• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Vise ne znam kome bi ni vozio auto na servis... Zadnja tri iskustva sa servisima; mijenjali mi lamelu u servisu1, i donesem im ja ulje za mjenjac koje sam htio da stave. Nakon par mj dodjem opet kod njih, i prepoznam te dvije boce na polici, naravno druga ekipa radi, pojma nemaju. (redline, u Hrvatskoj ga nema za kupiti)
Servis2 kod frenda(za kojeg znam da nije kokosar, al kakav mu je stari i radnici, pojma nemam).izmjene ulje i filtere, daju mi ponudu a ne racun gdje su cijene materijala. Imedju ostalog filter klime od 150 i nesto kuna. To sam skuzio tek naredni put kad sam sam radio servis, isti filter sam platio 40ak kn u Tokicu.
Nedavno me vrate na tehničkom, treba mijenjati kugle. Kupim ih i umjesto da promjenim sam, odem u servis3 blizu kuce. Promijene oni to, padnem na guzicu od cijene, jer kao morali su skidati vilicu i napravili centriranje nakon toga. Ajde, sta je tu je...
Pogledam naknadno vilice, sve i jedna matica hrdjava, nista nije bilo skidano.
Upravo to, ali nije mi problem toliko cijena , ali kad me lažu da su nešta promjenili to je dno dna. Pogotovo sad ovi dizeli odmah ulje novo pocrni, sad ti znaj dali su ga promjenili a pod prstima se ne osjeti kad je za zamjenu ona hrapavost koju osjetim na primjer kod škode stare, ma neznam sve mi dođe da uložim nešta novaca na moment ključ i ostale alate ali za jedan auto nema mi ekonomske računice. Sad mi slini ulje između motora i mjenjača, (vj. semering radilice) upozorili su me na tehničkom da to riješim. Tu se vidi ako nije napravljeno nadam se.....A sad kad je mjenjač dolje pitat će me dali da mjenjamo lamelu, koja još možda može i 100 000 km i sad da nemoraš opet plačat skidanje mjenjača ajde promjeni i na čemu smo onda......

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Kupio si una za serafit i gluposti radit po autu. Jeftino je sve pa zato. Medutim, otac ga voli vozit posvuda pa se od toga odustalo. Ne zelim ga raskapat jer je to onda duzi projekt. Koji sad uzet za 1500 eura da zbilja bude moj i Bozji? Gledao sam mozda Tipa digitalca, a tiha patnja bi bila alfa 145 1.9jtd. Potom ugradit struju, motor i getribu od 147 Q2. Samo to sve kosta malo vise na kraju. Zasto samo talijani? Radi novaca. Manje kostaju od njemaca, japanaca...

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Imam 166 2.4. 3 godine je kod mene, 1998. godina i sad je prvi kvar m9tora, turbina je pri kraju. Ulje ide jako izmedu lezaja i rotora, uglavnom kako god je ulezisteno, tu ulje siba. Reparacija bude oko 200 eura. Mana je ovjes, tu je sve jako skupo. Za razliku od una, gdje je vilica 45 eura.

Irvine156b

Aktivni član
Tu od
23 Tra 2023
Poruka
82
Imam 166 2.4. 3 godine je kod mene, 1998. godina i sad je prvi kvar m9tora, turbina je pri kraju. Ulje ide jako izmedu lezaja i rotora, uglavnom kako god je ulezisteno, tu ulje siba. Reparacija bude oko 200 eura. Mana je ovjes, tu je sve jako skupo. Za razliku od una, gdje je vilica 45 eura.
Ti bi vozio limuzinu od D segmenta i da bude jeftino? Nešto ne štima.
Bila ona 166, A6, ili E klasa djelovi nisu jeftini.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Mozda si me krivo shvatio. Da pojasnim. Hvalim svoj krs :hahah: da se ne kvari bas toliko. Htio bih jeftin auto za serafanje u slobodno vrijeme. Uno je strasno dobar za to. Usto, ima mjesta, prostora jer nema nista. Ni klime ni serva ni...

Posljednje uređivanje od moderatora:

Irvine156b

Aktivni član
Tu od
23 Tra 2023
Poruka
82
Za to je dobra solucija imat još jedan isti auto za djelove, pa vidat iz jednog na drugi.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Imam. :) Samo tu nema romantike. Ako normalan auto krepa, morat ću se snalazit za posao. Znači tu se onda šerafi dok se ne napravi. Ovo... Raskopaš, pivica, kad ti dosadi radiš nešto drugo i tak.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Nek su i Alfisti došli na svoje, jedino ako za potrebe fotkanja vučna vuče u rikija :unsure:
A opet, sve je ostalo u Italijanskoj familiji 🤪 ;)

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Pranje i spremanje za susret na aerodromu Varaždin.
Pa ako bude ko od forumaša tam, moremo se najti pa da se upoznamo i spijemo nekaj 😎
Kocka vam je već poznata 😅

Prilozi

• 20230723_081825.jpg
    20230723_081825.jpg
    54.3 KB · Pregleda: 19
  • 20230723_081835.jpg
    20230723_081835.jpg
    58.9 KB · Pregleda: 19

Najnoviji postovi

Na vrh