• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,928
Pa pital sam pošto znam da na tehničkom ne traže osobnu prodavatelja da usporede potpis. Ak imaš prometnu,imaš sve podatke za kupoprodajni ugovor. Jedino neznam dal mogu znati po oibu da je osoba pokojna. @llmb0611 upravo sam i pital dal mogu skužiti ako netko drugi potpiše ugovor

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,685
Rekli bude da samo prigovaram... ali meni nema smisla ovakav prijenos vlasništva.
Prije je to bilo bolje i sigurnije, preko javnog bilježnika.

Sad nemreš prenesti vozilo koje nemreš ili ne želiš registrirati. Vlasništvo i registracija su dvije različite stvari i ovo sad je diskriminacija.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,928
@ZJ ,možda nema smisla,ali radi se o skuteru koji je bil na servisu i vlasnik u međuvremenu umro. 5 let niko nije došel ni pitati za njega. Nasljednici nepoznati,ako ih i ima. I kak sad to riješiti?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,930
Ako se može napraviti ostavinska kao naknadno pronađena imovina, onda se i da riješit. Inače nikako, može jedino u djelove.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,425
@Deda Marek ja kad radim digitalne elaborate imam pristup oib servisu i vidim dal je on aktivan ili ne..nznm dal tehnicki pristupa oib servisu ili ne...
@ZJ mislim da je nacin ok, pojednoatavljen, samo bi ipak vlasnik morao doci tamo i dati svoju osobnu ili oib na pregled zajedno sa kupcom...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,425
Ako se može napraviti ostavinska kao naknadno pronađena imovina, onda se i da riješit. Inače nikako, može jedino u djelove.
Tesko bude napravil ostavinsku naknadno pronadene imovine jer moraju potpisati svi nasljednici, ako je netko od njih pokojan onda idu dalje nasljednici po toj ostavini i tako u nedogled sok ne skupis sve potpise...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,930
Rekal bi da je to premala vrijednost zezat se sa time.
Riješit ga u dijelove i gotovo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,685
Rekli bute da samo prigovaram... ali meni nema smisla ovakav prijenos vlasništva.
Prije je to bilo bolje i sigurnije, preko javnog bilježnika.
Možda je jednostavnije, ali nije bolje.

@llmb0611:
Sad nemreš prenesti vozilo koje nemreš ili ne želiš registrirati. Vlasništvo i registracija su dvije različite stvari i ovo sad je diskriminacija.
Ovo je veliki problem, na to sam mislil.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,425
Ako nebres i neces registrirati vozilo, kakve papire ima uopce to vozilo?
Ja ne vidim razlog da ti onda za to vozilo napravis ugovor i odes s njim kod biljeznika...

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,989
Možda je jednostavnije, ali nije bolje.

@llmb0611:

Ovo je veliki problem, na to sam mislil.
Pa ni sad ni prije ti nisi mogel dobiti novu knjižicu dok nisu registriral vozilo na svoje ime,ako je to vozilo bilo neregistrirano u trenutku kupnje.Dokaz da je tvoje vlasništvo je bil ugovor kako prije tako i sada.
Ovdje je veći problem lopovi
Ako ostaviš prometnu autu.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,224
Bio sam prošlu subotu na tehničkom i registraciji u VŽ jer u Biogradu "subotom ne rade". Pita me službenica kaj kupovali ste registracijske pločice? Jesam s EU oznakom, da ne moram lijepiti onu ružnu, ogromnu bijelu naljepnicu s HR oznakom. Aha, onda je sve u redu veli gospođa i kraj priče.
Istovremeno me sad zanima kak' u drugim prilikama ne pitaju za "rješavanje kupoprodaje" bez upisanih vlasnika. Kao što je več ovdje bilo napisano, "prije je to bilo bolje riješeno", ovo danas samo ide na ruku muljatorima i lopovima. Ali tko sam ja da o tome imam svoj sud 🤔

• Like
Reactions: ZJ

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,988
Vozilo koje se kupuje je obično registrirano. Odjava registracije je moguća, najvjerojatnije u bilo kojem trenutku.
Kupnju neregistriranog vozila bi trebalo obaviti kao što veli llmb0611.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,128
Sličan slučaj imam i ja, kupio prije deset godina Apn 6.
Sestra mi prodala od pokojnog brata, uzet sam ga za dijelove no na kraju sam ga složio. Posjedujem i prometnu na pokojnikovo ime, može li se to ikako riješiti jer ne posjedujem nikakvi ugovor o kupoprodaji

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,989
Vozilo koje se kupuje je obično registrirano. Odjava registracije je moguća, najvjerojatnije u bilo kojem trenutku.
Kako?

@mikke sve se može riješiti samo pitanje dal' ima volje il' dal' se isplati. Ako želiš to riješiti prvi korak ti je otići do tehničkog i tamo pitati
Registriral sam traktor kojem su zagubljeni papiri a nisam moral ići preko odvjetnika raditi tužbu iako je već taj zakon odavno na snazi

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,928
Sličan slučaj imam i ja, kupio prije deset godina Apn 6.
Sestra mi prodala od pokojnog brata, uzet sam ga za dijelove no na kraju sam ga složio. Posjedujem i prometnu na pokojnikovo ime, može li se to ikako riješiti jer ne posjedujem nikakvi ugovor o kupoprodaji
Upravo sam to i pital,dal neko provjerava tko je potpisal kupoprodajni ugovor ako ti imaš sve podatke od pokojnog vlasnika i prometnu. Na tehničkom te traže samo ugovor . Potpis ne mora biti indentičan ko od bivšeg vlasnika,pošto njegove dokumente niko ne traži. Jedino ako rade provjeru prek oiba.
@mika kak si registriral bez papira?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,042

A šta ako hoćeš kupiti oldtimera? Pa ga srediti i onda registrirati...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,224
Isprika na ponovnom upadu.
Prije puno godina mi je kum od supruge poklonio moped, automatik, nek si ga složim i vozim se, njemu je stajao u kvaru, a bio je registriran. Napisali smo kupoprodajni ugovor na iznos 1 KN, jer tada su brodogradilišta i tvornice išle po istoj cijeni. Službenica u poreznoj nije htjela priznati 1 KN, nego napravila nekakav ispravak cijene i odrezala porez. Kum je u tom trenu gotovo poludio, pa ja sam mu dao zabadava, kaj izmišljaš pitao ju je, kao stvarnu kolegicu s posla, jer bio je inspektor u poreznoj. Ništa nam nije pomoglo. Gospođa je bila dosljedna, a on ju je "našpotao" onak' grozno, bilo ružno. Ja sam to platio, a te registracijske stare pločice i dan danas su negdje u mojoj garaži.
Danas kao što smo pretresli temu, možeš zamračiti 200 i više tisuća kuna (nekadašnjih) sam tak, da ne trepneš okecima...
Slično da danas "po Zakonu o prometu" usred bijelog i sunčanog dana, mnogo "majmuna" vozača svijetli s maglenkama, neka mi drugi vidimo da ih on ima. "To je nama naša borba dala" da imamo...

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,989
E,ve si mi objasnil
Nemam baš sad vremena za tipkanje kasnije ti pošaljem poruku kak je išlo Al nije baš sličnosti sa tvojim slučajem.Ja znam kaj bi ja probal u tvojem slučaju.
Opet bum napisal kak sam i maloprije gore u poruki odi na tehnički,lijepo pitaš i ljudi fino objasne,Al nemoj dolaziti sa stavom ja sam čital na forumu i tam su mi rekli ovak i onak i to mora tak iti.

Najnoviji postovi

Na vrh