imam univerzal 643 i jednoredni berač t-40 koliko ide max okretaja na kardan 1000
Pozdrav,
od prekojucer sam vlasnik Sip 40 berača. To mi je prvi berač, pa imam pitanje: Koliko moraju biti zategnuti lanci u hederu koji vuče kukuruz prema perušaču?
kako se kontrolira zategnutost?
Hvala
a našpanaj ih dok na sredini prstom gurneš da možeš lagano par cm(2-3, ne više) ići unutra...:supz:
Kod nas čovijek imao 2redni Burgon 1 sezonu,natrpio se straha od prevrtanja i prodao ga u ravnu slavoniju,možda bi se pripasao 3redni heder ali onda definitivno gubiš i ono malo stabilnosti,kod nas je največi problem što večina tig Burgona ima razmak između kljunova 80 cm a sadilice su na 70 pa ima muke na nagnutim terenima sa berbomDanas sam malo gledao ovaj berač , u daleko jadnijem je stanju nego što izgleda , da bi radio kompletan bi se morao ''pretresti'' ali baš generalno
Nisam nešto pretjerano zainteresovan za njega (jer je startna cijena 3500e ali se može uzeti daleko ispod toga)
Ipak me zanimaju vaša mišljenja
Burgon DP6 , nema kipanje bunkera nego istovara transporterom , motor perkins , mjenjač+varijator , 10 valjaka na komušačkom stolu
I još jedno pitanje , dali bi se na njega mogao upasovati troredni heder od zmaja i dali bi ga on mogao nositi
Pozdrav poljoprivrednici i poljoprivrednice! Trebao bih pomoč, naime trebam zamjeniti one gume što se nalaze na beračima i na trijebilicama što trijebe kukuruz, u hrvatskoj sam probao kod gumiipex-sa! Ali nemaju, čujem sa ima neki proizvođač iz slovenije! Pitao sam majstora gdje on nabavlja, ali neče reči(a nedam 1500kn za par guma)! Pa vas lijepo molim ako tko zna gdje toga ima u Hrvatskoj ili Sloveniji i di su najniže cijene! Hvala![/QUOT
Komplet sve gume za sva tri valjka (Sip KK30) platio 1.000,00 kuna. Možda mogu još nabaviti.