iwanho
Iskusan lik
- Tu od
- 30 Lis 2008
- Poruka
- 8,616
A da slučajno ne ispari u cilindru?
Jel to onaj 66kw? Koliko ima km?Imam passata 1.9 td i sad ga neko vrijeme nisam vozio i od jednom ne grije vise nikako a dize temperaturu ko lud i nestaje tekucina iz sistema. Znaci prije je nakon 3 minute pocinjao grijati a sada uopce ne, temperatura motora nije prelazila 70 a sada je blizu 100, u 5-6 kilometara voznje izgubi svu vodu, kad radi u mjestu voda nestaje a nigdje ne vidim da curi dolje. Njje niti u motoru, razina ulja je nepromjenjena, zapravo me vise muci gdje moze nestati tolkka kolicina vode 🤔
Napiši, molim te, koji motor ima, kakve je snage, kakav ima mjenjač? Koju opremu ima?Mama i tata se počastili, vele teško im izlazit iz Golfa.😁
View attachment 43820
Prebrzo mi trosi vodu, u par minuta nestane, ne primjetim da dimi uopce na auspuh, motor je inace dost dobar, solidno vuce, odlicno pali, fino radi, ne trosi ulje...ovo odjednom nakon mjenjanja vode, tj kod bivseg vlasnika bila voda a ja nasipo antifriz.Ti motori imaju problem s dihtungom glave. Propusti prema vodi, zato nema problema sa uljem. Dogodi se sljedeće, pritisak koji ide prema vodi je velik i ne stigne ga izbacivati kroz ventil na čepu. Zato propustiti radijator grijanja i voda izlazi kod izlaza kondezata klime pa kaplje najvjerojatnije po auspuhu,gdje isparava. Sad kad padne nivo vode dolazi stvaranja "zraka" u sistemu pa zato ne grije ,a motor se pregrijava.
Ne znam stvarno, '92. godiste je a nije mi sad tu da pogledam, kod druge je kuce pa provjerimIma taj Pajo turbinu s vodenim hlađenjem, možda?
To vidiš po onoj dodatnoj pumpi na struju ili po crijevima koja vode na nju.
2.0 TDI 140ks, 6 brzina šaltung, Sport paket, parking senzori naprijed i nazad, parking pilot, lane assist, navigacija, komande na volanu, kožna sjedala grijana, električno sjedalo vozačevo, tempomat, možda sam nešto i zaboravioNapiši, molim te, koji motor ima, kakve je snage, kakav ima mjenjač? Koju opremu ima?
Ima majoneze na čepu ulja ? Jesu crijeva od vode tvrda? Kako se ponaša voda u posudi jel mirna ili divlja? Jel ti se masti staklo unutra kad upališ ventilaciju?
Majstor mi je rekao da se on sam odzracuje. Voda je neko vrijeme mirna a nakon nekog vremena, ako je cep otvoren, sve izbaci van na posudi to sam malo prije provjeravao.Da u usis ulazi i malo voda tko bi to zapalio. Samo je pitanje,kolega navodi da je mjenjao rashladnu tečnost, jel'dobro odzračio sistem. Treba probati kako auto radi bez čepa, s tim da se voda održava između min i max. Paziti šta se događa s tečnosti i temp motora. Večina se auta se uz tvorničke odzračnike mora zagrijati bez čepa na posudi,da bi se pravilno odzračila.
Nema, crijeva mekana, voda bude mirna a nakon par minuta sve povrati van na cep od posude ukoliko je otvoren, ak je zatvoren izbaci ju negdje drugdje. Ne masti sajbu.Ima majoneze na čepu ulja ? Jesu crijeva od vode tvrda? Kako se ponaša voda u posudi jel mirna ili divlja? Jel ti se masti staklo unutra kad upališ ventilaciju?