• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,624
A jel ima netko iskustva s Hondama 2,2 ili 1,6 dizel. Ima li kakvih problema s tim motorima, mjenjačima... Imaju li karoserije problema s hrđom?

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,142
Vozim Civic 9 hatch 1,6 i-DTEC nekih 8 godina, nikakvih problema s motorom. Ispod 1600 rpm ima izraženu turbo rupu, osjeti se malo kubika, ali poslije ima snage. Do 100 km/h ide za nekih 9 s, krajnja oko 220-230 km/h. Jako je štedljiv, uz moju tešku nogu rijetko vidim potrošnju veću od 5 l/100 km. Ulja ništa ne troši iako točim 0W20 i od izmjene do izmjene ostaje lagano prozirno. EURO 5 je, 94 g CO2, ima DPF, ne koristi aditive.

Mjenjač sam smrdao kod posljednje izmjene ulja, išao sam ga preventivno mijenjati i nešto nije bilo dobro odrađeno tako da sad zimi zna teže upadati u brzine, poslije par minuta rada bude dobro. Morat ću to srediti prilikom sljedećeg servisa, ali i dalje mi Ford i Opel imaju bolje mjenjače, zatim Honda i VW, a onda Francuzi, kod njih su mjenjači definitivno smeće.

Karoserija odnosno zaštita od hrđe je osrednje kvalitete, postoje manji tragovi hrđe na podvozju, na boji još ne, ali boja je kod Honde vječiti problem, dosta je tanka tako da na većim pregibima kao što je A stup dolazi do pucanja. Noviji modeli ne koriste uljanu nego boju na vodenoj bazi pa je još osjetljivija. Slično je i kod Toyote.

Plastike su isto osjetljive, lako se oštete i izbljede, treba ih mazati, ali dobro se drže i unutra nemam nikakvih cvrčaka iako je auto prešao 12 godina starosti. Unutrašnjost je u 50 nijansi sive i crne kao i kod svih Japanaca. Oštećenja koja sam napravio su većinom od selidbe i jer mi je to ujedno i radni auto. Koferi, ljestve, staklene boce, uvijek negdje nešto klepi i zadere. Tapacirung nema znakova korištenja, sve je čitavo. Hvalim prostranost i magic seats i zbog njih ću opet uzeti neku Hondu, HR-V ili CR-V.

Od 2.2 motora možeš očekivati nešto veću buku, ali i više snage.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,624
Raspituje se za Cr-v ili slično 2010...15. ...16... Prije ad blua i ekrančića...

Najnoviji postovi

Na vrh