Ma ne radi se o tome uopće, meni je drago da si je kupio auto i daj bože da ga čim prije zamjeni novijim,, ali mi je smiješno kad tak naši ljudi odu gore i nakon mjesec dana već znaju govoriti kod nas u njemačkoj. Gore kad odeš ti si stranac i oni ne gledaju na tebe kao svojega.
Znam ih par koji jedva guten tag znaju reći, i rade po 10-12 sati krvavo, za novce koje približno mogu i ovdje zaraditi kad se odbiju troškovi života kod "njih" u njemačkoj. Ali dobro, ipak je više nego ovdje ,, pa se na 1,2,3 god. skupi
Evo, toliko od mene da dalje ne ulazim u raspravu, meni je naš mentalitet ljudi najsmješniji, zbog toga je i bio taj komentar, i ovog "kod vas dole".
I ja sam mlad,, imam 20 god. I ne kažem i sam da nisam razmišljao o odlasku, i nisam zadovoljan ovdje daleko od toga, ali imam obaveze koje me jednostavno tu vežu i ne mogu, a tu je opet društvo i prijatelji.
Pričao sam dosta sa ljudima koji rade gore ili su radili, i uglavnom nije to tak bajno sve
Nije ni ovdje naravno, ali kad gledam gore od ovoga kak je sad ne može...valjda.
I ja ovdje radim cijeli dan, 7 dana u tjednu na farmi i polju. I dođe čovjeku naravno da, se upitaš da li ti je to uopće potrebno u životu, kad zbrojiš koliko je tu odricanja i svega. Ali nije ni toliki problem raditi, nego mene najviše smeta kad vidim taj odnos u državi prema nama koji radimo i kad ti imaš želju i volju raditi a oni te koče sa svojim pravilima koja baš ni nemaju sva logike, a da bi ih ispunili treba dosta novaca, imao sam jaku želju i volju za ovim poslom koji radimo, ali to je jednostavno sve nestalo, kod nas se u zraku uopće ne osjeća neka pozitivna klima, a i po samim ljudima se vidi da nemaju volje za ničim.
O porezima i doprinosima da ne govorimo..
Neću dalje više ništa, jer bi imao puno za pisati a i vi svi sa mnom.
Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk