• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kaj bi tek bilo da je pošteno lupit a ne ograban , sve žaruljice bi preventivno mjenjal i zadnje desno štop svjetlo s kojeg nije ni prašina otpala

možda je jednostano procjenjena totalka pa si ovim doštrunfa do novoga , pa opet ima nove žaruljice

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Puknuti kak ravnati tkz vezni lim koji je od kelvera a košta koliko rabljeni auto ?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
..pa može se , u nekoj vrsti plazmene kupke , samo je sam uređaj skupa za baš svakog seoskog majstora

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Vezni lim se ionak večinom ne vidi, pokrit je plastikom.
To se more obična cjev ugraditi i tjeraj Miško.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Zapreminom manji motor potrošit će više s teškim kolima, nego veći motor, jer radi u nepovoljnijem režimu (viša brzina vrtnje, viši mehanički gubitci) u uvjetima kad se od njega očekuje rad na punoj snazi.
Po ravnom i pri konstantnoj brzini, naravno da je manji motor ekonomičniji.

Mane, problem svih tih benzinaca je taj kaj imaju najveći moment pri oko 4000 o/min i kaj im pravo radno područje počinje iznad toga.
Zapreminom veći motor, pogotovo ak je s 8 ventila, ima najveći moment na nižoj brzini vrtnje (oko 2500 o/min), pa ga je lakše voziti i netreba ga jako vrtiti, a ipak "bolje ide".
Jasno mi je da je jači motor i manje opterećen i još ak je 8v da na manjim okretajima prije dolazi do max. snage.

Ova laguna je takva kakva je i do sad je natukla 200tkm. Čovijek živi i radi u Njemačkoj zadnjih par godina i tamo će ostat, dobivam ju za 3000€. Ima urednu povijest i dobivam još jedan set zimskih guma sa alu felgama i reg. godinu dana.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Vjerojatno će čovjek radije prodati navaru i kupiti nešto novo nego popravljati, možda nije bio zadovoljan njome.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Vezni lim se ionak večinom ne vidi, pokrit je plastikom.
To se more obična cjev ugraditi i tjeraj Miško.
Muhač pa ne drži on samo dva tri kilera nego i poneki senzor i sl a kaj sa 5 zvijezdica ?i

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Mane, za 20000kn ne razmišljaj puno.

A glede Navare, vjerujte na riječ.
U ovlaštenim servisima nitko nebu ni taknul šasiju, a kamoli ju ravnal. Zato i je procjena takva kakva je. Govorim iz iskustva.

Napisal sam komentar niže na toj poruci (za nekom uvaliti).

Ova ima tzv. King's cab, pa se može registrirati kao teretno vozilo (nema trošarine i vraća se PDV).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ovlašteni mi nisu bili ni na kraj pameti. Ko bi to tam složil? Mada bi bolji ovlašteni trebal imati stol za razvlačenje baš radi tih novijih s manjim oštečenjima. Ako već nemaju stol morali bi imati nekog kooperanata.

Onaj prvi koji ti je trebal Štorka farbati je slagal jednu Kijicu (dvije takve su bile u RH u to vrijeme) koja je bila ..... ma ovo nije ni ogrebano u odnosu na ono, zadnja lijeva stranica je bila čitava i na njoj nije bilo posla. A isto je bila ni godinu dana stara.
Složena i ponosni vlasnik se več pet godina vozi bez brige.

Meni je jako čudno da nije bila kasko osigurana, a možda i je pa je muljaža ko i s onom Kijicom.
Ko bi si štel imati takav auto i dobro ga unovčiti za par let ima matematike.
Još ako nema dvije lijeve ....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Muha, tebi nisu, ali auto u garanciji nemre slagati netko doma.
Pogotovo ak je na lizingu ili u vlasništvu banke (kredit).

