zmaj,renault Fuego ferari crlene boje no nazalost sam dva tjedna jer je dosel petek 13. i moja prva nesreca no fala bogu uz totalku na makini ja se i dalje zvami dopisuvlem i druzim.:icon_eyes:

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
@Zoki ,ak je problem vakum ,rješava li problem drugi čep ili..? @Hotela ,imao sam davno problem s bravom na Opel Asconi (neprežaljenoj) ,stalno se glodao onaj plastični uložak brave i prekidao kontakt u vožnji dok nisam popizdiio i odvojio uložak od brave ,u bravu ključ (da se ne zaključa volan) a u uložak kratki i široki šrafciger:icon_blackeye: mislim da nije to al svejedno hvala.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kad se ugasi probaj otvoriti čep. Jesi li primjetio je li bitno koliko je goriva u rezervaru? Prijatelju je na vitari pumpa goriva štekala pa je vitara trokirala, promjenio pumpu i sve 5.

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
Na pumpu isto pomalo sumnjam jer sam prošle godine stavio novu ,al jbg.kinesku. S trgovcem sam se telefonom dogovorio da mi nabavi i iako mi je cijena bila niska ,nisam pitao čija je (žurba) pa sam se razočarao kad sam došao po nju a ona kineska.Sad mi na otpadu traže za original polovnu ,koliko košta kineskinja nova.Već sam promijenio skoro sve na šta sam sumnjao, jer mi je šteta ,auto ima samo 150tkm. ,garažiran..Ipak mislim da je struja ,jer otkad mi je krepao pes ,terijer ,stalno imam kunu pod haubom noću.Biće da je beštija razmrdala strujne kontakte i sl.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Uzmi sa sobom kad se budeš vozil flašu ili karnister(5l) vode, kad auto krepa polijevaj senzor radilice da se ohladi pa probaj onda upalit.

Na vrh