• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balirke za kvadratne bale , opća rasprava

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Nema veze što je pod nagibom, legao je fiksni nož na svoje mesto ali ima na njemu za štelovanje koliko da pridje tunelu odnosno klipu da ga nož na klipu nebi zakačio

niho

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
255
Ok. Raskopit ćemo opet pa vidjeti. Ako neko ima još nekog iskustva molio bih za savjet...

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Ne treba ništa da rasklapaš nego pogledaj na šasiji gde se šrafi fiksni nož sa druge strane mora da postoji neki sistem za štelovanje

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Niho negdje na batu moraju postojati ili kakovi ležajevi ili nešto slično sa kakovim šrafima sa ehscentrima sa kojima se fiksira bat ili odmakni nož na batu od protunoža da nemože zapet jedan u drugi.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Neznam kako je na tvojoj balirki,ali kao što je kolega prije rekao gdje imaš vodilice,ili ležajeve na batu,mora biti neki oblik štelovanja,tebi očito bat ima lufta lijevo desno,ili gore dolje pa iskoči lagano iz mjesta,zato ti se i dešava da ti na ravnom radi dobro,a kad ju nagneš ode sa svoje pravilne putanje,
Provjeri obavezno luft na batu

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Zapni pajserom za klip i vidi ima li lufta,mozda su istrosene vodilice klipa pa klip seta, a ne moze se dostelovati na lezajevima zazor.
A meni to mirise i da je do same konstrukcije, da se naginje u strani kompletna.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Nagni je na drugu stranu :hahah:
Šalim se , postavi bat da nož tek dolazi do fiksnog noža i onda provjeri pajserom gdje može da odšeta bat .

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Ako klip ima lufta nikako nebi mogli nozevi da se sudare jer klip mora da bude maksimalno priblizen fiksnom nozu i da ima klizac ispod njega po kome noz na klipu klizi, a fiksni noz bi trebalo da ima neko stelovanje.

niho

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
255
Ekscentara na noževima nema ni na ležajevi ma,ispod noževa nema nikakvih podloških. Na batu ima još malo lufta, ali kako ga sada riješiti, jer smo uzeli ležajeve po mjeri kakvi su bili stari...

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
Ponovno Pitam..Dali tko zna sta o balirki MF 124...
Kakva je .
Treba mi za vlastite potrebe .
Do 2000bala

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Mora da postoji nekakvo štelovanje ležaja na klipu jer bez štelovanja nema smisla, da li je klizač ispod fiksnog noža po kome treba da klizi nož na klipu pojeden tako da je sad nož stariji od njega

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Valjda noz ne treba ni po cemu da dohvaca niti klizi.
Klip ne bi smio imati nimalo lufta.

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Klip nebi smeo imati lufta a sta ce drzati klip sa ove strane do noza nego da klizi po necemu

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Ležajevi su na ostale 3 strane i na njima se šteluje da klip nema lufta i da bude što manje zazora između noževa da ne žvaće masu nego da seče a šta bi bilo kad bi sa ove strane do noževa bili ležajevi i kad oni odu polomilo bi se sve kad se noževi sudare

Možda je na nekim presama drugačije ali kod mene je tako,neke prese i nemaju ležajeve već drvene klizače

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Malo ti to bolje razgledaj kako ti lezajevi stoje.
Prije ce se noz izlizati nego lezaj otici.
To sto ti pricas nema nikakve logike

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Skidao sam klip 50 puta do sad i mogu zmureci to da uradim tako da znam odlicno kako izgleda i funkcionise,izlize se noz ali se i on valjda menja nekad, a kod mene postoji I sistem za stelovanje fiksnog noza koliko da pridje do leteceg.Ne znam kako se postavljaju slike pa bih i pokazao kako to sve izgleda

Najnoviji postovi

Na vrh