• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,313
mtd001 u tome i je stvar. Meni su upisane 3 dimenzije koje su u knjizi od auta.205 nije predviđena tak da neznam kolko ima smisla plaćati atest. Kak veli Muha,ni kilometar sat nebu točan jer bu drugi radijus gume

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,770
Ako opseg nije "isti" mrvicu ne gledaju, nema šanse da atestiraju.
Neznam, nije me nikad zanimalo, ali možda bi se i moglo ako kilometar sat ide na baždarenje, ali tu je i pinjon, danas je to sve skup na struju :unsure: Mislim da ništ od toga, malo sam se zaigral u mislima.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,229
Deda Marek, mislim da bi prošle 205/50/16 ( 55 bude preveliki opseg ) na atestu. Čak sam siguran da bi. Jedino tteba vidjeti koliko koštaju u toj dimenziji i dal se isplati s tim zezati.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,313
Nema matematike s tom dimenzijom. Idu dalje propisane da se ne zajebavam. Ja sam na početku komentiral da je 205 jeftiniji od 195 ,kaj je smiješno. U 205 je največi izbor i najbolje cijene,al ne kupujem gume svaki mjesec

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,229
Baš sam škicnul, premium gume u toj dimenziji (205/50/16) su cca 140e komad, neka srednja klasa Falken je 100 e...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,921
Znam da je to sve jos relativno novo..ali kupujem auto. Plug in hybrid. Jedan ima prednji pogon. Na pogon ima.spojen i benzinski i elektricni motor. Drugi ima zadnji pogon ali ima spojen samo elektromotor na pogon. Benzinac je naprijed samo kao agregat. Koja bi bila bolja opcija?
Razmisljam si, ako je samo elektromotor na pogonu da se benzinac manje trosi nego na ovom koji ima oba na pogon, ili?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,409
Od takvih hibrida valja Toyotin eCVT. Računaj da je baterija puno više opterećena nego na običnom baterijskom vozilu.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,921
6g na auto, 8g na bateriju garancija. Nije.me.briga koliko je opterecena jer ga nakon garancije ionako planiram.mijenjati...
Toyota mi je preskupa...

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,229
Mislim da nissan i honda koriste benzinski motor kao agregat ( i neki kinezi ) Al opet, ti motori vrte generator koji napaja bateriju iz koje el.motor crpi struju pa u biti jedina blagodat je vožnja slična strujiču( linearna ubrzanja i ostale pikanterije). I troše isto 5-6 l jer mora na večoj brzini podizati okretaje da pojačano puni. Dal se radi toga manje troše ti motoreki čisto sumnjam. I ja bi Toyotu PHEV sa e-cvt mjenjačem. S tim nemreš fulati već kad hočeš PHEV-a. Skupa je, al imaš 10 g garancije i činjenicu da su prvi počeli hibride proizvoditi. Ja bi ju kupil da me nije žena na Subaru nagovorila:p

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,409
Razmisli o režimu vožnje i jel ti treba hibrid ili ti je dovoljan baterijski.
Vozil sam Yarisa hibrida...i potrošnja nije bila mala (nisam ga punil, bil je od rent-a-cara).

Ako misliš da buš nekaj zaradil z vlastitom strujom, sjeti se koliko auto košta...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,921
Ja budem.kineza uzel..potrosnja me ne muci jer budem ga punil doma na.solare..svaki dan na posel badava...a to kaj budem potrosil benzina 1x na more me ne muci...ja kupujem suv-a...znaci od toyote jedino rav4...a to mi je previse para...

Znam.kolko kosta i racunal sam kolko se vozim i kolka.bude mi usteda na kilometrazi koju radim godisnje...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,921
Isel prvo njih pogledati, ali odustal. Bil na probnoj voznji Geely Starray EM-i...auto me odusevil...idem kroz 2-3 tjedna na jos jednu probnu i 99% uzimam. On je PHEV sa benzincom i elektromotorom

tu di bil na probnoj imaju i drugog kineza. Leapmotor C10. Vozil i njega. Isto odlican auto. Nijanse su razlike.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,921
A Rav4 je duplo skuplji...
kroz nekih 2 3 tjedna idemo vjerojatno po njega...dns su bas slozili solare i punionicu. U pon idemo u pogon.
A auto bude se cekal.nekih mjesec do dva. Ovisi o boji.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,409
A kak misliš puniti "na solare" ak si na poslu? Zimi punjenje (generalno) zaboravi. Ove zime proizvodnja je bila zanemariva.
Napiši više podataka o samoj elektrani i strukturi potrošnje...postoji tema za to.

I sam sam bil nadobudan i štel sam električni auto nakon instalacije FNE...ali sam se z vremenom otrijeznil...

Na vrh