• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Berači kukuruza - vučeni

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
172
Bioplinska postrojenja umjetno su stvorena na poticajima, a kada tih poticaja nestane - ta postrojenja će izumrijeti. Naravno proizvođači te opreme će se jednostavno prebaciti na neku drugu industriju. To je novac bačen u vjetar, jedini rezultat te politike je da će potrošači struje imati veće račune.

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
631
Europa je dala lovu za poticaje, a mi smo im vratili i još dodali da bi kupili postrojenja od njih.

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
172
Sve što nama 'daje' EU - vraća se opet, na kraju, njima....... sa još malo 'pride' iz naših đeopva.

• Like
Reactions: ZJ

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,736
Zna možda netko da li valjci za branje iliti rakete pašu sa zmaja 222 na 212? I gdje bi bilo u Hrvatskoj za kupiti ih za zmaj 212?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,736
Kaj nije to gus? Si stavil šipku i navaril ili samo var? Nisam siguran koliko su potrošeni kad nemam gdje da vidim kako izgleda kad je novo. Vidi mi se da ima prijelaz prema gore ko stepenica pa mislim da ga toliko fali, slikam po danu kako to izgleda. Baš danas gledam malo u radu i vidim da stabljike povuče dolje skroz gore kod kraja, zar ne bi bilo dobro da negdje u polovici valjka ga povuče i otkine klas? Nemam više mjesta za štelanje jer je došlo do kraja.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,149
Na Zmaju je i raketa gus, na sip-u je od čeličnih limova.
Rakete na Zmaju se ne troše tak brzo.
Ako prekrasno provlači stabljike treba približiti rakete, s tim da se može približavati samo jedna, mislim lijeva, druga je fiksna.
Je došlo na nosaču do kraja utora gdje se štela?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,736
Na Zmaju je i raketa gus, na sip-u je od čeličnih limova.
Rakete na Zmaju se ne troše tak brzo.
Ako prekrasno provlači stabljike treba približiti rakete, s tim da se može približavati samo jedna, mislim lijeva, druga je fiksna.
Je došlo na nosaču do kraja utora gdje se štela?
Došlo je do kraja, nema više kamo, čak sam i malo produljio utor da još malo skupim. Ipak je berač star i pitanje je da li je tko prije mene to mijenjao. Nije mi baš ni jasno kako se podmazuje pogon tih raketa kad su u kučištu a nisam siguran da li sam vidio kuda bi ubacio ulja ako ga nema. Ja sam izbušio rupu i stavio mazalicu na kučište za svaki slučaj. Stavio sam konačno i balonke gume da ne gazi toliko i radi grabe.

Prilozi

• IMG_20250926_173640.jpg
    IMG_20250926_173640.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 19

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,149
U pogonu je samo mast, nema čep ni mazalicu.
Da nisi slučajno negdje zakačio hederom pa svinuo nosače raketa, raširili se.
Izmjeri odispod razmak između nosača, gore kod reduktora i dolje na vrhu.
Daj neku sliku gdje se vide rakete, po mogućnosti donju stranu.
E, da i kad izvadiš seraf iz utora, možeš li približiti rakete?
Ako kaj pomaže vidi se razmak raketa,doduše to je na 4 reda adapteru

Prilozi

• 20250928_080329.jpg
    20250928_080329.jpg
    50.5 KB · Pregleda: 24
Posljednje uređivanje:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,593
Teško ćeš naći nove gusane rakete za Zmaja. Ja sam našao u Bosni nove, ali nisu gusani odljevci ko original pa nisam ni mjenjao.

Sini

Član
Tu od
20 Ožu 2011
Poruka
66
Pozdrav!
Jedini u HR za Zmaja drži dijelove "Zmaj Commerce" Budančevica (Kloštar Podravski). Barem koliko je meni poznato. U trgovini je starija žena, ali što god pitaš za Zmaja zna o
čemu pričaš. Govorim iz vlastitog iskustva.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,781
Kaj nije to gus? Si stavil šipku i navaril ili samo var? Nisam siguran koliko su potrošeni kad nemam gdje da vidim kako izgleda kad je novo. Vidi mi se da ima prijelaz prema gore ko stepenica pa mislim da ga toliko fali, slikam po danu kako to izgleda. Baš danas gledam malo u radu i vidim da stabljike povuče dolje skroz gore kod kraja, zar ne bi bilo dobro da negdje u polovici valjka ga povuče i otkine klas? Nemam više mjesta za štelanje jer je došlo do kraja.
E jbmu.. Nisam znal da zmaj ima gusnate..

Sipove sam navaril u 2 prolaza z co2.. Vertikale sam spuštal samo.
Na letve sam navaril šipku fi 5 ili 6..

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,736
U pogonu je samo mast, nema čep ni mazalicu.
Da nisi slučajno negdje zakačio hederom pa svinuo nosače raketa, raširili se.
Izmjeri odispod razmak između nosača, gore kod reduktora i dolje na vrhu.
Daj neku sliku gdje se vide rakete, po mogućnosti donju stranu.
E, da i kad izvadiš seraf iz utora, možeš li približiti rakete?
Ako kaj pomaže vidi se razmak raketa,doduše to je na 4 reda adapteru
Ja nisam zakačio nigdje ali tko zna što se je događalo četrdesetak godina prije mene. Razmak nisam mogao sad odispod izmjeriti, između ležajeva je razmak 25 mm, koliko mi se čini da su ove moje bolje potrošene. Na jednoj gore blizu ležajeva vidi se da fali komad. Ne znam kako to sanirati sad da bi bilo malo bolje.

Prilozi

• IMG_20250930_191422.jpg
    IMG_20250930_191422.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 18
  • IMG_20250930_191450.jpg
    IMG_20250930_191450.jpg
    52.8 KB · Pregleda: 21
  • IMG_20250930_191502.jpg
    IMG_20250930_191502.jpg
    31.8 KB · Pregleda: 20
  • IMG_20250930_191811.jpg
    IMG_20250930_191811.jpg
    59.6 KB · Pregleda: 19

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,149
Katastrofa, pa taj je bio krivo podešen od kad je proizveden, čak je i okidačke letve poderao kod reduktora.
Probaj nabaviti druge rakete, može i rabljene i saniraj okidačke letve, one nisu gus.
Probaj u Zmajcomerce kako ti je savjetovato član @Sini ,Imaju i rabljenih dijelova

Najnoviji postovi

Na vrh