Pod ravnanjem glave se podrazumijeva da je mehanički s glave skinuta određena količina materijala, na strani gdje se događa "kompresija". Originalna glava - originalna kompresija, što više ravnamo glavu, dakle skidamo materijal, time se kao posljedica smanjuje zapremina / volumen udubljenja u glavi predviđena za komprimiranje goriva i zraka, pa je posljedica veča kompresija. Taj motor jako i previše puše kompresiju u karter... to nije ispravno. Uzroci su mnogobrojni, o njima ne bi sada razglabao.
Mene samo zanima kakva je stvarna kilometraža tog VW motora koji je trebalo tako popravljati, čak s ravnanjem glave i kako je taj motor stvarno bio eksploatiran, vožen. Taj motor nije toliko loš koliko je loš vozač bio njegov prethodni vlasnik.
(Vozio sam godinama Golf 1 benzinca, Golf 2 dizela, Golf 3 benzinca. Trojku sam kupio novu i vozili smo ju 7 godina, 7 mjeseci i 14 dana. Iza nje sam kupio novu Škodu Fabiu 1,9 SDI, vozili smo ju 10 godina i 2 mjeseca. Sad vozim cee'd-a benzinca isto kupljenog novog, ima 8 i pol godina. S autima živim od srednje škole do danas. Na spomenutim autima i motorima nikada nismo imali niti jedan kvar osim na Golfu 1, krepala je pumpa za benzin i nju sam sam popravio.)