Grofe potrošnja može ići i niže, barem za litru :mrgreen:., Polo, SDI-1.9, plave metalik boje, odličan autić, kupljen; 2002.godine, dizel, mala potrošnja; 4,5 do 5,5 l., vožnje do 130 kmh., napravil - prešal kod mene 368000 km.- ...
., pet vrat, malo opreme, toči, sedi, pali, vozi, ... ., zim i leto bez problema., jednostavno milina i divota., rayer: ...
Što se čudiš. Znam za jednu službenu koja je prešla u 5 g. preko 500 000km i još vozi, a znaš kako se službena vozila vozekaj si uspijel sa SDI-jem napravit 368000 km
., TOČNO DA!, nisam imal nikakovi problemov, prezadovoljan sam bil i sa autićem zvan POLO i sa motorom SDI 1.9., evo i dan - danas vozi kod jednog mladića u Sesvetama kome sam ga prodal prije tri godine.-
Prešal je do sada oko 420.000 km., čovik minja ulje i uredan servis., evo i ja sam sretan kad je moj kupac sretan i zadovoljan.-
Moral sam ga prodat iz razloga potrebe brze lovice., još uvik me ženica proganja zbog te i takove moje brzinske odluke., ALI, tako je to u životu.-
., aj Bog!, čitamo - pišemo se ...
pitam zato kaj sam jedno vrijeme dužio službenog Cadya sa tim motorom, dobio sam ga praktički novog na raspolaganje i većinom se vozio na otvorenoj cesti, znači putovao sam sa njime na posao KA-ZG i većinom sam putovao okolo po Hrvatskoj sa njime. Kad sam odlazio iz firme auto je imao cca 120tkm i motor je već bio dosta izrauban, trošio je oko 2.5-3 lit. ulja na 10tkm, mjenjao se je zamašnjak, komplet kvačilo, imao je nekih problema sa pumpom goriva jer me je jednom ostavio na cesti, pukle su mu poluge od brisača i još je bilo nekih sitnica. Auto je išao svakih 10tkm uredno na servise i zbog potrošnje goriva nisam ga vozio nikad više od 120km/h jer bi u protivnom sam morao snosit trošak. Na auto sam pazio isto ko i na svoj, možda čak i više, tako da mi je malo čudno da je tvoj izdržao tolko kilometara. Znam da je PBZ u Karlovcu isto imala jednog Golfa 4 sa tim motorom i stalno je bio na servisu. Očito ima iznimaka.
pa s obzirom da sam ga svaki put osobno vozio na servis i tamo čekao da završe sa tim servisom, mogu odgovorno reć da je servis napravljen. Nisam jedino bio prisutan kod promjene zamašnjaka i kvačila jer to dosta dugo traje.
Grofe, nemoj me krivo shvatit,,, nisam od onih koje nevole određenu vrstu automobila. Samo sam napisao svoje iskustvo sa tim motorom.
Zato je najbolje ići u ovlašteni servis, servisna knjižica ovjerena žigom, ako ima problema imaš dokaz za reklamaciju, jedini je problem "ovlaštena" cijena. Grof najbolje zna kako to ide, usput Grofe za koliko iljada km dolaziš u Klc, nešto mi je dugo prošlo od zadnjeg servisa? :mrgreen:., apsolutno te razumim., ALI, vjeruj, svega sam doživil u razno - raznim servizima., a o privatnicima - fuš garažnim majstorima da nedivanim?
pitam zato kaj sam jedno vrijeme dužio službenog Cadya sa tim motorom, dobio sam ga praktički novog na raspolaganje i većinom se vozio na otvorenoj cesti, znači putovao sam sa njime na posao KA-ZG i većinom sam putovao okolo po Hrvatskoj sa njime. Kad sam odlazio iz firme auto je imao cca 120tkm i motor je već bio dosta izrauban, trošio je oko 2.5-3 lit. ulja na 10tkm, mjenjao se je zamašnjak, komplet kvačilo, imao je nekih problema sa pumpom goriva jer me je jednom ostavio na cesti, pukle su mu poluge od brisača i još je bilo nekih sitnica. Auto je išao svakih 10tkm uredno na servise i zbog potrošnje goriva nisam ga vozio nikad više od 120km/h jer bi u protivnom sam morao snosit trošak. Na auto sam pazio isto ko i na svoj, možda čak i više, tako da mi je malo čudno da je tvoj izdržao tolko kilometara. Znam da je PBZ u Karlovcu isto imala jednog Golfa 4 sa tim motorom i stalno je bio na servisu. Očito ima iznimaka.
Zato je najbolje ići u ovlašteni servis, servisna knjižica ovjerena žigom, ako ima problema imaš dokaz za reklamaciju, jedini je problem "ovlaštena" cijena. Grof najbolje zna kako to ide, usput Grofe za koliko iljada km dolaziš u Klc, nešto mi je dugo prošlo od zadnjeg servisa? :mrgreen:
to je očito bio auto za istočno tržište,kupili su kod mene u firmi isto neke divlje cadya-e sa 1.9 tdi motorima od 75 ks i stalno neki vrag odlazi od releja pa do turbina,a stari su dvije god održavani u servisu itd nemaju lijevih zadnjih vrata.Neka akcija bila pa se kupilo a prijašnji fiati doblo napravili po 500 000 bez greške pa kome sad vjerovat više