• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Berba kukuruza 2013

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Danas pobrao jedan komad od 1500 čhv i dobio jedva dva bunkera od SIP EKO 3500. Nikad manje i nikad do sad od kad ja pamtim nije bio lošiji kukuruz, slobono mogu reć da mi je tu podbacio barem 60%. Inače sijan je BC462, sa dohranom i kasnije je išla dohrana prek lista.
Evo ovo je sve kaj je dobiveno

Gle ti ovo, ja sam također sijao BC 462 i katastrofa bila ko i kod tebe, a na jednoj manjoj parceli posijao domaći kukuruz i dobio dupli prinos, vrećicu ovog BC462 sam platio 400 kuna, poslije sam čuo da se on treba gusto sadit.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
vrećicu ovog BC462 sam platio 400 kuna, poslije sam čuo da se on treba gusto sadit.

Moreš ti njega saditi koliko očeš gusto ili rjetko ili mu svasta raditi kad on ima mali prinos i gotovo ali zato mu je kvaliteta zrna naspram nekih drugih :icon_pray:. Pomiri se sa tim ili mjenjaj sortu.

terminator99

Aktivni član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
284
j8ft.jpg

7eh3.jpg

253l.jpg

crkk.jpg

khq2.jpg

dtjd.jpg

y4sq.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=QDefn_umqqA

Posljednje uređivanje od moderatora:

terminator99

Aktivni član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
284
nekih 5,5 - 6 tona je prosjek po rali.. vlaga je bila od 20 do 25.. bilo je lošije po proljetnoj brazdi i sijanog po mokrom. većinom sygenta pako..
puno mi je zemlja plivalo ovo proljeće pa je još dobro i prošlo.. prinos tvdunca posijanog kasno tak skoro po vodi nije vrjedan govora..

Posljednje uređivanje od moderatora:

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Ljudi moji priberite se. Kada traktor od 30-40 konja može raditi na zemlji onda se radi. Sve drugo je silovanje oranica.

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
imam za pobrat još nešto kukuruza i to smo počeli ovih dana,beremo ručno pošto nemamo drugog izbora

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ručno zbog nemogučnosti ulaska stroja u zemlju ili pak financijska situacija?

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
zbog nemogučnosti ulaska stroja jer je mokro,a majstor koji mi je brao ima u prethodnim postovima riknuo mu motor i kombajn je još parkiran kod mene uz cestu gdje su ga došlepali.Pošto je kukuruz suh ovi što beru u klipu mislim da bi se dosta runilo pa sam odustao od tog branja,vrijeme je poslužilo pa ću danas biti gotov.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
mi smo jednom u 2. mjesecu brali ručno po snijegu 10 cm, onda nam se tak zamjerilo da od sad samo kombajn dolazi u obzir... :D:

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
nemaš izbora moralo se to pobrat, kukuruz je suh ko barut vagnut spremljen u vreče i može u prodaju, a bilo je toga oko 2000 hvati i dobilo se 2500 kg naravno srne su napravile svoje nešto miševi ali i to je gotovo konačno.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh