• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Stvar je u tome da ga ne mogu izvadit iz brave van, brava nema mogućnosti da se raskopa.
Probao sam ovu žicu koja ide na taj prekidač prislonit na lim ali se ništa ne događa.
Žao mi je što se forumaš @mane više ne javlja s povratnim informacijama, bile bi dragocjene, svima.
Meni niti malo ne bi smetalo da mi javi: fulao si sve, promašio si cijelu temu i cijelu loptu, našao sam uzrok kvara i otklonio. Uzrok je bio to i to, pa svjetlo u prtljažniku ponovo radi. To bi po meni bilo ispravno, ali tko sam ja da o tome sudim, što je na forumu ispravno, ili nije, a kamoli da očekujem povratnu informaciju. Inače, ja čitav život učim i na svojim pogreškama.
Ovako, nakon svega, ostaje samo gorak okus i možda nečija nelagoda - što je bilo, tko je kriv...

Nisam bio nekoliko dana doma, bili smo na moru, pratio sam ovu temu samo preko mobitela.
Samo da dovršim, započeto.
Vezano uz podebljani dio teksta. Proizvođači žele zamjenu čitavog sklopa, oni ne žele da mi to popravljamo...
Ja sam 7.7.2021. bio prisiljen sam popraviti bravu prtljažnika, dan prije polaska na more. Pitao sam ovlašteni servis, naravno nemaju bravu na zalihi, a rok nabave i isporuke "nepoznat", pitao sam odmah prijatelje i auto otpade, jedan je imao "kompatibilnu" bravu, ja ju kod njega zaštekam i crkne mi osigurač, bila je neispravna. Što mi je drugo preostalo nego raskopati svoju bravu, napraviti defektažu i probati ju popraviti. Razbušio sam ju na mjestu zakivanja i rastavio na proste faktore. Ustanovio sam da je pukla jedna PVC poluga mehanizma unutar brave. Izradio sam repliku od "čeličnog flahajzla". Pripasao, isprobao, popikao s švasaparatom i elektrodom i još uvijek ispravno radi na mojem prtljažniku. Za kraj fotke od tog popravka:
IMG_20210707_144819.jpg IMG_20210707_164541.jpg
IMG_20210707_170538.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Skiciranje poluge na papiru od ambalaže sira, bio je prvi pri ruci 🙃 :
IMG_20210707_171954.jpg

Držim do svojih riječi i obečanja, najavio sam to.
Ovime ja završavam i "oslobađam" sav ovaj prostor, tako da više ne smetam nikome.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Evo ja ću se javiti, mada možda ne bih trebao, ali čisto da raskrstimo nešto da ne bude nejasnoća i da bude sve crno na bijelo.

Drug plus, nemoj sada s tim forama o oslobađanju prostora i ne znam ti ni ja što, niti te tko tjera niti to želi, ponajmanje ja, samo sam nabacio kritiku na tvoj stav koji otprilike ide "Samo ja znam, samo moje valja i samo sam ja u pravu" htio ti to priznati ili ne, vidio ti to ili ne, tako ispada.

Evo, da si ovako kao u ovom postu napisao, a ne odmah skočio na mikku koji je isto tako samo htio pomoći i ne zaključiti unaprijed da mane ne zna baratati unimerom, ja ne bih imao na osnovu čega napisati moju disertaciju/humorno kritično djelo apropo tvog nastupa.

Ako si ti toliko uvrijeđen, ja se ispričavam, nije bila namjera da ikoga uvrijedim, ali nekada svi pretjeramo kako ti u tome da si navijek najispravniji i samo tvoje valja, tako i ja kada se uhvatim krive drine pa na pomalo bezobrazan način to ispoljim van.

Eto, toliko od mene na ovu temu, ako sam ja razlog zbog kojeg ti oslobađaš prostor, meni je iskreno žao jer nisam vrijedan toga, a opet dovoljno govori o tome da neki "preozbiljno shvaćaju forum" kako je već netko iz kukulele tabora rekao.

Za mene je ovo svršeno i ne vraćam se na to više, svidjelo se to nekome ili ne, dužan nisam ostao nikome, još se jednom ispričavam prvo tebi pa onda svima ostalima.

Pozdrav!

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
I " Fićo " je automobil, bilo ih je jako puno a i još uvijek ih ima. I to samo takvih.😍

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Ima možda tko golfa 6 sa 225/45/17 gumama a da su upisane? Nisam stigao ići pitati da ih upišem a sa njima je došao da ne kupujem sad druge.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Ja ih nemam na golfu ali mislim da su mi upisane. I one su inače ekvivalent 205 55 r16

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Tako mi je na pasatu upisano ali da na golfa se ne može navodno, moram ići na tehnički provjeriti.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Evo ti da se možeš svađat ako bude trebalo. Ja pored golfa imam i w204 kojeg sam jučer oglasio na prodaju. Tako da će golf ostati izgleda

Prilozi

• IMG_20221127_193100.jpg
    IMG_20221127_193100.jpg
    32.5 KB · Pregleda: 22

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Nejde to baš tak.. Oni provjeravaju u sustavu koje dimenzije proizvođač odobrava da idu na auto.
Recimo ja na kocki sam imal upisano 205/55/15.
A imal sam gume 195/50/15. Nisu htjeli ni čuti za upisivanje, jedino atest.
Onda sam kupil 17 cola i išao na atest pa sad imam naprijed 205/40/17 a iza 215/40/17.
Atest je prošao, a na stanici su mi komplicirali zakaj imam 2 dimenzije guma na autu 🤦😅

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Upravo tak kak Matija veli.
Ja sam bez brige upisal u prometnu 16 cola, orginal je 15 ali je proizvođač navel da može i 16. Ista širina ali različita visina.

18- tice koje sam kasnije kupil nisu hteli upisati. Slali su me na atest

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Nema tu brige. Ako je isti model, 1. 6 tdi, onda može sigurno upisat i on ono što imam ja upisano. Mogu se upisat sve dimenzije koje je proizvođač propisao za taj model a i proslo je homologaciju. Ovdje se ne radi o nekim ne standardnim dimenzijama ili sl

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Ako budu komplicirali onda ću pokušati atest, neda mi se još i gume sad kupovat.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Atest košta cca soma kuna.
Ako ikak možeš probaj ga izbječi.

Kak veli Damirko, ako je proizvođač dozvolil te gume za taj auto sa takvim motorom te iste snage onda se potrudi dokazati mu.
Te koje sam ja kupil su došle sa drugim autom, a tam je čovjek atest platil jer nije znal dok sam ih ja u drugoj stanici upisal bez brige.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Naravno da ću ga pokušati izbjeći, trebam ga prvo prenesti na sebe pa malo državi dati , pa ga registrirati sljedeći tjedan, samo izdaci a prihodi ne prate situaciju...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
Tako mi je na pasatu upisano ali da na golfa se ne može navodno, moram ići na tehnički provjeriti.
Imal je moj nećak i 19" ali mislim da je morao na atest

Najnoviji postovi

Na vrh