Isprika na ponovnom upadu.
Prije puno godina mi je kum od supruge poklonio moped, automatik, nek si ga složim i vozim se, njemu je stajao u kvaru, a bio je registriran. Napisali smo kupoprodajni ugovor na iznos 1 KN, jer tada su brodogradilišta i tvornice išle po istoj cijeni. Službenica u poreznoj nije htjela priznati 1 KN, nego napravila nekakav ispravak cijene i odrezala porez. Kum je u tom trenu gotovo poludio, pa ja sam mu dao zabadava, kaj izmišljaš pitao ju je, kao stvarnu kolegicu s posla, jer bio je inspektor u poreznoj. Ništa nam nije pomoglo. Gospođa je bila dosljedna, a on ju je "našpotao" onak' grozno, bilo ružno. Ja sam to platio, a te registracijske stare pločice i dan danas su negdje u mojoj garaži.
Danas kao što smo pretresli temu, možeš zamračiti 200 i više tisuća kuna (nekadašnjih) sam tak, da ne trepneš okecima...
Slično da danas "po Zakonu o prometu" usred bijelog i sunčanog dana, mnogo "majmuna" vozača svijetli s maglenkama, neka mi drugi vidimo da ih on ima. "To je nama naša borba dala" da imamo...