• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Berači kukuruza

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
mislim da bi za njega bil taman sip EKO 3500 tu kombinaciju ima moj kum i ne čini mi se da mu je preteško sa njim..
t40 mu je dosta,ponekad i uvrh glave ali nekak ide..

ide po ravnom,al na najmanjoj uzbrdici krepava,jedino ak se tera 2 sporom,samo onda treba milion godina da pobereš ral...

jugi

Član
Tu od
9 Lip 2013
Poruka
184
mislim da bi za njega bil taman sip EKO 3500 tu kombinaciju ima moj kum i ne čini mi se da mu je preteško sa njim..
t40 mu je dosta,ponekad i uvrh glave ali nekak ide..

bitno je da neplacam i da moze da bere, a verujem da verovatno ima beraca za kukuruz za imt 539 kao sto ima i balirki i plugova tanjirace itd :) hvala druze :)

jugi

Član
Tu od
9 Lip 2013
Poruka
184
ide po ravnom,al na najmanjoj uzbrdici krepava,jedino ak se tera 2 sporom,samo onda treba milion godina da pobereš ral...
A jel ima neki predlog koji bi mogao i za brdo??

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
bitno je da neplacam i da moze da bere, a verujem da verovatno ima beraca za kukuruz za imt 539 kao sto ima i balirki i plugova tanjirace itd :) hvala druze :)

Uzmi taj EKO 3500 kako ti je @mali plavi rekao, nemaš tu neki izbor, ta 2 sipova modela, i stari zmajevi, al oni još masivnije izgledaju.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Evo kako se iz trećeg reda ulazi u drugi sa širokougaonim kardanom bez njegovog zaustavljanja
Ovo može i na manjem prostoru da se uradi
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=FEjX_DTf8Ug[/YT]

jugi

Član
Tu od
9 Lip 2013
Poruka
184
Uzmi taj EKO 3500 kako ti je @mali plavi rekao, nemaš tu neki izbor, ta 2 sipova modela, i stari zmajevi, al oni još masivnije izgledaju.

eee hvala samo da vas obavestim danas sam video da covek uz nagib od 10-15 stepeni vuce eko 3500 i to sa imt533, nije veliki mislim da je stvoren za imt 539 :) ako bog da da mi rodi kukuruz sledece godine nadam se uzeti traktor do 75 konja e onda sam ja na konju :) hvala punooooo :)

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649

Bolji je tornado 40,lakše ga je vuči po mokrom,ima obadvije gume belonke i ne propada tako lako kao 3500 eko.Neznem koliko je taj 3500 eko lakši od T 40,ali mislim da nije puno,i ne trpati pun bunker u njega ako je breg,i možda češ brati.Ja bi uvijek birao T 40 prije nego eko 3500,jel puno ti znači što možeš kljun dizati i puštati a i sa balonkama če manje propadati,i moči češ više pobrati nego sa tim eko 3500,koj ima usku gumu do hedera i čim je malo mekše ta strana propadne,a čim malo propadne tarup ti udara po zemlji,guši rad traktora i sijebe remenje na tarupu.To pišem jel sam tu školu prošao.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Čini mi se da je EKO3500 težak 1360kg ako se dobro sjećam podatka iz kataloga

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821
Danas prolazim u susjednom selu i vidim berač Berko dvoredni i vleče ga Landini powerfarm od nekih 105 konja, kaj je za taj berač treba tak jaki traktor.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
nebi baš rekao da tolko propadne,a i da propadne mali fergo nebi mogel dalje raditi z njim i da se freza ne vuče po dolje,jer je tata vukel kuma van dok je bil pun bunker,a propala je bolje lijeva guma nego desna,a fergo ko bogen nije mogel ni mrdnut sa njime,ali to je bilo stvarno blato i ne baš idealni uvjeti za bratvu,ali bila je sila pa se bralo kak se stiglo...

jugi

Član
Tu od
9 Lip 2013
Poruka
184
Bolji je tornado 40,lakše ga je vuči po mokrom,ima obadvije gume belonke i ne propada tako lako kao 3500 eko.Neznem koliko je taj 3500 eko lakši od T 40,ali mislim da nije puno,i ne trpati pun bunker u njega ako je breg,i možda češ brati.Ja bi uvijek birao T 40 prije nego eko 3500,jel puno ti znači što možeš kljun dizati i puštati a i sa balonkama če manje propadati,i moči češ više pobrati nego sa tim eko 3500,koj ima usku gumu do hedera i čim je malo mekše ta strana propadne,a čim malo propadne tarup ti udara po zemlji,guši rad traktora i sijebe remenje na tarupu.To pišem jel sam tu školu prošao.