Šasija je kamionska i ne ravna se na takvim autima (znam po onoj mojoj). Kaj netko napravi u fušu i proda nekom dalje...je posel za sud.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,581
E da. Teretno je vozilo. Sad jel ta cijena sa ili bez pdv-a.
Osim za nekom uvalit meni bi bio odlican. Ako bi za manje od 20000€ dobio manje vise nov auto meni super. Znao bi sta imam, a bas mi tako nesto i treba. Za gorivo, sjeme, dijelove i jos veliki plus sto ima kuku.
Da nisu tablice skinute, preko dunava takve stvari sredjuju za sitnis naspram majstora u mom kraju. Kad konkurencije skoro i nema pa nas deru.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Muha, tebi nisu, ali auto u garanciji nemre slagati netko doma.
Pogotovo ak je na lizingu ili u vlasništvu banke (kredit).

Šasija je kamionska i ne ravna se na takvim autima (znam po onoj mojoj). Kaj netko napravi u fušu i proda nekom dalje...je posel za sud.
Pustimo banku i lizing, onda ga nebi mogel ni prodati ili nebi u oglasniku završiti stigel.

Hočeš reči ako ga privatnik (nisam baš ni na fušera mislil) složi, nebu više garancije?
To je svjestan svatko ko bi ga kupil i prihvača taj rizik. Mada, kad se dobro složi ni ovi u servisu ne budu skužili, a nebu se to baš tak ni pokvarilo dok je pod garancijom.

Napisal je ćovjek da su kileri cijeli, ti tvrdiš da je gore kamionska šasija. Pa nemre se takva šasija na tak malom udarcu samo tak popigati.
Kod tebe je ipak puno drugačije izgledalo, jel tak? A neznam jel znaš kak i gdje je dalje to završilo.
Ti si se puno puta čudil ko puran glisti kad si neke moje fore videl( naprimjer kak zapamtim gdje koji šaraf dojde), a tak sam se i ja čudil kad sam gledal neke druge majstore bez škole koja čuda rade od hrpe lima. Prave majstorske fore.

Ovo kaj ti veliš da je posel za sud bi ja prije rekel da je neko pošteno naplatil svoje znanje i zaradil koricu kruha.
Posel za sud je da taj auto cijeli novi košta 200 hiljada a šasija 150 hiljada.

Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Na autima sa puno zvjezdica šasija je napravljena da se piga kod udarca a motor ide ispod šasije tako da preuzme veči dio udarca . Zbog toga auto koji je totalna šteta to se upisuje u knjižicu vozila i nemože se više(legalno) registrirati .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Misliš Željkk da je to tak?
Istina da kod svakog savijanja šasije auto ide u totalku ali nije istina da se ne može regati. Ima i tu više opcija pa koju odabereš.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Znam po babi i stričevima no po onom Šasija se ne ravna nego mijenja a sad mi snalažljivi kak kolega kod Citrona skenira cod od orginal dijela a onda ugradi zamjenski .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
prije dosta vremena sam na jednom dosta razvikanom forumu u ono vrijeme pratio temu o autima ...

postavljali su linkove na ovaj poljoprivredni forum i ismijavali se iz postova , sad točno znam zašto ...

nakon toga sam se i registrirao ovdje

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Da bi se ismijavali i iz tvojih ili da bi nas zajebaval :(nerd):
Daj lik da se registriram ako su još aktivni.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ja sam branil onovremenske forumaše ,

hihi
to je uglavnom bila purgerija koja je cvilila tatinim gumamam po horvačanskoj

a ovdje je bilo nešto golf dvojika , popuštanje boš pumpe ..i silni kilowati , astronomsko ubrzavanje , moš mislit

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ne vrijedi niti toliko.

Dobila je šasija, a ona košta oko 150t kn, pa računalo i zračni jastuk, kardan. Pitanje je kaj je s kućištima mjenjača, jer se i motor sigurno pomaknul...

Jedino ak to kupi neki limar, skrpa i uvali nekom dalje.
Upravo tako, prije sigurno 15g ako ne i više, od burazove bivše cure teta imala prometnu u austriji na ford focus karavanu, udarac bio u zadnju stranu, na focusu jedva da je branik nastradal, bil je na austr. tablicama, išao na procjenu i dobili totalku. Zakljućak je bil da su udarcem u zadnji kraj pomaknuti svi vitalni dijwlovi vozila i da više nije sigurno za promet na cesti. Dobili potvrdu od šrota da je zbrinut, uveli ga u RH, malo pokitali, špricnuli deci farbe i još dan danas voze na Hr tablicama taj auto.

Najnoviji postovi

Na vrh