• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
A onda na đir s kolegom. Otišli do marofa na stazu Rauš pogledati event, al slabo ljudi i još manje auti.. Korona uništila i to..
Tako da je slijedila lagana vožnjica po VŽu, ČKu i povratak doma 😎

Prilozi

• IMG_20210501_152214.jpg
    IMG_20210501_152214.jpg
    36.3 KB · Pregleda: 43
  • IMG_20210501_161437.jpg
    IMG_20210501_161437.jpg
    54.5 KB · Pregleda: 43
  • IMG_20210501_161505.jpg
    IMG_20210501_161505.jpg
    64.2 KB · Pregleda: 43

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
Kako je kocka brutalna Isuse Bože, perverzija, pa ovaj F30 neće u tri života bit takva pojava ko kocka.
A skoro pa obična.. Mtech su jedino prednja sjedala. Prednji IS lip. Zadnji IS lip u pripremi za montažu.
Sljedeći tjedan ide klima konačno unutra i u nabavci sam za elektro podizačima za stakla..
Šiber mi je ok mehanički.
I kad to sve posložim onda konačno bojanje. 😃
Već sam toliko ulupal u nju, da sam mogao i noviji auto kupit 🤣🤣
Al onda me nebi pozdravljali na cesti i slikali po parkingu 😎

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
Da znaš da mi i to ide po pameti.. Al teško je pronaći dobar primjerak, a slaganje košta malo više nego 4 cil..
Mada i ovaj IS od 150 ks mi je sasvim ok.. Nema tolko snage u niskima, al kad se razvrti poludi ko dvotaktni motor..

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
Ma kaj ne divljati, kaj god! U nazad nekoliko dana smo dobrano premašili prosjek mrtvih na cestama....pardon grabama!
Drugi susjed pred 6 dana kod Mraclina (pred Velikom Goricom) sjebo se totalno. Ostao bez lijeve noge, desna još u "?" razbita zdjelica, rebra, kralješci i tak :eek: Suzuki dvokotač

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
A neki šestak ubacit?😛
2.0 ili 2.3
Dečki, samo ne divljati na cestama. Sve drugo je za pet. (y)
Ubacit šestaka ne za divljanje nego zbog njegova zvuka 😉

Ma kaj ne divljati, kaj god! U nazad nekoliko dana smo dobrano premašili prosjek mrtvih na cestama....pardon grabama!
Drugi susjed pred 6 dana kod Mraclina (pred Velikom Goricom) sjebo se totalno. Ostao bez lijeve noge, desna još u "?" razbita zdjelica, rebra, kralješci i tak :eek: Suzuki dvokotač
Tako je moj školski kolega prije dvije godine ostao bez obje noge,proklizao u zavoju i zabio se u bankinu,doslovno mu odsjekla noge

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A kak definirati divljanje?
Policiji je divljanje sve iznad 50km/h.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
2.8 strokera onda složit.. To je zvuk.
Ima takvog Šafar u svojoj kocki. S njom je vozio i Gymkhanu. Ide bolesno dobro auto, ima na youtubu par videa..

Policiji je divljanje i nekontrolirano proklizavanje pogonskih kotača. A ne razumiju da špera odradi svoje 🤣

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
A kak definirati divljanje?
Policiji je divljanje sve iznad 50km/h.
Da ti probam uobličiti barem nešto, za mene prometni divljaci su:

- svi oni koji svakodnevno uopče ne znaju gdje im se vozilo nalazi na kolniku, dok jure prevelikom brzinom, najčešće manje ili više preko crte i po nedozvoljnenoj strani "prometnice", na određenoj dionici bilo koje ceste,

- svi oni koji su svojim načinom vožnje, sebe več uvrstili u rubrike crnih kronika, jer su posljedice njihovog načina vožnje smrtni slučajevi, drugih ubijenih sudionika u prometu,

- svi oni koji iz čiste obijesti voze prevelikim brzinama od dopuštenih, kroz naseljena mjesta, a pritom ne poštuju "zebre" kao oznake na kolniku za prijelaz pješaka, niti poštuju pravilo desnoga na raskršču iste važnosti - nego primjenjuju zakon bržeg i jačeg,

- svi oni koji su položili vozački ispit, a vrše radnje s vozilom bez upotrebe žmigavaca kao najave skretanja i pretjecanja u prometu, a naročito oni koji su pri vršenju takvih opasnih radnji bez uključenih žmigavaca pri prolazu pokraj pretjecanog vozila uspjeli otkinuti i svoj i tuđi retrovizor, pa stisnuti još više po gasu i dati petama vjetra...

Za sad neka bude ovo dovoljno za prvi opis "kako prepoznati divljaka u prometu", sve napisano je utemeljeno na osnovi osobno stečenih iskustava i susreta s divljacima na cesti.

Ukoliko bilo tko želi može me dopuniti, ili demanitirati.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Uh, prepoznajem se u puno tih situacija, puno puta.
A ne smatram se baš divljakom, već samo "ne spavaćem" na cesti (jer mi od takvih tlak ode u nebo...)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Kad sam bil mlađi i mene su smetali oni kaj se voze po propisima. S godinama sam shvatil da se autom mogu požuriti samo na groblje i više me ne smetaju. Dapače, nastojim se držati propisa, a kod nas je to do 10 km/h ili 10% prekoračenja dopuštene brzine. U Sloveniji uvijek koji km ispod dopuštenog, ali to nije problem kad su tamo znakovi ograničenja brzine postavljeni kak treba. A kod nas, žali Bože, često nisu niti u skladu s prometnim propisima.
Tko je veliki ljubitelj brzina, nek ode na Grobnik i stisne koliko hoće, bez ugrožavanja drugih.
To je kaj se tiče brzine. Neke stvari su jednostavno dio opće i prometne kulture. Nisu prometni divljaci oni kojima se ponekad dogode stvari koje je opisal kolega @plus, nego oni koji se u pravilu tako ponašaju. Svi ponekad pogriješimo.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Uh, prepoznajem se u puno tih situacija, puno puta.
A ne smatram se baš divljakom, već samo "ne spavaćem" na cesti (jer mi od takvih tlak ode u nebo...)
ZJ ja nisam nigdje rekao da ja radi mojih stavova "spavam na cesti i usporavam promet". Čak što više, dosta me put supruga špota u vožnji kaj vraga dok putujemo :), ali, e sad taj vražji ali:

- imam vozačku dozvolu od siječnja 1976. godine,
- mogućnosti vozila poznajem u dušu, u prosjeku više i bolje od valjda 80% ostalih sudionika u prometu,
- u vožnji gotovo uvijek iskorištavam maksimalne karakteristike kolnika i vozila, istina neki put je to iznad ograničenja brzina,
- platio sam tijekom godina nekoliko kazni za prebrzu vožnju i dobio radi toga par bodova minusa, nisam se žalio,
- do dana današnjeg nisam skrivio prometnu nesreču ili razbio auto, (daj bože das tako ostane i dalje),
- u vlasništvu sam imao i non stop vozio nekoliko desetaka automobila, a barem dio te "moje povijesti" i ti znaš ;)
- prometne propise sam polagao i utvrđivao godinama, svako malo po "sili zakona" (kao rezervni prometni policajac) i uvijek, ali baš uvijek sam imao 100% sve točne odgovore. I svaki put je "inspektor" nataknuo na nos moje sto postotne odgovore aktivnima, koji su na tim testiranjima debelo kiksali...

(Evo prestajem dalje tipkati, stop mojem tipkanju.)

Najnoviji postovi

Na vrh