• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
da, yubito baš zna sve...

često se zaitam kak je ekipa rješavala neke kompliciranije stvari dok nije bilo yubitoa...
Daleko od toga da zna sve, ali dobro dođe kad nisi siguran u nekaj kak napraviti. Pogledaš 2-3 videa pa nađeš nekvu tebi korisnu sredinu. Recimo na prvome videu je bilo prikazano da se da promjenit od ispod i izgledalo je jednostavno da boli glava, a na drugome od nekog rusa je frajer ljepo prikazal kak je on potrgal kopče na novom ventilatoru i na kojemu mjestu i na kaj treba paziti kod demontaže i montaže.
A gle kak se snalazila? Isto tak sam kaj nije bilo videa da drugi vide. Jedni su uspjevali od prve, drugi su se dobro oznojili da nekaj naprave...
 

jankoc

Novi član
Tu od
15 Pro 2019
Poruka
2
Pozdrav, da li mi netko moze reci sto bi mogao biti problem, imam bmw 3 e 90 i svijetli mi rucna, a nije podignuta, nedavno bio na servisu...
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,561
Imam problem na Passatu b5 kad idem cestom u petoj i dodje negdje do 120 km/h i dalje neće a skoro je očišćena turbina,egr ventil i protokomjer zraka.Ne znam jel turbina pri kraju.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,975
Mislim da taj Pajo dpf nema.
Katalizator moguče da se raspal i poštopal ispuh. Najbolje ga izvaditi. egr mu zablindiraj, toga mu stvarno netreba.
Ja takođe sumnjam na maf senzor. Naročito ako u nijednoj brzini ne može zavrtjeti motor u veče okretaje.
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,561
I ja mislim da on nema DPF-a jer to je malo stariji motor.Kad dodje do te odredjene brzine i onda poslije nema ni u jednoj brzini snage,kao da je fićo.
 

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,133
Ja sam istodobno mijenjao i maf i map senzor, onda je opet auto prodisao punim plucima.
A isto tako, do 3000 okretaja ide nekako, dalje ko da se upali blokada nekakva.
I obavezno na intercooler staviti Bosch senzor, ako ga on zeza, meni je jedan limar koji je slagao auto poslije prometne stavio neki kineski i s tim auto bije htio ici.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Dali su rađena crijeva od vakuma? Ako nisu moguće da je neko od njih puklo i kod određenog pritiska propusti i onda baci turbinu u safemod, vrijedi samo ako ima vakum za varijabilnu turbinu.

Drugo, moguće da je ventilić na turbini krivac da šteka u nekoj poziciji.

Ali ako je MAF samo očišćen s kontakt sprejem ili brake cleanerom, tu je napravljeno možda više štete nego koristi jer MAF ne voli kontakt s bilo kakvim otapalima, uljima, tekućinama općenito.

Ako znaš nekoga s dijagnostikom, nek' ga spoji i poprati graf MAFa na leru, u turaži i vožnji, ako prva/zadana vrijednost raste, a druga, aktualna ne rastw ili u bekon trebutku odstupa od zadane, imaš problem s MAFom.

Ako radi netko bez iskustva, kašnjenje očitanja druge vrijednosti je normalno u intervalu od 1 - 2 sekunde.

Nedavno sam imao takve simptome na autu koji je isto friško "sređen", a bome su ga dobro sredili i gazdu obradili. MAF zakucao, a oni mu naplatili vakum pumpu, čišćenje turbine, izmjenu ventila turbine, čišćenje egera, dpfa, MAFa, izmjenu N75 ventila, a od toga ne vjerujem da su napravili išta, osim što su čistili MAF jer su crijeva od vakuma bila prljava, bez da se vidi da je prašina s njih skidana, N75 orginalni i dalje na autu itd...

Ugl. Auto je išao malo bolje, ali isto nakon 2700rpm mrtav i lik kroz priču u kafani se požali, ja ga pozovem na tretman, ubacimo polovni MAF s dobrog motora i vidi čuda, auto ide kako spada.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
AirBox,
meni ne treba, ali zahvaljujem u ime svih kojima možda zatreba. :ppozdrav:
Jako koristan post. (y)
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,975
Turbina nikak nemre u safemod. Ona more samo raditi punim plučima ili malo popuhavati. To je zavisno u konkretnom slučaju od ventila koji box spominje ili od zaštekanosti variabilnog dijela na turbini.
Po mojem ona nije problem jer ako sam ja dobro shvatil motor nejde u okretaje u nijednoj brzini. Da je turbina ili nekaj oko nje on bi okretaje nabral pomalo, kao čisti dizel.
Maf prvenstveno može stvarati takve probleme ili začepljen katalizator.

U svakom slučaju ako se nema mogučnosti posuditi negdje drugi maf za probu dijagnostika bu pokazala grešku.
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,561
Hvala svima na odgovorima, to mi mnogo pomaže da znam šta treba sve pregledati.Znači petom kad idem i dodje negdje do 120 i kao da dobije neku blokadu i neće dalje koliko god da dajem gas, i kad ga spustim na manju brzinu i opet hoću brže on onda ko mrtav.A prije sam znao u vožnji ga ugasim i upalim i opet ide dobro a sad neće ni kad to uradim.Sve do 120 povlači ko lud ali onda poslije zajebava.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,975
Turbina kad prefilava ode u safe.
Imaš na kompu jedno crevce koje ide s hladnjaka zraka pa ga probaj otpojiti na kratko. Tek da vidiš razliku.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,975
A moral sam malo zakomplicirati jer ako pukne crijevo i nema vakuma onda nema ni prefilavanja ;)
 
Na vrh