Jučer smo se u jutro ja i supruga uputili na more, k našima, kćerki, zetu i unucima.
Na jednom dijelu autoceste između Vž-Zg su radovi obnove kolnika. Da li to mora baš sada, dok plaćamo auto ceste da bi se "vozili brzo i sigurno", ne mora.
Dolaskom na naplate kućice Sv. Helena, trebalo nam je da nam uzmu novac skoro 20 min u 5-7 kolona, pa tko je tu lud. Ja nisam. Imamo nekoliko studija da nam samo trebaju Vinjete. Ali kamo onda s tolikim uhljebima?
Na zagrebačkoj obilaznici je bio sudar 3 Hr vozila, na lijevom prometnom traku. Gmižemo nas stotine pokraj njih, kad vidim da svako malo pokraj nas praši, "po zaustavnom traku" svako malo jedan pametnjaković. Policije - nigdje.
Dalje u tunelu Sv. Rok ja vozim lijevom punom trakom automobila 100 km/h, a automobil iza mene mi došao do prtljažnika, daje mi "desni žmigavac", ja ništa, blica mi svjetlima, ja opet ništa. Daje lijevi žnigavac, ja vidim da se mogu ubaciti u desnu kolonu i napravin to. Taman izađemo iz tunela, Slovenac, tablice LJ, dalje nisam pamtio, nekakav motornon pilom uništeni dizajn krova. Mislio sam si "svašta" nije pristojno napisati što.
Uz navedeno, još nekoliko je bilo luđaka i bedaka. Jako žalim što ne vozim FAP-a kljunaša s ralicom, da sve te idiote zguram pokraj ceste u grabu.
Nisam najbolji na svijetu u vožnji, ali vozim jako, jako brzo, poštujem druge i nemam niti jednu prometnu izazvanu u životu. Imao sam do sad, vjerovali Vi to ili ne preko 50 kom automobila (pedeset), organizirao sam godinama auto utrke rang državnog prvenstva i EU FIA rang. S gnušanjem podnosim opisane vozače. Rekao sam obitelji da mi nakon puno godina nije bili lijepo voziti, iako volim vožnju i automobile.
Eto tako počne GO jednog starog auto manijaka.