• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

irvine156

Iskusan lik
Tu od
10 Svi 2012
Poruka
797
U životu je za sreću potrebno uskladiti želje s mogućnostima. U vožnji, brzinu s mogućmostima guma.
Već godinama radim jako malo km i vozim stalno zimske (čak Sava). Ne pokušavam se žuriti, rađe krenem na vrijeme, jer u prometu se požuriti lako na groblje.
Tko se puno vozi, nek ne špara kupiti 2 seta kvalitetnih guma.
Nema veze koliko voziš, stvar je imat mogućnost da se može upravljati vozilom u slučaju opasnosti,izvanrednog manevra, za ne izletit ili zaustavit vozilo 3 metra kasnije.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Danas je u HR sve teže biti sudionik u prometu i ostati neuzrujan i normalan. Više treba paziti na tuđe greške i bježanje od nasilnika i neznalica nego nastojati činiti svoje greške.

Guma ima samo par kvadratnih centimetara s kojima nas drži za kolnik, nas i naše najmilije, pa neka bude sposobna za taj zadatak...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
Guma ima samo par kvadratnih centimetara s kojima nas drži za kolnik, nas i naše najmilije, pa neka bude sposobna za taj zadatak
Ovo potpisujem,zato uvijek na oba auta imam kvalitetnu ljetnu gumu

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
Kolege iznad sve rekle, ne radi se uopće o tome koliko auto ima konja, nego jesu li gume u svakom trenu spremne odraditi što moraš da bi spasio svoju ili tuđu glavu. Ovih dana baš kilavo vozim jer sam pretrpan stvarima, neki dan mi izleti srna i s ljetnim gumama sam jedva stao, ABS se bio upalio iste sekunde. Sa zimskim bi srna 100% bila u kabini.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Da si malo brže vozil, opet bi bila u kabini, ali da si puno brže vozil??? :unsure:

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Da je još brže vozio onda bi prošao cestu a da srna nije bila ni blizu😁
I sam vozim na astri g zimulje cijelu godinu,na A6 imam 2 seta.
Nikad nisam bio na svu sreću u nekakvoj situaciji da mogu kriviti gume za nešto,ali i vrijeme reakcije valjda ima neki utjecaj kao i brzina kojom voziš.
Ak srna izleti 2m ispred auta,jedino da stojiš bi je izbjegao.
Ako ideš 60kmh,gume ne igraju ulogu,kao ni vrijeme reakcije jer srna je odlučila počiniti samoubojstvo.
Možda filozofiram,al tak razmišljam.

Atppt

Aktivni član
Tu od
10 Sij 2021
Poruka
272
Moj brat ima pozamašnu kolekciju divljači udarnih sa autom.
U šali kaže da još nije lupio vuka sa sedam kozlića.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Atppt

Aktivni član
Tu od
10 Sij 2021
Poruka
272
Nalet na svu moguću divljač na cesti

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Niko još nije pobijedil Badel pa i Rimcu baš nejde sa 500 konjiča više u odnosu na turbo, nitro, quattron alkohol.

A i 8,12 je to odradil dok mu je rekord ispod 8 👏 👏 👏

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
Da Muha,samo kaj je Konopekov Audi napravljen upravo za takve utrke🤔,to nije isto

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,497
Nije isti ni buđet i uvjeti gdje je to složeno i koliko je ljudi sudjelovalo u tome pa opet je rezultat vrhunski, ja uvijek cijenim domaću radinost i jednog i drugog al ipak dajem prednost uratku iz garaže.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
A što danas doživim na svome Cmaxu,bio prije mjesec dana kod bošiste,bilo nekih problema, i krenem ga voziti,bilo sve ok do prije nekih 10 dana,počela svijetla povremeno treperiti da bi prije nekoliko dana auto, kad ga ugasim, doslovno se se sve resetira,od sata do putnog kompa. Već mislio ode akku pošto je auto 4 god. kod mene,dignem danas haubu da provjerim kolika je voltaža u mirovanju kad ono + klema samo lako nataknuta na akumulator,klima ko babin zub😱😱

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Zaspala Nevera na startu.
Faktor vozač je itekak važan.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Slažem se da nije isto, ali Nevera ima 500 konja više, što bi značilo četvrtinu a ni to baš nije isto ;)
Isto tak je istina da je Rimac malo kasnil u drugom runu ali najbolje vrijeme koje je postigel taj dan u Osijekuu je 8,9, a Konopekovo je 8,1.
Konopek u Osijeku ima rekord od 7,9 (Hrvatski rekord), a u Rumunjskoj je uspel prejti tih 402 metra za 7,4 dok je Nevera za sad tam negde u Americi uspel dogurati tek do 8,5.
Tak da za sad ipak još uvijek sus motor ima bolje performanse u odnosu na fen

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Pa nije sve samo u jakom motoru. Važne su itekako gume, pa stanje podloge staze, ponajviše "budnost" vozača prilikom starta, ali to i @MUHA zna, ali kak' pravi zadrti mehaničar, namjerno favorizira klipni motor, iliti "klipana" ;).
Slažem se da je taj auto remek djelo garažnog slaganja, ali i na Neveri su radili neki "jako dobri nekadašnji klinci", meni su malo i poznati s nekih drugih foruma... Nisu možda danas svi više tam', ali su i dalje jako dobri, kak' su i negda bili, "vu svojoj inovativnosti i branši". Rimac ih je samo uspio u startu skupiti na izuzetnu hrpu naše pameti.
Cijenimo to, nemojmo ih samo podbadati, "starteri u tim rimčevim" projektima su naša djeca... (y):ppozdrav:

• Like
Reactions: ZJ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
ali kak' pravi zadrti mehaničar, namjerno favorizira klipni motor, iliti "klipana" ;).
A znaš i sam, kak je tebi struja u krvi tak je meni benzin ;)
Na moju veliku žalost 0,000001% Hrvata bude imalo korist od Rimca i njegovih ideja ali svaka mu čast na uspjehu.
Ima jedna sličica na temu njegove ideje pa da ju podijelim sa vama.
306949003_139798788771529_1137312308195986614_n.jpg

Rimac da se još 10 put ispalil svaki put bi imal bolje vrijeme...

Misliš, a nebi se ja baš složil.
Ipak mu za sad još uvijek na tih 402 metra nedostaje 1,1 sekunda a ima tih petstotinjak kobila plusa ;)

Najnoviji postovi

Na vrh