• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,985
Kolega ima Ford Ecosport, mislim da se tako zove, motor 1.0.
Kupio ga je polovnog pred jedno 3-4 god.
Za sad super zadovoljan. Ima nešto prek 100tkm i kaže da do sad ni jedan kvar.
Mene to isto odbija ali nekog izbora od novijih benzinaca baš i nema nešto da možeš birati.
Šef na poslu je uzeo novog C3 Air cross, jedino u ponudi je bio 1.2 motor 3 cil.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,438
Ima li netko neki od onih divnih motora s mokrim remenom i kakva su iskustva?

To je prijevara stoljeća kao HDZ... znaju da su sjebali i kažu....kaj sad...mi nećemo snositi poslijedice

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,280
Upravo taj gore navedeni 1.2 iz PSA grupacije ima mokri remen. Onaj tko je to izmislio treba robijati. Prije par godina sam odvozio test vožnju novog 2008, kasnije par puta rent a car, motor je skroz anemičan i ne baš tako štedljiv. Pouzdanost već izlazi na vidjelo...

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
346
Ja bih mokri remen izbjegavao u širokom luku, navodno i sami proizvođači već odustaju od tih riješenja. Zašto si nepotrebno komplicirati život? Ako Trump uspije u SADu u potpunosti sjebati lažnu ekološku agendu - velika je vjerovatnost da će to i u EU pasti, i da će se onda opet početi proizvoditi motori normalne pouzdanosti.

• Like
Reactions: ZJ

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,985
Upravo taj gore navedeni 1.2 iz PSA grupacije ima mokri remen. Onaj tko je to izmislio treba robijati. Prije par godina sam odvozio test vožnju novog 2008, kasnije par puta rent a car, motor je skroz anemičan i ne baš tako štedljiv. Pouzdanost već izlazi na vidjelo...
Navodno je taj problem raspadanja remena riješen na novijim motorima.
Ali i dalje ne kužim koja je svrha remena da bude u ulju?
Pa nije to lanac da treba podmazivanje.

Jedan prijatelj ima Opel Grandland 1.2 i na 90000 km je mjenjan motor. Nije ga on mjenjao nego ga je kupio takvog i tek na servisu su mu rekli da je novi motor unutra i da je to potpuno normalno. Mislim, na 90000 km mijenjat motor i reć da je to normalno😵‍💫😵‍💫😵‍💫

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,254
Mislim da trenutno morete zaboraviti da kad kupite auto s 200, 300 hiljada kupili ste jurilicu koju bute gazili još pet, deset let bez milosti i bez kvara.
Prešla su vremena kad si kupil takvu ragu, napravil veliki servis i kad si to izvozil prodal si ga za slične novce koje si dal.

Nekad su stojadini, figuari, peglajzeri i slični isto radili 100 hiljada bez brige, a bilo je primjeraka i sa puno više.

Izgleda da smo sad opet na početku. Jedino imamo udobnost, sigurnost, razna pomagala....

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,751
Zbog svega toga ja planiram slijedece godine vjerojatno zamjenu auta ali iskljucivo na leasing sa ostatkom vrijednosti i svakih 6 g. mijenjati auto jer ima garanciju...ova nova elektronika.nema popravljanja...

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,108
Od svih auta koje sam gledal samo Japanci nude veliku kubikažu još. Ok, hibridi su i nisu čisti agregati, ali imaju hebenu garanciju. Kak llmb0611 veli-tiraš i mijenjaš nakon isteka garancije.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,751
Ja planiram konkretno kineza sa 7g garancije i mijenjati ga nakon 6g...sa 1g garancije bude mu jos i cijena ok...pa mislim da budem dobil malo vise za njega...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,182
Isplati li ti se to?
Mislim da je to vrlo skupo rješenje

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,751
sad vozim Sportage 2013. jos skoro cista mehanika...nije mi jos za silu mijenjati...ali ugradujem solare i idem na plug in hybrid koji ima cca 100km domet na struju...vozil budem se badava doma svaki dan...
ali to je plan cisto zbog toga jer su novi auti sama elektronika i tu mislim da nema popravaka nego samo zamjena, zato mislim pod garancijom mijenjati...a racunica mi je prihvatljiva...stavio sam na papir koliko me kosta leasing, koliko struja tj. gorivo...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,182
sad vozim Sportage 2013. jos skoro cista mehanika...nije mi jos za silu mijenjati...ali ugradujem solare i idem na plug in hybrid koji ima cca 100km domet na struju...vozil budem se badava doma svaki dan...
Ak je dizel, javi se za prodaju...

Daš 40t da bi se vozil badava? Nemoj se zanositi...
I sam sam imal takve ideje nakon ugradnje FNE, ali sam brzo shvatil da tu nema uštede. Bolje je struju potrošiti na grijanje i klimatizaciju i malo viška prodati...ostane za 2...3 rezervara ;)

Kad budem jednom moral mijenjati jednog od mojih staraca, teško da bi kupil mlađega od 10g.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,108
Jaecoo
Kad sam u Čk gledal Hyundai, imaju i taj Jaecoo, pa sam hitil pogled. Slično land roveru po dizajnu, izrada iznenađujuće kvalitetna. Nisam probal voziti. Ako se odlučiš, sretno ti bilo. Očekujemo recenzije :giggle:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,751
Ja novi auto nema sanse da uzimam rabljeni...samo zbog elektronike...stara mehanika ok...ali novo ne...
Znam.koja mi je potrosnja doma, neke stvari budem jos nadogradil, a solarne budem nekaj vise nadogradil nego mi je preoruceno...
Nemam iluziju da bi se vozil badava ali znam.koliko km radim tjedno, mjesecno, godisnje i to mi je tak vec godinama...a kak god da punim auto mislim da bude se isplatilo...
@Frenki F3 da ima ga u amc, bil sam vec tam.sjedel sam u njemu, dogovoril probnu voznju...ali nije mi nikakva sila...prvo ugradim solare.onda bude to doslo na red.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,392
Dok sam kalkuliral kupnju novog auta između ostalog sam i Kugu "škicnul" . Fenomenalni auto, nema prigovora... Sve dok nisam haubu podigel...1.5 ecoboost 3 cil. Nebudem sračkal , možda je dobar motor, ali hvala lijepo, ja ne bih...
Od tih ecoboost motora jedino focus2.3L s 280ks u ST verziji dolazi u obzir 😉😂
vozil budem se badava doma svaki dan.
Ček malo, kaj se kod hibrida, kad pređeš 60km/h, ne pali benzinski motor?

Najnoviji postovi

Na vrh