Ima li kakvo objašnjenje o postupku.
Činimise da je ovo nešto kao i Varkina, dali je sa ovim neko radio kotajnere.
Ja sam navikao na Klasman, jedne godine sam uzeo tu balu od 250kg i nikad više, stalno sam držao crijevo u rukama, nisam mogao nazaljevati rasadu.
Pošto nisam našao nijednu temu o dezinfekciji kotajnera od stiropola ova tema mise čini povoljna pošto je svaštara. Prije nekoliko godina sam radio dezinfekciju kotajnera od stiropola sa 2% žive sode i posle natapanja u tom rastvoru sam isprao kotajnere čistom vodom. Našao sam na internetu jednu varijantu potapanje kotajnera u rastvor varkine u koncetraciji varkina : voda 1:4 u trajanju od 10sekundi, ali se ne spominje ispiranje čistom vodom. Predpostavljam da je neko od vas to radio pa ako može da nam objasni postupak i čime je to radio.
Ja sam to radio 96% alkoholom...operem kontejnere,dobro se osuše,poprskam alkoholom i zatvorim u veliku najlonsku vreću na nekoliko dana.Kad ih izvadim,alkohol brzo ispari i to je to.
kaj ih ne treba oprati još i čistom vodom nakon potapanja u izosan?
kaj ih ne treba oprati još i čistom vodom nakon potapanja u izosan?
Što sam ja mogao do sada da zaključim meni se čini da je Domestos, Varkina i Izosan ista stvar jer se svi predlažu za dezinfekciju, ali me još nešto zanima pa ako neko zna neka napiše. Šta se dezinfekcijom kotajnera riješava, mislim koje bolesti, pošto mene zanima samo virusi mene zanima dali to riješava i viruse.
Danas sam na pijacu kupio oko 15-20 kesica semena za 100din,sto je manje od 1e.Seme je semenara ljubljana.Na nekim kesicama rok vazenja je do kraja 2011,a na nekim do kraja 2010.Dali da sejem ovo seme,oceli da nikne.
Danas sam na pijacu kupio oko 15-20 kesica semena za 100din,sto je manje od 1e.Seme je semenara ljubljana.Na nekim kesicama rok vazenja je do kraja 2011,a na nekim do kraja 2010.Dali da sejem ovo seme,oceli da nikne.
Kao što panci reče, prvo ga testiraj,stavi na naklijavanje,pa vidi u kojem procentu će da nikne...i onda sam odluči
Evo kad je svrstara i ja ću uletiti s pitanjem koje nije bas vezano uz prijašnje postove!! Po kojoj cijeni nabavljate majski srebrenac mislim na lucice za sadnju i mislim na cijenu kad se uzima tonu dvi