pozdrav
imam jedno pitanje
kako se kreću cijene uslužnog branja kukuruza sa jednorednim vučenim beračem kukuruza
da li ide cijena prema površini,ili na sat,ili prema količini ubranog kukuruza?
unaprijed hvala
Bilo koji kaj se trakama bavi.Gdje bi bilo za kupiti ove gume za lopatice koje guraju klipove na valjke, ali ne pojedinacno, nego bi ja kupil gumu u cjelosti pa bi sam izrezival kak bi mi trebalo?
I koliko bi ta svaka gumena lopatica morala biti dugacka, da pritisce klip, ali da ga ne pritisce prejako?
Kad u kuruzi pokupiš deblji kolac od graha kak je kolega s Burgonom, ni preša nije pomogla.Kad se u pravilu trebaju mjenjati rakete i onaj svornjak na vrhu?
Vidim da ima svakavih odgovora, pa da i ja pokušam..prvo "svornjak na vrhu" nekužim na kaj misliš..postoji svornjak na raketi ali koji je drži u donjem djelu za heder..ali on nema veze s tim kaj si ti pital. vj. si mislil na puž koji je pri dnu rakete..njega mislim da nebuš istrošil..jer je iz nekog kao gusnatog materijala..jedino neki lom...a rakete u pravilu mjenjati kad se toliko razderu da ih više nemožeš približit s onim vijcima sa strane hedera.. kako bi ti stabljiku kukuruza povukle malo iznad sredine rakete...a o zamjeni mjesta raketa..kako je naveo kolega...nije baš jednostavno jer moraš izbijati van puževe i njih stavljat ponovo kak su bili levi i desni..a čini mi se da su i rakete različite ljeve od desne. Bilježim se s štovanjem..Kad se u pravilu trebaju mjenjati rakete i onaj svornjak na vrhu?