• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kolega je imal sličan slučaj. Zbog prevelikog pražnjenja baterije komp je pogubil pamet i trebalo ga je resetirati putem dijagnostike.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Neka ga ostavi preko noći pa proba ujutro, pa ako neće neka od spoji aku na nekoliko sati pa proba ponovno.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Definitivno tko ima BMW E serije i planira ga imat duze vrijeme bi si trebao rijesit neku dijagnostiku. Kabel s ebaya 100tinjak kuna i ruski programi besplatno s interneta.
I za bilo šta drugo malo pronjuškat po internetu i riješi se.
Brat si riješio adaptivni zakretni bixenon, nije mu radilo od prvog dana, našao na internetu točno koju diodu mora zamijenit na modulu, dijagnostika i radi. Park senzori isto, tražili mu 100e za polovan modul, riješio džaba.
A otključao x stvari koje su se nadoplačivale tvornički: paljenje svijetla na daljinski, sklapanje retrovizora na daljinski, CD MP3, AUX i da ne nabrajam.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
A čuj, puno toga se ne smije, nebi se smjelo nigdje a ne samo u DE. Znam samo da puno majstora u servisima kod nas (gore je to vjv drugačije) imaju drljave univerzalne dijagnostike s kojima konkretno na BMWu sumjam da servisni interval se može poništit. Kažem gore je to vjv drugačije jer jednostavno imaju više novaca i lakše si mogu priuštiti original dijagnostiku za svaku marku.
Kod poznanika je E60 nešto teže palio i dimio, pa su ga lokalni 'meštri' doma u garažama spajali na svoje univerzalne dijagnostike pa nije više ni žmigavce vraćao niti brisači radili i slične muhe.
U globalu vrlo osjetljivi auti E serije tih godišta što se tiče elektronike.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Ako se ne zna sam snaći onda mu je bolje posjetit majstora. Da ne napravi još nešto gore.
Popravci su skupi, treba pažljivo, pogotovo s tom elektronikom.

A grešku akumulatora mu je sigurno javljalo već neko vrijeme, samo eto većina ignorira do zadnjeg.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Lako cu ja za njegv auto, nego sta cu sa svojima audia a4, 2010, 2.0 tdi, po servisnoj knjizi jos je u njemu tvornciki akumulator, auto je start stop (gasi se pri zaustavljanju) Vilio bih izbjeci neugodnosti sa autom, pa piitam d li je bolje zamjeniti bateriju priije nego dotraje do kraja ilii cekati potpuni otkaz. kako zamjeniti u prvoj odnosno drugoj varijanti. Mogu li to sam zamjeniti.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Također mislim da start stop ne možeš mijenjat sam već treba uparit aku i auto.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Lako cu ja za njegv auto, nego sta cu sa svojima audia a4, 2010, 2.0 tdi, po servisnoj knjizi jos je u njemu tvornciki akumulator, auto je start stop (gasi se pri zaustavljanju) Vilio bih izbjeci neugodnosti sa autom, pa piitam d li je bolje zamjeniti bateriju priije nego dotraje do kraja ilii cekati potpuni otkaz. kako zamjeniti u prvoj odnosno drugoj varijanti. Mogu li to sam zamjeniti.
Kad ti više ne bude radio S/S sistem onda znaš da je baterija za zamjenu

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
odkodiraj to sranje čim prije, produžit će ti se vijek amumulatora bar za 3 god.
ja imam bmw e serije. pred 4 god je počeo bacat neke greške u svezi akku. odkodirane te gluposti i evo ga dan danas u autu....
Nikak da uhvatim ovog svog lika da kompletno to sranje od pametnog akumulatora odkodira da mogu normalan akku ubacit u nutra sad kad stvarno krepa. inače nutra je 105Ah AGm aku i mogu bit sretan jer je samo 1 jer dobra masa ovih novijih autiju ima 2 agm akumulatora ) 2 kom po 60-80ah agm).
100AH nešt kavlitetnije agm dođe 1300kn s dobrim rabatom...

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Kad ti više ne bude radio S/S sistem onda znaš da je baterija za zamjenu
koja slucjanost, upravo juce mi prestao da radi strat stop, e sad koliko imam vrmena da zamjenim akku i kako

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
Otac mi na pezou 206 ima problem zatvaranja haube. Naime odjednom hauba nece da "prijene" fino kad ono škljocne da je zatvorena. ZNACI kad je soustimo i pretisnemo ona se zatvori, tj zakljuca ali ne do kraja, ostane lufta 3-4 mm. Šta moze da bude problem??

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja bi prije rekel da treba bravu poštelati nego pante.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Na pantima more s haubom gore dole, levo desno i koji milimetar napred nazad i tu nebu dobil ništ ili jako malo.
Zatvaranje se štela na bravi i na onim odstojnicima koji su na veznom limu.

Na vrh