druze ja ne planiram da berem kukuruz kad je blato, sta vise , ja planiram da sejemkukuruz samo do fao500 ove kasnije sorte sto im treba kisa( u avgust i septembar koje naravno dugi nis godina nema) da naliju zrno, necu sejati :)planiram berbu kukuruza oko 20 septembar za sledecu godinu :) ipak hvala na savetu :D imam samo reci hvale :):icon_super:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Jedne godine kad je bilo stvarno blato mi je kum bral sa tim eko sa uskom desnom gumom i zetor 4911,i nije ga mogel praznog vuc a da se svako maln ne zakopa,pa sam ga vukel po cjeloj njivi i svaki drugi krug je kipal,gume su u smik isle kak je blato bilo uzas,a oranje posle takvog branja je tesko.
1ral smo brali puna 4h.
To nije posel al se moralo pobrat,kad je suhlje zetor 4911ga vuce bez brige i opterecenja.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Tornado 40 za ferca nemoj ni u ludilu uzimati, bude ti jako brzo propišo motor, to je prevelik i pretežak berač za vuč.. osim ak imaš u planu uzimati veći traktor, onda je t-40 dobar izbor, ali za poslužiti se na kratko, ak ne, tornado 35 ili eko 3500 ak ide na duže staze

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Evo da se i ja uključim u vašu školu..nije baš ni t-40 za blato, on ne propadne odmah u blato ali zato desna guma počne gurati ispred sebe blato jer se uopće nevrti i tad nastaje problem kad sve propadne, stoga tu dajem prednost užoj gumi, a vidio sam da su i neki na t-40 stavili desnu užu gumu(dali zbog toga ili da manje gazi ako su uski redovi).

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Danas prolazim u susjednom selu i vidim berač Berko dvoredni i vleče ga Landini powerfarm od nekih 105 konja, kaj je za taj berač treba tak jaki traktor.
Čista šminka..za taj berač je dovoljno 30KW, usporedo s sipom i zmajem, njega je najlakše vući.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Nije stvar ni u šminki, možda čovjek nema drugačije, pa radi tak.. isto kak i ja sa traktorom od 70 ks vučem jednoredni, a mogu dvoredni, a nemam ga...

orašar

Član
Tu od
17 Lip 2013
Poruka
74

Čovjek ti je u Jakuševcu doma pa ak te zanima moremo ga pitat. Uglavnom ima puno zemlje i radi se sa balirkama tak da na jesen pobere s njim i kukuruzu.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247

Pa moze se staviti i do hedera balonka guma ako je toliki problem u propadanju..

Tornado 40 za ferca nemoj ni u ludilu uzimati, bude ti jako brzo propišo motor, to je prevelik i pretežak berač za vuč.. osim ak imaš u planu uzimati veći traktor, onda je t-40 dobar izbor, ali za poslužiti se na kratko, ak ne, tornado 35 ili eko 3500 ak ide na duže staze

Kako sad ne moze 539 s t 40 brati, a neko kaze da to ide bez problema? a meni je u planu kupiti t 40 za imt 539..

Koja je razlika u eko 3500 i t 35? dali samo velicina bunkera ili ima jos nesto? i kakvi su ti beraci tornado 35 opcenito? ovi eko 3500 mi se ne svidaju ni pod razno, pa ih necu ni gledati pri nekom buducem izboru beraca..

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
T-35 ima bunker ko t-40, to ti je oko tone, a eko ima 700 kg, mislim da su im mehanizmi isti... A gle, svi pričaju svašta, ja sam tak radio, sam je moj bio 533 pa sam se uvjerio da jedno s drugim "ide", 3 sezona branja i on je počeo pišat ulje... kao i većina šta piše kak oru sa 50 ks sa 3braznim plugom, susjed, ovaj onaj roto brane od 3 m, itd da ne nabrajam, tak rade 3 godine, onda 4 rade generalke i traže savjete jel im se motor razletio... tak ti je i to, isti drek... svi idu van svojih mogućnosti koji traktor i koji stroj...

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

za berača si nabavi traktor od barem 45ks i onda moreš vući kojeg hoćeš i kud hoćeš(jednorednog naravno)...
mali ferko ide sa njima,ali nebude dugo,osim ak imaš par rali u sezoni za pobrati onda ti isto svejedno što uzmeš...

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh