• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balirke za kvadratne bale , opća rasprava

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Deski, sta mi se dogada s petljacem da mi razvezuje desnu stranu bale, gledano odozada balirke, znaci onu do pickupa?
Znaci spoji mi spagu od sljedece bale na cvor ove prethodne..

U pitanju je Welger ap 45

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Špaga ti "pobjegne" sa onog izbočenja na zadržaču špage ispod veznog mehanizma i onda ti petljač uhvati samo onaj kraj koji nosi igla. Probaj da netko vozi traktor umjesto tebe, a ti idi iza balirke i prati što se uistinu dešava i gdje ti "bježi" špaga.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Na presi i na ostalim strojevima si skoro sve sam popravljam, ali u petljace se ne razumijem ni 5 posto..
A majstor koji mi je slagal i stelal petljace je prosle god umro, tak da nemam pojma kak kaj stelati..
Sad mi je na 800 bala odvezala 5 kom i sve cesce je pocela, a ja sam na to alergican, najgore mi je dok moram izaci iz traktora i stavljati nazad to sijeno u balirku..

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Kakav sada crni skidac? Radi se o welgeru koji nema tih djidja, prost vezac da ne moze biti prostiji.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Pritegni pola okretaja vijak na ploči koja zateže držač špage. Možda ti se i namotalo malo niti od špage ispod držača.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ivan i meni se to događa na 41-ici, a isto neznam zakaj. Sve si mislim da možda noževe koji odsjecaju špagu stavim nove.

A isto m ise zna desiti da mi ne odpusti špagu sa onog kljuna, jednostavno mi ju ponekad neda van i onda petljač tu sveže i sljedeću balu, isto također neznam zakaj se to događa.

60-70 komada napravi dobro i onda iz čista mira jednu razveže, pa opet ide dobro pa se desi da dviej razveže, pa opet ide dobro i do 100 komada...majku joj žarenu, sve je ok, a ja neznam zbog čega to radi.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
No za Welger neznam, al ja kod RS vezalne do sada problem uvijek je bijo jedan te isti, kad se hebalo. Kočneje konopa odmah izza klopke, mokra mrva i previše pritegnuta kočnica i pretegnula se opruga skidača čvora.
No ove godine moja baš nije dobro počela svoje mini sezone. Nakon prvih 5 bala izbaliranih povuklo je od komšije šbico-oprugo pauka, koja se mu odšaraufala na nož. Udarilo u preši zastalo, odsijeknulo vijk osiguranja. Kad mu pokažem feder i mu sa ozbiljnim glasom kažem hvala lepa, bogami išlo mu na smijeh: E ma dal si ga pronašao?. A ja nazad: Ma ne, nož mi ga je pronašao...
Nije čudnno ni malo, da na svakih 50 bal mi jedno razpukne. Kad sam jo remontovao, štelao sam nož na 2 mm zazora napram protivnož, al sad sve stoji ko šupa bez vrat naširoko. Bemti, ma umijesto preše trebao bi imati stroj sa Surovine Maribor, koj bijo za baliranje starog čelika. Taj je aute zabalirao i na jedan metar kocke zabalirao i odsijekavao pa maka so unutra bacili motor od tovornjaka kompletnog.

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
kod mene na welgeru52rijesen problem,do sada dolazila tri majstora i svi su nesto pokusavali ali i dalje je razvezivala na 20 do 25 bala pa oveze jednu dvije,i dvaput mi je desni vezac preskocio,sve sam izmjenio ali opet se desi ostade kljun desni a lijevi se vrati preskoci.jedan moj prijatelj dade mi broj od majstora MIKE iz Bijeljine pozovem ga dosao je i samo sto je okrenuo dva puta rucno zamajac na presi uocio je xxxxx nedostatak,nepodesenosti.poskidao je cijeli vezni sistem komplet povukao nazad ,izgleda bio ukrivo postavljen ,na desnom disku i nosacima petljaca skinuo zazore podesio dodavace spage.BATO kad sam je otjerao na parcelu i potjerao 250 bala nijedna nije odvezala.Mislim da je Miko iz Bijeljine najbolji majstor to je moje misljenje.

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
Pozdrav. Jel ima mozda netko sliku kako je ugradio kotac na pickup? Jel ga montirao sa strane i na koji nacin ga je ucvrstio. I kakav kotac je stavio?

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
kod mene na welgeru52rijesen problem,do sada dolazila tri majstora i svi su nesto pokusavali ali i dalje je razvezivala na 20 do 25 bala pa oveze jednu dvije,i dvaput mi je desni vezac preskocio,sve sam izmjenio ali opet se desi ostade kljun desni a lijevi se vrati preskoci.jedan moj prijatelj dade mi broj od majstora MIKE iz Bijeljine pozovem ga dosao je i samo sto je okrenuo dva puta rucno zamajac na presi uocio je xxxxx nedostatak,nepodesenosti.poskidao je cijeli vezni sistem komplet povukao nazad ,izgleda bio ukrivo postavljen ,na desnom disku i nosacima petljaca skinuo zazore podesio dodavace spage.BATO kad sam je otjerao na parcelu i potjerao 250 bala nijedna nije odvezala.Mislim da je Miko iz Bijeljine najbolji majstor to je moje misljenje.

Možda , ali ja kada sam kupio presu i kada sam ga zvao (van sezone da se sredi) i nakon telefonskog razgovora sa njim nebih ga više zvao po cijenu da nemam presu.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Savo svako ima razlicita iskustva sa majstorima, tako i ti i orac1. Imam i ja jednog kojeg ne bi zvao kad bi mi on placao da je popravi.

Orac drago mi je da je konacno pocela da fercera kako treba, mada 250 bala i nije neka kolicina. Ali ipak u odnosu na prije kako je bilo je odlicno.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Ako sam iskren, ovdje oko mene u Lenart SLO ni neznam, ko se nešto jako upoznaje na preše specijalno...Tako da nedaj bože, da što zagusti kod preše kod mene heh.

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
Hazor koji je to majstor u Tuzli bliži mi je , imaš li broj telefona

Savo kad je dolazio kod mene Miko majstor , pitao sam ga za tebe, imam druga sa foruma Ristanović Savo kaže da te nepoznaje, zvao sam ga sutredan počela me zezati opet lijeva strana, neznam zbog čega sveže 20 dvije odveže, kukica pozadi gledano u pravcu traktora, znači napravi kukicu na jedno strani dok na drugoj nema. Ako neuspijem popraviti i neneađem kavog majstora moram angažovati rođaka da ide pored prese i kad uoči odvezanu da on veže.:icon_fU:

Posljednje uređivanje od moderatora:

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Taj je izgleda majstor cim ti nista napravio nije pa ti opet ne veze...gore pises tj ga hvalis a sad opet ne veze..

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
Jel ima tko sliku treceg kotaca,netko je pisao da je ugradivao ga,pa me interesira to.

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
Miko majstor mi jest napravio desnu stranu i veže nepreskače sad petljač uklapaju oni mali zupčanici exstra, ali sad me lijeva strana zeza sveže 15-20 i odveže jednu ili dvije, napravi kukicu nazad gledano u prvacu traktora dok na drugom kraju nema ništa , kao da se izvuče iz onog petljača kljuna ili držača nemogu to da odgonetnem nikako šta bi mogao biti uzrok.Pozivao sam Miku da mi to riješi ali nešto se nejavlja mahmura izgleda.Zna li neko od forumaša šta bi mogao biti uzrok da to riješim pošto je sezona u punom jeku da nečekam majstora.

Na vrh