Nedoumoca što se vađenja batata tiče - sada je zemlja mokra i relativno je lako izvaditi batate.
No, da li je dobro nakon ovolike kiše sada ga iskopati, da li sada u sebi sadrži previše vlage pa će biti problem skladištiti ga za preko zime.
Osim toga, obzirom da mi je ovo prvi (uspješan - probala sam jednom davno u malom plasteniku sa kpk cijevima i bilo je lišća za cijelu zimu krave hraniti a korijena u tragovima) - pokušaj uzgoja, šta kada se izvadi treba napraviti - oprati, sušiti - koliko dugo sušiti i može li se u podrum pospremiti?
Ubola sam malo prije jednu jamicu i iznenadila se - jedan divovski od 2,2 kg i još nekoliko njih manjih, sve skupa 3 kg i 850 grama.
Slika je u muževom mobu, pa kad dođe budem pokazala.
I da, šta sa takvima divovskima ako ih bude još - potrošiti odmah ili mogu stajati malo duže ili neograničeno duže?
To je tamno crveni, imam i okruglog ljubičastog i naranđastog, sve skupa oko 40 jamica, kakvi budu oni, vidjeti ćemo.
Ja bih to najradije sada povadila ako nije prerano i ako nisu sada prepuni vode od silnih kiša, ako se smije jer mi budu inače oči ispale ako budem morala po suhoj tvrdoj zemlji ih kopati - baš su ovi bili duboko.