• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
112
Pozdrav svima, imam jedno pitanje za vas iskusne koji se kužite u aute.Radi se o tome da sam išel gledati jedan auto koji bi možda kupil,probal sam ga voziti i nisam primjetil da kucka nekaj ili lupa, probal sam kuplung, ubrzati ne lupa ništa i ne proklizava na štangi od ulja ne baca ulje nit ne dimi,sve mi se čini dobro jedino kaj me brine to kaj otvorim čep od ulja čep dosta skače,pa nisam siguran jel to OK ili je već za servis, radi se o Audi A3 2009 godina 2.0 tdi. S line. Auto je od poznanika nije od švercera.Hvala svima.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,894
Motor Metal Jakšić. Kod dečka koji se bavi restauracijom tomosa i prodajom dijelova za iste.
Pjeskarenjem, lakiranjem, strojnom obradom..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,495
Nadam se da to nisu šarafi koji drže neke važne stvari (poput šarafa za glavu).

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,894
Nikako.. Sam oni koji se vide izvana, poklopac razvoda, karter, remenice.. Šrafi za glavu idu novi ARP, šrafi na lančanicima od bregaste isto tako..
Jedino ne znam kaj z šrafima na ispušnoj grani, bili su brezoni, izašli van jer je kod matice sve zahrđalo..
Morem tu deti obične šrafe? M7x40 su 🤔

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,956
M7 si siguran u tih 7mm???
@Matija_E30 oprosti ako sam te naljutio svojim pitanjem.

Da probam pojasniti zašto sam to pitao. Prije dosta godina zaposlili su mi u radionu na poslu, na održavanje novog majstora. Radio je par tjedana s nama i onda sam ga morao rasporediti u drugu smjenu.
Drugi dan dok smo došli na posao, čekao nas je zapis u knjigi dežurstva: ja sam započeo popravak karusela, narezao sam nove navoje, stari su M7. U alatnici sam našao gevint borere, ali nigdje nemate ostavljene takve šarafe za drugu smjenu.
Po završetku probnog rada nisam mu produžio, išao sam "na razgovor", jer nisam znao da je rođak vrlo važne rukovodeče osobe. Ustrajao sam i preživio taj nazovimo otkaz, ne produženje probnog rada, tom majstoru.
Šarafi naravno nisu bili M7 i dobro nam je zakomplicirao popravak s tim rezanjem navoja.
Još jednom, pitao sam zbog svojeg lošeg životnog iskustva.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,353
Mogu se složiti s kolegom @plus iako mi je strojarstvo slabija karika, ali također sam se susreo s vijcima sličnim M7, na kraju je ispalo da je to UNC 1/4, a UNF 1/4 još više liči na kakti M7, međutim, jedno u drugo NE IDE. Kako i zašto se američki standard našao na proizvodu proizvedenom u EU, to samo oni znaju.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,894
@plus jesam. Zato jer na tomosu ima takvih šrafa na glavi i na nosaču lančanika na nekim modelima pa sam to skoro doktoriral. I imam doma M7 šrafe i matice pa sam probal jedno v drugo. Ide bez problema.
@domy_os sumnjam da bi BMW u 80tima stavljal unc šrafe, to je samo Case/international delal, a i z njim imam podosta iskustva🤭 😅

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,887
Jedino ne znam kaj z šrafima na ispušnoj grani, bili su brezoni, izašli van jer je kod matice sve zahrđalo..
Morem tu deti obične šrafe? M7x40 su
Ni slučajno obične vijke jer bu neko nekad najexx dok bu skidal, a i postoji mogučnost oštečenja navoja u glavi koja je aluminijska...
A sami brezoni isto nisu od repe napravljeni ko obični šarafi.

Mesinganim maticama na ovoj ispušnoj grani nije mjesto, ne valjaju za to.
Imaš za kupiti pobakrene matice, to je to kaj tebi treba.

Šarafi na ispušnoj grani kod BMW-a su M7. Neki dan sam ih skidal...
Ako nigde ništ ne nabaviš bumo zbrali par matica od one stare garde ali ja bi radije kupil pobakrene. Ima kod Tokiča na komad.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,894
Eto super. Dobro da sam pital, budem si naručil onda matice. Ako uspem odšarafiti dole z brezona, ak ne onda bude u kompletu sve novo išlo..
Fala na savjetu i pomoći 👏 👏

Na vrh