• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
146
Šogor ima malo novijeg. Pa se hvali kako ide svugdje. Pa me jednom zvao u polje da mu nešto donesem, ali kao samurajem. Ako zapnem neka ga zovem.

Ja došao sa clio 1.4 benzin i zimskim gumama 😁

To je auto za američke savane. Za vući gnojivo, tank i voziti se po suhom polju.

Clio 2 je uber terenac po meni 🤣.

Ranger je dobar, ali je to pickup. Terenac nije.
Meni baš pickup (sa nosivošću) prvenstveno i treba. Sa druge strane bez prednje vuče sa praznim pickupom lako ostaneš negdje već na mokroj travi jer je kod praznog auta jako smanjen pritisak na zadnju osovinu a samim time i trakcija. Kako je auto relativno težak i masa je raspoređena naprijed dovoljno je da prednji kotači dođu u neki manji kanal a zadnji budu na mokroj travi i bez prednje vuče si u problemu.

Posljednje uređivanje:

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
146
Ja sam trenutno u kupnji vozila 4x4. Nikad nisam imao ništa slično već samo klasika. Ili prednji ili zadnji pogon. Ovo sto mi treba je isključivo zbog makadamske uzbrdice na viksi koju je Zafira A bez problema svladavala. Dok nema prikolicu…. Sa prikolicom nema šanse.
Dakle Zafira je bila taman sto mi je trebalo. Velika, jednostavna, ekonomična i nekvarljiva.
Sad su u igri tri opcije.
Subaru outback 2004 2.5 sa plinom
Subaru legacy 2.0 benzinac
Altea 4x4 2.0tdi
Svi su negdje oko 250-300tkm i od 2004-2007 godine. Jedino Altea ima kuku već ugrađenu
Znam da je sve to staro i ne očekujem puno jer je buđet do 3000€ ali mi je bitno da se ne kvari i da je održavanje povoljno.
Prelazio bi s njom cca 10-15 000 km godišnje
Baš za ovu konkretnu namjenu prvenstveno bih gledao koji od ponuđenih ima reduktor. Jer tu je i pitanju potrebna snaga za popeti se uzbrdo a kako je put vjerovatno loš to treba odraditi sa malom brzinom. Bez reduktora na malim okretajima vjerovatno nema dovoljno snage, a na većim okretajima je prebrzo za vozit se po tom putu. Problem može biti kod nekih vozila sa 4x4 pogonom a koja nemaju centralni diferencijal (većina nemaju), a kod njih se reduktor može uključiti samo kad je uključena i prednja vuča - a takva prednja vuča nije predviđena za dugotrajnu vožnju po suhom i tvrdom putu. (Ako je kratak uspon bez velikih zavoja to će vjerovatno proći). Idealna kombinacija bila bi neko vozilo sa stalnim 4x4 pogonom i reduktorom.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,284
Nema idealne kombinacije, vozač je najbitniji faktor, pa tek onda auto, koji može koliko toliko popraviti greške svojeg vozača. Nemojte se sad razljutiti, molim Vas.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,814
vozač je najbitniji fakto
Upravo to ja pripovedam, ako je vozačevo srce junačko onda i obična pila svakam more. Ovi kaj ih je malo strah moraju imati sigurnost u glavi da bi se s asfalta skinuli s jednim kotačem.
A onda kad tam vide običan auto u punom gasu, a oni idu na leru zato jer mogu, obično komentiraju, ovaj nije normalan :ppozdrav:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,814
I još jedno da ne zaboravim.

Vidim da pojedini forumaši sipaju podatke ko iz rukava pa samo da ih obavjestim da je Juraj Šebalj otišel iz Auto Marketa.
Možda ......

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,284
Na terasi, u hladu, čitam, Honda je među najboljih 5 tipova automobila, a onda opet čitam da istražuju 1,4 milijuna Honda automobila, na mogućnost potencijalne havarije motora. E tko tu sad koga...

Prilozi

• Screenshot_20250826_124835_Adblock Browser.jpg
    Screenshot_20250826_124835_Adblock Browser.jpg
    24.4 KB · Pregleda: 4
  • Screenshot_20250826_125008_Adblock Browser.jpg
    Screenshot_20250826_125008_Adblock Browser.jpg
    25.3 KB · Pregleda: 4
  • Screenshot_20250826_124627_Adblock Browser.jpg
    Screenshot_20250826_124627_Adblock Browser.jpg
    30.4 KB · Pregleda: 4

Najnoviji postovi

Na vrh