• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Kako ispitati ispravnost mikroprekidača u bravi na vratima gepeka?
Znači ne radi mi svjetlo u gepeku kad otvorim vrata.
Struja dolazi do sijalice i ona radi kad ju ručno upalim.

Prilozi

• IMG_20221103_130318.jpg
    IMG_20221103_130318.jpg
    23.5 KB · Pregleda: 27

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ako nemaš 2 žice, tada mikro prekidač daje žarulji masu. Ako ga držiš u rukama, odvojeno od lima, tada žarulja ne dobiva minus i ne radi. Moraš ga držati prislonjenog na čistu, dobru masu na limu.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Stvar je u tome da ga ne mogu izvadit iz brave van, brava nema mogućnosti da se raskopa.
Probao sam ovu žicu koja ide na taj prekidač prislonit na lim ali se ništa ne događa.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Eto vidiš več smo svi puno pametniji. Jedna žica ide na žaruljicu, druga žica je lim tvojeg auta. Ako žicu spojiš na lim, a ispravna žaruljica ne svijetli onda potraži gdje je žica pukla, kod panti / šarki za vrata.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Gledao sam na tom djelu( pregibu) gdje žice idu iz kabine na vrata ali nisam primjetio da je neka žica pukla, sve su cijele. Jedino da nije unutar izolacije puklo.
Probat ću sutra povući direktno sa sijalice žicu na prekidač pa vidjet jel radi.
Inače električari se sa time baš ne žele zanimat pa zato to pokušavam nekako sam riješit.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Odgovaram na pamet. Napisao si da ručno možeš upaliti to svjetlo. Pretpostavljam da na jedan kontakt žaruljice dolazi stalni plus. Minus ti uključiš ručno ili prekidač u bravi.
Ako si žicu od prekidača u bravi prislonio na čisti lim, masu, a žaruljica ne svijetli, prekidač je dobar, žica je u prekidu. Ne vidim drugu logiku.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Da, ručno se normalno da upalit.
Zato ću sutra povuć drugu žicu na masu da vidim jel onda radi, ako tad radi spojit ću ju na prekidač pa ću vidjeti jel on ispravan.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Stani i slušaj me 🙃. Dok staviš tu vražju žicu direktno na lim, a žarulja svejedno ne svijetli, kakvu ulogu sad ima taj prekidač. Da žaruljica sa žicom na limu svijetli, a preko prekidača ne onda je on u kvaru. Probaš žicu na lim, žaruljica ne svijetli i ti kriviš prekidač. Ne dam ga napadati 😂🙃🤓, dobar je, žica je kriva, ako sve govoriš točno. 🥂🍷

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ne krivim prekidač, hoću znat jel je do njega ili nije.
Povući ću drugu žicu kako sam i rekao pa ćemo vidjeti.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Čovječe, nemaš u igri prekidač, ako ti se žaruljica ne upali na žicu direktno prislonjenu na masu.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Nisi me skužio.
Povući ću sa sijalice novu žicu na masu pa ću vidjet jel radi.
Ako tada radi onda ide žica na prekidač.
Znači neću odmah spajat na prekidač.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Bolje probaj ispitati mikroprekidač unimerom. Ovo s žicom, nisam poklonik takvih ideja. Današnja vozila sve rade preko centralne upravljačke jedinice, pa da ne bude nismo znali. Ako u instrument tabli svijetli znak da je hauba otvorena,a tebi ne svjetlo svjetlo u prtljažniku,onda ti ideja s žicom ne prolazi.

Najnoviji postovi

Na vrh