Zato što balansiranje nema smisla ako je rukavac rotora smotan. Može raditi tako neko vrijeme pod uvjetom da ima španer remenja na federe.
Nije baš u potpunosti točno. Činjenica je da ležaj više "pati", zato je bitan čimbenik koliko netko radi. Da li ima ili nema smisla dalo bi se radoravljati, jer opet zavisi o hrpu parametara. Da li nekome treba stroj sutra, koliko brzo može doći do nove osovine ili gdje i za koliko može reparirati ovu
Ja znam slučajeve, gdje ja nisam htio balansirati zbog izrazito velike greške, pa me nagovorio vlasnik. Zvao nakon 2 godine, opet ista stvar. Ja nisam htio, pa me on podsjetio da sam to i zadnji put rekao, pa je bilo dobro.
Slučajevi su razni, s tehničke strane ja uvijek govorim kako bi trebala izgledati procedura popravka a balansiranje dolazi uvijek na kraju. Ako korisnik nema druge mogućnosti ili smatra da mu je bolje ovako, nema druge nego napraviti najbolje što se može.
A je li rukavac smotan ili remenica?
I onak na oko, opterećen ja aksijalni pomak
Kad je osovina svinuta, onda nije samo kružno gibanje, remenica budući da je najveća, ima najizraženije takvo gibanje.
Rijetko kad, znalo je biti, je uzrok taj da je remenica krivo montirana, tj da je sjela "na koso"