Imam 1.9 TDI PD motor sa 368.000km. I sve što ja mogu reći za taj motor je da je odličan...
Na 320.000km radio sve dizne. Jedna je počela zahebavat pa je malo znao bombardirat na leru, ali nakon reglaže za 1.100kn motor kao bombon. Ulja potroši možda pola litre na 15.000km Ne štedim ga apsoultno i ja mogu samo skinut kapu pred njim...
A inače mislim da je jeftinije jer je*ena bosch pumpa sigurno ne dođe 1.100kn sa reglažom dizni. Pošto su ovdje dizne ključan faktor i ako odlaze na nekih 300.000km ***** ga ja tko kaže da takav motor ne valja, ali svi bi auto sa xy opremom, snagom, udobnošću, a nebi ništa platili i sam odlazak na benzinsku je za njih muka, jer ne zna dali da sipa običan ili class?! Sipao bi on class da auto fićuka, al' ga bode u oči onih 30 lipa više po litri. Onda svaki redovan servis on se krsti kad treba dat' koju kunu više za filtere ili ulje, onda kasnije plače kako mu se sve poštopalo, pa uzima jeftine obloge i ostalo pa plače kako se sad auto trese, a baš se potrošio; na sve obloge je dao 215kn.
Isto kažu za onaj 2.5 TDI V6 da je sranje jer odlaze bregaste, a malo tko će reći da ih nije mjenjao na za to preporučenom intervalu, a ako me sjećanje dobro služi to je svakih 125.000 ili 150.000km. Vozio bi V6 pod haubom, a nebi uložio, to je samo mentalitet...
Znam da sad malo kakam i razumijem Malog jer znam za x takvih slučajeva sa svakom markom da zna trošiti ulje iz tvornice, odlaze kojekakve pizdarije, ali to je jedan na 1.000 ako i toliko. Ako broj ispravnih prelazi broj neispravnih, zar je to pokazatelj da zbog jednog na 1000, ostalih 999 ne valja kurcu?