• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Ma sve rjedjje sam tu na forumu, upravo zbog pametovanja, hahha, kocnica malo blokira i sad to problem za druge ljude na cesti, sgurno cu ubiti nekoga sa takivm kocnicama, Pozdrav, gubim vrijeme ovdje, znam ja malo vise od mnogih samo volim otovoriti temu, a neki sa dobri u tipkanju samo,
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,622
Čovječe, pa kočnice su najvažniji sigurnosni sustav.
"Malo blokira" tebi izgleda kao bezazlena stvar? Baš zato kaj znaš, nemoj se igrati s tim, pogotovo po mokrom ili skliskom.

Ne vidim da je netko pametoval, već ti je većina dobronamjerno rekla kak bi bilo pametno postupiti. Razmisli.
 

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,192
Znas kaj prijatelju ...ti znas najbolje za sebe ali kao sto je netko rekao vec nadam se da u kljucnom trenutku neces imati auto u susretu....
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,972
Ja ne kontam, mislim da ste malo previše napali čovjeka.
Ispada da je on ubojica na cesti jer on želi popraviti svoj auto. To jest (ako sam ja dobro skontal njegovo pitanje) on je rastavil, shvatil da ima oštečenje klipa koje je uzrokovano oštećenjem zaštitne gumice i sad to želi popraviti jer je zadnji put očistil i za privremeno sastavil dok ne riješi potrebne dijelove.

Pitam se kolko vas zna u kakvom stanju su njihovi klipiči i gumice na autima?
U večini slučajeva to se samo gurne nazad i stave se nove pločice. Ajd još ko ima alat, ali ko se muči klještima, stegama.... pa sjebe zaštitnu da nije ni primjetil.... i tak dok god se klipič da vratiti. Niko ne rastavlja kod zamjene pločica, pa ni ja. Ja eventualno špricnem malo pod gumicu prije guranja klipiča.

Eto, ja sam iz ovog posta kojim je Power pital shvatil da on želi popraviti i jeftinije proči.
A i ovi dijelovi kaj su kod nas po dučanima su došli ko zna iz kakve pekare, tak da.....


Blokira mi prednja lijeva kocnica, jednom sam vec cistio klip, ima ostecenja, ostecena gumica zastitna pa pusta vodu. Sad bih to sve stavio novo
 

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Eto kako to pravi mestar razumije, za neke je najbolje da potrosim 200 e za tu sitnicu. Danas sam premjeravao klip 57mm promjer, duljina 54mm, i gledao oznake na klijestima zbog lakse narudzbe. Posto izbjegavam kupovinu u uducanu, prosli put su za istu stvar bili 3x skuplji od interneta. Opet sam podmazao i razradio dok ne dodje novo.
 

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,570
Da ne listam stare postove... Je li kod tebe problem blokiranje kotaca ili se klip ne vraca dovoljno pa "jede" kocnice? Jer to nije nimalo ista situacija...
 

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Ma klip na kocnici prednjeg tocka se ne vraca lagano, pa blago stiska disk i koci, 15 km ide ok, ali poslije toga kako je disk vise vruc blokiranje se pojacava, danas sam premjerio klip pogledao o kojem proizvodjacu se radi, mada mi to nista ne govori (ne celjustiima), ali promjer je 57mm, duljina 54mm, tako da ce svaki tih dimenzija pasati, usput sam opet podmazao dok ne dodju dijelovi, a kad podmazem radi par mjeseci bez problema.
 

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Ja kupujem većinom na e bay pa sam zato ovo stavio. Al zasigurno je puno povljnije nego kod nas...
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,540
Danas na pumpi sreo sam za mene nikad viđen model auta. Radi se o Morgan automobilu Britanske proizvodnje 6V. Vozi ga Austrijanac i koliko sam ga razumio model ja proizveden u maloj seriji 200 - 300 komada. Nisam ga guglao za detalje.


IMG_20190928_121025[1].jpg IMG_20190928_121156[1].jpg

Ma ča šest, osam cilindara!
 

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,364
Imam problem sa lagunom 2, 2002 godište...naime auto ima xenone (tvorničke) te se događa da automatski nivelira farove i onda mi ne upali lijevi far. Zna netko više?
 

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,192
Seat altea 2010. God.
Zadnja vrata na strani vozaca, dakle lijeva, nakon sto auto otkljucam ostaju zakljucana i nedaju se izvana otvoriti ali ako ih otvorim iznutra onda do slijedeceg zakljucavanja sve funkcionira...
Ima li pomoci bravi ili mi ne gine 500-600 kn za drugu?
Thx
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Fendt si siguran da je sijalica dobra? Nebi trebao nakon nivelacijr ugasiti sijalicu.

Stipa, najvjerojatnije je mikroprekidač u pitanju, ima električara koji to hoće popraviti, a bude i onih što im draže samo montirati novo jer ima prčkaže s popravkom brava, ali da se. Čak sam i ja uspio na golfu to srediti.
 

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,364
Sijalica je ok, bar mi se čini.

Ukratko, iznivelira ali ne upali lijevo svjetlo pozicija radi. E onda ja ugasim upalim svjetla i rade oba fara ok...

Zna netko jel se ovaj jack da rastavit?
 

Prilozi

  • 20190914_123645.jpg
    20190914_123645.jpg
    65 KB · Pregleda: 21

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Stipa, najvjerojatnije je mikroprekidač u pitanju, ima električara koji to hoće popraviti, a bude i onih što im draže samo montirati novo jer ima prčkaže s popravkom brava, ali da se. Čak sam i ja uspio na golfu to srediti.

Koja vrata na golfu? Jesi li to sam riješio, ili si bio kod majstora? Mene je počela zafrkavati brava na prvim lijevim. Nekad radi normalno na daljinski, a ponekad moram koristiti ključ. Kod zaključavanja obavezno prekontroliram jesu li vrata zaključana.
 

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
218
Pozdrav svima.Zanima me vaše mišljenje u svezi roka trajanja zimskih guma.Naime imam zimske gume Goodyear ultragrip 7 stare već 11 godina.Na sebi imaju dobru šaru i nisam baš primjetio da je plastična jer auto nije puno vožen pa sad razmišljam dali još ostaviti ove gume tj.da ih namonitram još ovu zimu ili da si kupim nove.Hvala svima
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,540
Te gume ti nisu dobre za zimske uvijete. Moje iskustvo govori slijedeće. Kada sam kupio auto i na njemu su bile sava exkimo, došao prvi snijeg, ja zadovoljan za za tu zimu budem ok sa tim gumama. Padne prvi snijeg, ja u prvi uspon a ono ni makac sa mjesta. Ha, meni ništa jasno, gledam gume (profila još sasvim dovoljno), ali ništa. Naknadno gledam ja koliko su stare, i bile su 6- 7 godina.
E sad da li bi ove tvoje još mogle zadovoljiti zimske uvijete, čisto sumnjam
U Sloveniji je zakonski određeno da sa zimskim gumama ne možeš voziti sa gumama koje su starije od 5 godina.
 
Na vrh